Refinansiering av boliglån

Å refinansiere betyr å gjøre endringer på lånet ditt. Det kan være å flytte boliglån fra en annen bank, øke ditt lån i banken, eller få lavere rente.


Når du ønsker å låne mer

Noen ganger har du gjerne behov for å låne mer penger av banken, for eksempel hvis du trenger lån til oppussing eller andre investeringer på boligen og sparepengene ikke strekker til. Det kan da være fornuftig å øke boliglånet ditt fremfor å ta opp et annet lån med høyere rente.


Vurderer du å flytte boliglån fra en annen bank?

Har du boliglån i en annen bank, men er ikke helt fornøyd med betingelsene dine? Søk lån hos oss, og se om du kan få en lavere rente og bedre betingelser ved å flytte ditt boliglån hit.

Lånesøknaden er helt uforpliktende.

Hva er boligen verdt?

Skal du refinansiere, bør det settes et estimat på hva boligen din er verdt i dag, siden det i stor grad er boligens verdi som legger grunnlaget for lånet ditt. Banken kan gi deg et estimat, men ønsker du en mer nøyaktig verdivurdering kan det være lurt å kontakte en eiendomsmegler for å ta en titt på boligen.


Sjekk om du kan få en lavere rente

Refinansiering av boliglånet kan gi deg en lavere rente og bedre betingelser, blant annet hvis belåningsgraden har blitt lavere i forhold til verdien på boligen. Dette avhenger også av hvordan lånedetaljene ser ut i dag, men det kan være verdt å kontakte banken dersom:

  • Boligen har steget mye i verdi siden du først tok opp lånet
  • Du har betalt ned en god del på boliglånet ditt
  • Du har flere lån som du ønsker å slå sammen til ett

Har du betalt ned veldig mye på boligen, kan du også vurdere et flexilån, dette gir deg en låneramme på opp til 60 % av boligens verdi som du kan bruke som du vil.


Rente og vilkår

Sjekk lånerenta hos en av våre banker

Priseksempel: Nominell rente 3,31 %. Låner du 2 millioner over 25 år koster lånet 962.217 og du betaler totalt 2.962.217. Effektiv rente er 3,42 %.
Eksempelet gjelder boliglån for unge.Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no