Forsinket fly?

Hvis et forsinket fly skaper merutgifter har du krav på kompensasjon. Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på flyforsinkelsen.

mann vandrer rundt på flyplassen med koffert pga forsinket fly

Når flyavgangen er forsinket

Hvis flyet er forsinket har du krav på kompensasjon. De vanligste grunnene til forsinkelse er tekniske problemer, sykdom blant kabinpersonalet, dårlige værforhold eller streik. Erstatningen fra flyselskapet avhenger av grunnen til forsinkelen, lengde på reisen og hvor lenge flyet er forsinket. Ta først kontakt med flyselskap, hotell eller annen reisearrangør, for å se hva de betaler deg tilbake for reisen din.

Noen flyselskap har eget skjema for kompensasjon og refusjon:

Reiseforsikringen dekker det du ikke får igjen fra flyselskapet og andre reiseselskaper.

Dette kan du få refundert fra reiseforsikringen:

  • Du kan få refusjon på det flyselskapet, reisearrangøren og hotellet ikke erstatter.
  • Forhåndsbestilte arrangementer og utflukter.
  • Dyrepensjonat (hund/katt) når du må avbestille reisen.

Mistet fly pga. forsinkelse

Kontakt fly-, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk flyet. Medfører forsinkelsen merutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan vi dekke det du ikke får erstattet fra flyselskapet/transportselskapet. Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport. 

Kontakt oss for erstatning når du kommer hjem eller hvis du trenger hjelp. 
 

Selvforskyldt forsinkelse?
Er du selv skyld i forsinkelsen som gjorde at du mistet flyet er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen. Da anbefaler vi å sjekke med flyselskapet eller reisearrangøren.

illustrasjon av fly som er kansellert og innstilt

Kansellert eller innstilt fly?

Har flyselskapet eller reiseoperatøren kansellert eller innstilt reisen din? Da har du krav på å enten få tilbakebetalt hele beløpet du har betalt for reisen, eller få ombooking til et tidspunkt du velger selv. Krav om kompensasjon må du selv rette mot flyselskapet eller reiseoperatøren.

meld skade flamme

Forsinket fly, eller forsinket til flyet?


Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2023 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for en rekke forsikringer, blant 21 andre forsikringsselskap.   

Les om våre best i test-utmerkelser

Hva lurer andre på?