Ingen vet nøyaktig hvilken pris en bruktbil selges for til slutt. Riktig pris avhenger av hvor mange tilsvarende biler som ligger ute til salgs og hvor mange det er som har lyst til å kjøpe denne typen bil.
Finn.no har en fin tjeneste der du kan legge inn registreringsnummer og få opp pristips på bilen din. Da kan du se hva lignende biler går for basert på modell og total kjørelengde. Da får du et godt utgangspunkt i hva som er riktig pris for bilen.
Du må selv avgjøre om kosmetisk og teknisk tilstand, og utstyr vil være med på å trekke prisen opp eller ned.
Det er en fordel om bilen er ren og pen når du tar bilder. Kanskje er det verdt å polere den også, før du knipser bilder? Ta mange bilder av bilen, og få med detaljer. Er man interessert i en bil ønsker mest mulig informasjon om bilen, så husk at «et bilde sier mer enn tusen ord».
Tenk på målgruppen når du tar bilder. Er det en familiebil er kanskje kjøperne mest interessert i sikkerhetsfunksjonene og størrelsen på bagasjerommet? Er det en sportsbil er kanskje interiøret, lakken og felgene viktigere?
Det finnes også mye informasjon om bilen din som et bilde ikke kan gi. Det er ikke alltid lett å vite hva som bør være med i en annonse. Da kan det være lurt å se på annonseplasser hvilke opplysninger som tas med for tilsvarende biler. Husk også at mange annonseplasser innhenter mange av opplysningene automatisk når du annonserer bilen.
Statens vegvesen har for øvrig en gratis tjeneste som gir deg mye informasjon om bilen.
Kjøp og salg mellom private reguleres av kjøpsloven. Den pålegger deg som selger bilen en opplysningsplikt, og den som kjøper bilen en undersøkelsesplikt. Din opplysningsplikt går lenger enn kjøpers undersøkelsesplikt.
Når du selger bilen privat, har du reklamasjonsansvar i 2 år. Opplysningsplikten handler om at du som selger plikter å informere om det du kjenner til. Kjøperen kan klage på:
feilopplysning
utelatte opplysninger
feil som ikke er en del av bilens vanlige vedlikehold
Finn frem bilens service-/verkstedshistorikk. Kvitteringer på servicer og reparasjoner, samt informasjon om bilen er EU-godkjent og neste frist for godkjennelse, er viktig informasjon for kjøperen.
Forbrukerrådet mottar ca 10.000 henvendelser om salg av bruktbil hvert år. Du kan potensielt spare deg selv for både tid, penger og bekymringer ved å la et verksted gjøre en tilstandsrapport på bilen før du selger. I tillegg vil en slik vurdering av bilen sannsynligvis tiltrekke seg flere mulige kjøpere.
Bilen selges "som den er"
Hvis du selger bilen med generelle forbehold som "selges som den er", "som den står" eller "uten garanti", betyr det at bilen selges med de feil eller mangler den måtte ha. Men, det betyr ikke at du som selger er fritatt for alt ansvar. Kjøperen kan likevel klage hvis:
Du har gitt feil opplysninger som har betydning for kjøpet.
Du har holdt tilbake informasjon som har betydning for kjøperen.
Bilen din er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen kan forvente (for eksempel ut fra pris, kilometerstand og alder på bilen).
Det kan også være greit å vite at mange kjøpere kan bli skeptiske til å kjøpe når annonsen innholder slike forbehold.
4. Annonsere bil til salgs
Med mindre du allerede har en kjøper til bilen, må du nå la verden få vite at bilen din er til salgs. Det finnes mange steder du kan annonsere bil til salgs. Noen er gratis og noen koster penger.
Det er ikke sikkert det holder med en «til salgs lapp» i ruta. Derfor kan det lønne seg å legge noen kroner i annonseringen for å få tilgang til flere mulige kjøpere.
Før prøvekjøringen
Før noen kjøper en bil, ønsker de fleste å prøvekjøre bilen før de legger pengene på bordet. Et par tips før prøvekjøringen starter:
Få navn og telefonnummer i forkant, så rekker du å søke opp vedkommende på nettet.
Be om å få se legitimasjon så du kan se at det er samme person.
Be om telefonnummer og ring nummeret for å sjekke at det går til vedkommende.
Ta bilde av førerkort, person som skal prøvekjøre og skiltnummeret på kjøretøyet hen kom i.
Bli med i bilen under kjøreturen, da kan du også svare på spørsmål underveis.
5. Prøvekjøringen
Før noen kjøper en bil, ønsker de fleste å prøvekjøre bilen før de legger pengene på bordet. Her er et par tips før du tillater prøvekjøring av bilen din:
Få navn og telefonnummer i forkant, så rekker du å søke opp vedkommende på nettet.
Be om å få se legitimasjon så du kan se at det er samme person.
Be om telefonnummer og ring nummeret for å sjekke at det går til vedkommende.
Ta bilde av førerkort, person som skal prøvekjøre og skiltnummeret på kjøretøyet hen kom i.
Bli med i bilen under kjøreturen, da kan du også svare på spørsmål underveis.
6. Skriv salgskontrakt
Det er viktig at dere skriver salgskontrakt, også der det gjelder salg til venner eller familie. Salgskontrakten er det viktigste dokumentet du har hvis det skulle oppstå uenigheter eller en tvist i etterkant av salget.
Forbrukerrådet har en veldig god salgskontrakt for bil – både en digital kontrakt og en kontrakt i PDF som du kan laste ned.
Du og kjøper er nå enige om en sum som skal betales for bilen.
Hvis du har et billån med sikkerhet/pant i bilen, vil det bety at bilen har en heftelse. Heftelsen er knyttet til registreringsnummeret og ikke eieren – sjekk her om bilen har heftelser. Det er derfor viktig for deg som skal selge bilen, å fjerne heftelsen for å trygge kjøperen om at hen ikke overtar denne.
For å få fjernet heftelsen, må du altså nedbetale restgjelden på bilen. Slik gjør du det:
Du ber kjøperen innbetale direkte til banken som har heftelsen i bilen.
Er salgssummen høyere enn restgjelden, ber du kjøper om å overføre overskuddet direkte til deg.
Hvis salgssummen ikke dekker restgjelden på bilen, må du finne en løsning for å innfri restgjelden. For eksempel kan du ta opp et usikret lån for å betale resten av billånet. Hvis du har boliglån kan det også være en mulighet å bake inn restlånet i boliglånet.
Når kontrakten er signert, betalingen er gjennomført og bilen skal overleveres til kjøperen, må det sendes inn salgsmelding til Statens vegvesen. Eier du bilen sammen med noen, må medeier også godkjenne salgsmeldingen. Både kjøper og selger kan sende inn salgsmeldingen, men begge parter samt medeier må godkjenne salgsmeldingen.
Du trenger ikke sende inn vognkort når du leverer salgsmelding på nett. Kjøperen av bilen din vil motta midlertidig vognkort digitalt, og nye fysiske vognkort (del 1 og del 2) i posten.
Før kjøperen får betalt omregistreringsavgiften, må bilen være forsikret. Når du selger bilen din vil bilforsikringen automatisk avsluttes når salgsmeldingen er godkjent.
Kjøperen av bilen må nå kjøpe en bilforsikring som inkluderer trafikkforsikringsavgift, for å unngå dagsbøter fra Trafikkforsikringsforeningen.
Når salgsmeldingen er godkjent og kjøperen har forsikret bilen, må kjøperen også betale en omregistreringsavgift til staten før hen kan bruke kjøretøyet. Prisene for omregistrering varierer fra type bil til bilens alder.
Fra 1. mai 2022 ble også elbiler pålagt å betale omregistreringsavgift.
11. Si opp og flytt avtaler
Nå som selve handelen er gjennomført er det viktig å huske på avtalene dine. Har du avtaler som Autopass-bombrikke, parkeringsavtale eller lignende knyttet til bilen, må du selv si opp eller flytte disse, så du slipper å betale regningene til den nye eieren.
Viktig å huske! Det holder ikke å ta ut bombrikka fra bilen, du må enten si opp avtalen eller endre til ny bil.
Skal du ha ny bil?
Enten du skal kjøpe, lease eller abonnere på bil er det en del tjenester som det kan være lurt å skaffe seg:
En bombrikke gjør det billigere å passere bomringene og bruke bilferge. Du får også bedre kontroll og oversikt på passeringene og bompengene/fergebillettene du betaler.
Hvis du bor i by eller tettsted og du parkerer gatelangs lønner det seg å ha en parkeringsavtale (beboerparkering eller boligsoneparkering). Det er som regel billigere og enklere enn å betale for hver gang.
Besøk din kommunes nettsider for å lese mer om parkeringstilbudet der du bor.
En ladebrikke eller -app (for elbil eller hybrid) gjør det enklere og billigere å lade bilen. Brikken/appen kobles opp mot et betalingskort så du slipper å knote med betaling hver gang du lader. Her er et utvalg operatører som tilbyr lading, stort sett i hele Norge:
Har du kredittkort fra SpareBank 1 og aktiverer tjenesten Penger tilbake, får du cashback hver gang du bruker kortet. Du får 0,5 % av kjøpesummen tilbake hver gang du betaler med kredittkortet, og 5 % rente på all opptjent bonus du lar stå på bonuskontoen. Bruker du kortet på bensinstasjoner, verksteder, ladestasjoner, dekkhotell eller andre tjenester knyttet til bilholdet, blir det fort penger av sånt!
Ja, har du kjøpt eller solgt en bil, må den nye eieren kjøpe bilforsikring før omregistrering av bilen kan utføres. Etter at salgsmeldingen er sendt inn, må kjøperen forsikre bilen med minimum ansvarsforsikring, før hen får betalt omregistreringsavgiften.
Omregistreringsavgiften skal betales når salgsmeldingen er godkjent. Omregistreringsavgift er avgiften som betales for at bilen eller kjøretøyet skal bli registrert over på ny eier. Det er kjøperen av bilen som er ansvarlig for å betale omregistreringsavgiften.
Når en bil selges, vil bilforsikringen til selgeren automatisk avsluttes når salgsmeldingen er godkjent av Statens vegvesen.
Nei, du trenger ikke si opp bilforsikringen, verken hvis du selger bilen eller vraker den. Når du selger bilen vil bilforsikringen avsluttes automatisk fra den samme dagen Statens vegvesen registrerer melding om eierskifte (salgsmelding) på bilen. Det samme gjelder hvis bilen blir registrert som vraket eller meldt stjålet.
Ved salg, vær oppmerksom på at den som kjøper bilen, også må kjøpe en egen bilforsikring før dere kan omregistrere bilen til ny eier. Dette er for å unngå dagsgebyret fra Trafikkforsikringsforeningen ved uforsikret registrert kjøretøy.
Har selger gjeld på bilen kalles det heftelser. Med et eget billån sørger vi for at gjelden blir slettet og selgeren får det som blir igjen. Øker du boliglånet for å kjøpe bil må du selv passe på at selger betaler det han skylder.
Sjekk om bilen du skal kjøpe har heftelser i Brønnøysundregisteret. NB! Heftelsen kan være mindre enn det som står i Brønnøysund. Den er som da den ble registrert, og endres ikke i låneperioden.
Er du ung og skal kjøpe din første bil og din første bilforsikring, er det et par tips det kan være greit å vite. Vi har satt sammen en liten guide med noen viktige tips du bør tenke på i vurderingen din som førstegangskjøper.
Ansvarsforsikring: Dette er det lovbestemte minimumskravet, som dekker skade du påfører andre personer eller deres eiendom hvis du er uheldig. Ansvarsforsikring er påkrevd i Norge.
Delkasko: Denne forsikringen dekker i tillegg skader på bilen din som følge av brann, tyveri, glasskade og naturskader.
Kasko: Dekker det som er nevnt over, og dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring.
Toppkasko: Denne dekker alt over, i tillegg maskinskade og utvidet leiebildekning.
Når du skal velge bilforsikring, er det viktig å vurdere følgende faktorer:
Bilens verdi: Hvis bilen din har høy verdi, kan det være lurt å vurdere kasko eller toppkasko. For eldre biler med lav verdi kan det kanskje holde med delkasko. Har du billån med pant i bilen, krever vi at du har minimum kaskoforsikring på grunn av av sikkerheten i lånet.
Kjørelengde: Kjørelengden er den distansen du kjører i løpet av et år. Vi tilbyr kjørelengder fra 6.000 km til ubegrenset. Hvis du kjører mye, bør du også vurdere en forsikring som inkluderer veihjelp og leiebil ved skade.
Egenandel: Egenandelen er den summen du må betale for å bruke forsikringen, med noen unntak der vi har fast egenandel (f.eks ved veihjelp). Du kan velge hvilken egenandel du ønsker. Jo høyere egenandel, jo lavere pris på bilforsikringen.
Andre fordeler: Du får opptil 20 % rabatt på bilforsikringen dersom du samler dine forsikringer hos oss. Er du medlem av et LO-forbund får du toppkasko til samme pris som kasko, samt lavere egenandel.
Bonus: Bonussystemet gir deg rabatt på forsikringen for hvert år du kjører skadefritt. Hos oss får du 60 % startbonus.
Mange er opptatt av å få den billigste bilforsikringen for å bygge seg opp bonus. Men det som er viktig å vite, er prisen etter at alle rabatter er lagt til. Det finnes også andre triks for å gjøre bilforsikringen billigere.
Selge bruktbil? Ved kjøp og salg av bruktbil vil bilforsikringen til selger automatisk avsluttes fra den dagen Statens Vegvesen registrerer salgsmeldingen. Du trenger derfor ikke å si opp bilforsikringen din selv. Husk å avslutte andre avtaler som står på bilen, som for eksempel bombrikke og parkeringsavtaler.
Kjøpe bruktbil? For deg som kjøper bruktbil betyr det at du er nødt til kjøpe ny bilforsikring før du får omregistrert bilen i ditt navn.
Hos oss får du bilforsikring på dagen, eller faktisk på minuttet hvis du kjøper på nett. Du kan også velge hvilken dato du ønsker at bilforsikringen din skal gjelde ifra, hvis du ikke har overtatt bilen enda.
Et bilkjøp er som regel en stor investering, og det er noen ting du bør tenke gjennom før du tar et billån.
Eget billån eller øke boliglånet Det er mange som velger å øke boliglånet istedenfor å ta opp et eget billån. Det har både fordeler og ulemper. Et boliglån har lavere renter enn et billån, men du vil miste den ledige sikkerheten i boligen til andre ting, som for eksempel oppussing eller til å hjelpe barna inn på boligmarkedet.
Egenkapital Hvis økonomien din er god nok til å betale de månedlige lånekostnadene er det fullt mulig å få billån uten egenkapital. Vi anbefaler likevel å stille med noe egenkapital dersom du har mulighet til det, da rentene blir høyere om du låner hele kjøpesummen.
Nedbetalingstid
Du bør ta en vurdering på hvor lang nedbetalingstid du skal ha på billånet. Hvor lang den bør være avhenger av bilens verdi. Hos oss får du inntil 10 års nedbetalingstid på billån, men det er lurt å passe på at prisen på lånet ikke er høyere enn det bilen er verdt.
Husk: For at selger skal få pengene sine må du signere lånepapirene og sende inn en salgsmelding med omregistrering. Når det er gjort utbetaler vi lånet og sørger for at heftelser blir innfridd. Deretter sender vi deg en bekreftelse på at pengene er utbetalt. Etter det er det bare å hente den nye bilen din – gratulerer!
Det er flere ting du kan gjøre for å påvirke prisen på bilforsikringen din. Her er et par tips som gjør at forsikringen blir billigere:
Jo høyere egenandel du velger, jo lavere blir prisen på forsikringen.
Jo lavere kjørelengde, jo lavere forsikringspris. Husk at du kan justere ned kjørelengden dersom du ser at du ikke kommer til å kjøre så langt som du har valgt.
Kjører du skadefritt øker du bonusen, og bilforsikringen blir billigere. Vår startbonus for førstegangskjøpere er på 60 %, eller hele 70 % hvis du øvelseskjører 2.000 km.
Har du en eldre bil som ikke er så dyr bør du vurdere å velge en billigere bilforsikring, som ansvar eller delkasko fremfor kasko eller toppkasko.
Er du over 23 år, i tillegg til at alle som skal kjøre bilen er over 23 år? Da velger du dette ved kjøp eller endrer i etterkant, og prisen blir lavere. Husk at du ikke trenger å velge «ung sjåfør» ved øvelseskjøring.
Bilmerket og bilmodellen påvirker også prisen en del. I følge finansavisen er det eksempelvis dyrere å forsikre en BMW i4 enn en Toyota RAV4, til tross for at BMW'en er en billigere bil enn Toyota'en. Prisen påvirkes blant annet av hvor ofte bilen får skader, og hvor dyre skadene er.
Hvor mye du kan få i billån, avhenger av flere forhold i din økonomi. Inntekter og utgifter, om du kjøper alene eller sammen med noen, og om du har barn vil kunne påvirke lånets størrelse. Har du noe egenkapital i form av enten sparepenger eller innbyttebil, kan du låne mer – ofte til en lavere rente enn om du må låne hele kjøpesummen.
Prøv vår billånskalkulator for å få en god indikasjon på hva prisen på billånet blir før du søker.
Ja, du kan endre kjørelengden opp eller ned for bilforsikringen din når du selv ønsker.
Privatperson? Logg inn i «mine forsikringer», og velg bilen du ønsker å endre kjørelengde for. Der kan du endre kjørelengde og beregne ny pris på bilforsikringen. Ønsker du å oppdatere kilometerstanden, kan dette gjøres en gang i året.
Bedrift? Logg inn til «mine bedriftsforsikringer», og endre kjørelengde og oppdatere kilometerstand for de bilene du ønsker.
Har du kjørt over valgt kjørelengde? Logg inn og juster kjørelengden opp. Det er viktig å følge med på at du ikke kjører lenger enn den kjørelengden du har satt. Erstatningen kan bli redusert hvis du kar kjørt lengre enn avtalt og det skjer en skade.
Bonus på bilforsikringen kan kun arves eller deles mellom gifte, samboere og partnere. Det vil si at barn ikke kan arve bonusen til sine foreldre. Hos oss er startbonusen også den høyeste i markedet - på 60 %. Les mer om reglene for bilforsikring og bonus.
Ripe i lakken Har du vært uheldig og fått lakkskade på bilen i form av en ripe i lakken eller steinsprut, er du dekket av både kasko og toppkasko bilforsikring. Er du selv skyld eller ikke vet hvem som har skyld må du betale egenandel ved bruk av forsikringen. En lakkskade vil også medføre bonustap, med mindre det er en parkeringsskade.
Det kan være greit å sjekke om det lønner seg å reparere skaden selv, da du må betale egenandel per hendelse ved bruk av forsikringen. Som kunde får du 15 % rabatt på reparasjon av småskader hos MPS Bilskade.
