Derfor lønner det seg å bruke Mastercard Ung

Mange er redde for å bruke kredittkort fordi de tror det er dyrt, men visste du at det kan lønne seg i noen situasjoner, og til og med spare noen kroner?

Kredittkort er ofte forbundet med gjeld og dyre renter, men du kan faktisk gå i pluss ved å betale med kredittkort fremfor vanlig bankkort. Det fordi du får fordeler som gratis reiseforsikring og egenandelsforsikring på leiebil med på kjøpet. I tillegg kan du få gode rabatter og tilbud når du bruker kortet.

Slik sikrer du lønnsom bruk 

Det er kun når du låner kreditt i mer enn 45 dager at du blir belastet med ekstra rentekostnader. Unngår du det, koster det deg ikke noe. Og med verktøyene du har tilgang på i din nett- og mobilbank er det enkelt. Investerer du et kvarter i å sette opp innstillingene én gang, sparer du tid hver eneste måned. Hvis du vil, kan du slippe å tenke på kredittinnbetalinger i det hele tatt, men la alt gå automatisk. 

Slik sikrer du lønnsom bruk:

  • Betal tilbake hele beløpet når fakturaen kommer så slipper du rentekostnader.
  • Endre innstillingene for 100 % automatisk innfrielse så skjer tilbakebetalingene automatisk og i tide, hver måned.

Du har heller ingen årsavgift, og handler gebyrfritt både i Norge og i utlandet. Et lite valutapåslag får du i utlandet, men det får du også om du bruker vanlig bankkort.

Fast følge på reisen

I Mastercard har du også gratis reiseforsikring. Hvis du betaler minst 50 % av reisene dine med Mastercard har du blant annet forsikring for avbestilling ved sykdom, skader som oppstår på reisen og tapt bagasje. Siden Mastercard fungerer over hele verden er du i tillegg sikret problemfri betaling nesten overalt. Om du blir svindlet underveis er det bankens penger som blir borte og ikke penger fra brukskontoen din.

Alt samlet og full oversikt

Å ha kredittkort i samme bank som du har andre kontoer i, er en stor fordel. I alle fall hos oss. Det gjør det kjempeenkelt å holde full oversikt over økonomi på både kredittkort og kontoer, fordi du har alt samlet i én nettbank. Du slipper også å klø deg i hodet og lure på hva PIN-koden på kredittkortet er. Den blir den samme som på ditt vanlige bankkort.


Betaler du regningen til forfall, blir det ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen, betaler du renter. Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr.