Slik kan du spare penger og miljøet

Miljø og klima er hete tema og vi kan alle gjøre vårt for å bidra til et mer bærekraftig samfunn. En ekstra bonus er at mange tiltak også er bra for lommeboka.

Godt for miljøet, bra for økonomien!

Kampen mot plast

Mange ber oss prioritere tiltak som tar vare på den nordnorske naturen - særlig i havet. Derfor inviterer vi landsdelen med på en plastdugnad i 2019, og til dette har vi satt av 10 millioner kroner. 

Les mer om plastløftet 2019

Ja! til brukt utstyr

Sammen med Skiforbundet og idrettsklubber arrangerer vi Byttehelgen, en arena for kjøp og salg av brukt utstyr. Byttehelgen bidrar vi til at flere får råd til å gå på ski, samtidig som det er positivt både for hverdagsøkonomien og miljøet. 

Les mer om Byttehelgen

Norges mest bærekraftige bank

Igjen har forbrukere kåret SpareBank 1, deriblant SpareBank 1 Nord-Norge, til den mest bærekraftige merkevaren innen norsk bank- og finansbransje. Det viser Sustainable Brand Index 2019, Norges største merkevarestudie om bærekraft.

Les mer om kåringen

En bilfri hverdag?

Har du noen gang lurt på om du klarer deg uten bil? Nå kan du snart abonnere på bil hos oss. Da kan du ha en bilfri hverdag, og låne bil hos oss i perioder hvor du har behov for det. Hva med å sykle til jobb om våren, og abonnere på bil om vinteren? 

Bærekraft i SpareBank 1 Nord-Norge

Som landsdelens bank er det viktig for oss å ta del i samfunnsutviklingen, og bidra til en bærekraftig utvikling. Vår strategi for bærekraft er bygget på våre verdier, med ansvarlig som den viktigste.