Lakkskade etter bilvask Har du fått lakkskade etter bilvask (selvvask) gjelder det samme som over. Er det en automatisk vaskehall eller et eget selskap som har vasket bilen din, må du ta direkte kontakt med dette selskapet. Vi anbefaler at du gjør følgende:
Ta bilder av skadene på bilen og evt. feil på vaskehallens vaskemaskin, mangelfull eller feil skilting o.l. som bevis, og varsle betjeningen hos selskapet som vasket bilen din.
Noter navn og telefonnummer til eventuelle vitner til hendelsen.
Noter navn på de du snakker med i betjeningen , og noter opplysninger som gis. Be om å få informasjon hvor vaskemaskinen eller selskapet er forsikret. De fleste bedrifter har en form for ansvarsforsikring dersom de blir ansvarlige for skade.
Hvis bilnøkkelen er stjålet eller du ikke finner den (og ikke har en reserve-bilnøkkel) må du kontakte bilforhandleren din og bestille en ny bilnøkkel. Har du en eldre bil uten avansert nøkkelteknologi, kan du også kontakte låsesmed. Husk å ha identifikasjon og eierskapsbevis for bilen din tilgjengelig.
Hva dekker nøkkelforsikringen i bilforsikringen min? Vi dekker ny bilnøkkel, programmering og omkoding hos autorisert verksted/låsesmed, for følgende typer bilforsikring.
Ved for eksempel lukeparkering eller kjøring i smale gater kan det være fort gjort å være uheldig og kantkjøre felgen mot fortauskanten. Både kasko og toppkasko bilforsikring dekker reparasjon eller erstatning av kantkjørt felg.
Greit å vite Det kan være greit å sjekke om det lønner seg å reparere felgen eller kjøpe ny felg selv, da du må betale egenandel per hendelse ved bruk av forsikringen. Det vil også gi bonustap på forsikringen. Som kunde får du 15 % rabatt hos MPS Bilskade, på reparasjon av småskader som kantkjørte felger, steinsprut i lakken o.l.
Bilforsikringen dekker som hovedregel ikke reparasjon eller erstatning av punkterte dekk. Er dekket puntert på grunn av en skarp gjenstand som for eksempel spiker eller skrue, kan ofte dekket repareres. Har du kantkjørt dekket eller kollidert og skadet dekket, så kan du være dekket av forsikringen.
Hvis du får erstatning for et ødelagt dekk, vil vi erstatte begge dekkene på samme aksling, med fradrag for alder og slitasje, samt egenandel.
Ja, vi tilbyr bilforsikring for alle typer Tesla. Du kan velge mellom ansvar, delkasko, kasko og toppkasko. Med elbilforsikring slipper du å bekymre deg hvis det skulle skje noe med Teslaen din.
Velger du toppforsikringen vår til Teslaen din får du blant annet dekning for:
Trafikkforsikringsavgift/årsavgift på elbil Elbiler betaler det samme i trafikkforsikringsavgift (årsavgift/veiavgift) som biler med forbrenningsmotor. Dette gjelder også for hydrogenbiler.
{
"EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.",
"CHECKBOX_ERROR": "",
"CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene",
"DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.",
"DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).",
"RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.",
"POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).",
"TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.",
"TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.",
"ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).",
"ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).",
"SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).",
"PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).",
"MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)",
"SEARCH_ALLE": "Alle",
"MORE_INFO": "Vis mer informasjon",
"RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor",
"RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver",
"VIEW_IN_MAP": "Vis i kart",
"BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har",
"AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg",
"AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg",
"MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Relevant for deg",
"MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå",
"MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en",
"FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema
",
"FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse",
"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR",
"TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn",
"NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.",
"SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land",
"GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på",
"GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis resultater fra",
"MODAL_CLOSE": "Lukk",
"SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til",
"SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?",
"SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min",
"SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå",
"SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort."
}