Innlandets matpris

Hvem vil du skal vinne heder, ære og 25.000 kroner?
SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag deler ut en pris til en god ambassadør for lokale råvarer.

Hvem skal vinne Innlandets matpris?

Avstemmingen er nå avsluttet og vinner vil om kort tid bli annonsert.

Hvem av de fire kandidatene fortjener Innlandets matpris?

Avstemmingen vil foregå fra 15. september og frem til 1. oktoberPrisen blir delt ut i løpet av oktober hos vinneren av prisen. 

Innlandets matpris

Stem på en kandidat

Innlandet Bondelag og SpareBank 1 Østlandet har valgt ut følgende kandidater på bakgrunn av innkomne forslag.

Rune og Eivor Aas på Haug Gård - Åpen gård med økologisk produksjon

På Haug Gård driver de åpen gård hvor de inviterer barnehager og skoler. De produserer økologiske grønnsaker, blomster og har egen gårdsbutikk.

Rune og Eivor Aas kjøpte gården i 2018, hvor de har to fjøs. Her driver de med åpen gård hvor de inviterer barnehager, skoler og andre til å se på driften i et flott bygg gjennom store vinduer. I tillegg produserer de økologiske grønnsaker for salg på gården. De har også egen gårdsbutikk med egenproduserte grønnsaker og blomster. Rune og Eivor er opptatt av å produsere god, trygg og næringsrik mat på en gård hvor planter, dyr og mennesker skal trives. De er aktive i næringa og er en flott ambassadør for landbruket. 

Se mer på deres facebookside.


Tørresvangen Gårdsysteri - Kjærlighet til naturen,
jorda og dyra

Tørresvangen ligger på Kvikneskogen, hvor de på gården driver et lite gårdsysteri og gårdsutsalg. 

Med kjærlighet til naturen, jorda og dyra har de gjenskapt den brune geitosten slik den ble kokt i Nord-Østerdalen før i tida. De tilbyr fantastiske oster og kjøttprodukter av kje og geit. De har en stor og unik besetning, og tar imot skoleklasser og barnehage for lek med dyr. Begge jobber fulltid på gården. Med fantastisk service formidlere de mangfoldet i norsk matproduksjon, inspirerende gårdshistorie og fremmer andre lokale produkter gjennom sine salgskanaler på en formidabel måte. 

Se mer på deres hjemmeside.

Nils Nordaker - Rakfisk fra Valdres

Nils Noraker er en dyktig rakfiskprodusent som gjennom mange år har levert rakfisk av høy kvalitet. 

De er med i "Rakfisk fra Valdres" og har utvikla og tilbyr ulike typer fisk. Slektsgården drives av 12. hvor de har egen gardsbutikk med salg av både egne produkt (både lokalmat og glasskunst) og produkter fra andre produsenter fra fjellregionen. Noraker er opptatt av å skape gode opplevelser og er en god ambassadør for både rakfiskprodusentene, andre lokalmatprodusenter, for landbruket i Valdres og for norske mat- og opplevelsesprodusenter.  

Se mer på deres facebookside.


Nermo Hotell - Mat med fjellsmak

Nermo Hotell er kjent for sitt gode kjøkken med sesongbasert og norsk hjemmelaget mat med stuttreiste råvarer. 

Nermo Hotell har egen grønnsakshage, og i flere år har de hatt griser gående ute på Hornsjøseter som har blitt til Norges beste skinke og verdens beste julemat. I tillegg bruker, og promoterer de, grønnsaker fra Gillebo og bringebær fra Moe Gård. De er også et tydelig talerør for lokalprodusert mat i ulike typer fora som VisitLillehammer og NHO Reiseliv.  

Se mer på deres facebookside.


Slik gjennomføres konkurransen

Alle kan foreslå kandidater frem til 18. august 2023. Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag plukke ut fire bedrifter som går videre til en åpen avstemning på nett.

De fire utvalgte kandidatene vil synliggjøres via våre og bondelaget sine nett- og Facebooksider i september, slik at alle som ønsker kan gi sin stemme. Avstemningen vil foregå i løpet av september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer.

Vinneren blir presentert i løpet av oktober.

Tidligere vinnere

2022: Grimset Gård v/Julie Engeloug
2021: Nora Sandberg
2020: Ikke gjennomført
2019: Eggen Gardsysteri
2018: Tyinlam
2017: Linda Suleng
2016: Louise Gjør
2015: Valborg Alhaug


Hvem kan delta?
Alle kan foreslå en kandidat til Innlandets matpris. Kandidaten kan være en enkeltperson eller en bedrift.

Hvem kan foreslås?
Kandidaten du foreslår bør inneha en eller flere av følgende kriterier:

  • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
  • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.

Du kan foreslå kandidater frem til 18. august 2023. 

Hva er premien?
Kandidatene konkurrerer om en premie på kr 25.000,-.

Når og hvordan vet jeg hvem som har vunnet?
Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og  Innlandet Bondelag plukke ut fire kandidater. Disse vil synliggjøres via Facebook og de respektives nettsider i september, slik at alle som ønsker kan være med å stemme frem sin favoritt. 

Avstemningen mellom de fire utvalgte kandidatene avholdes i september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer. 

Hva skjer med mine personopplysninger?
Du legger ikke igjen personopplysninger. Du skal kun registrere informasjon om den du mener bør vinne.

SpareBank 1 Østlandet som administrator
Som administrator forbeholder banken seg retten til å slette innlegg med personangrep, diskriminerende ytringer, reklame, pornografi, innhold som strider mot opphavsrett eller som på annen måte strider mot norsk lov.
Det samme gjelder innlegg som er irrelevante, i den forstand at de omhandler helt andre temaer enn beskrevet i konkurransereglene.

Diskvalifisering ved regelbrudd
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten til å diskvalifisere deltagere som jukser eller bryter konkurransereglene.

Endring i konkurransereglene
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten både før, under og etter konkurransen, til å gjøre endringer i konkurransen og dens vilkår for å delta.

Aksept av konkurransereglene
Ved å delta i konkurransen har deltakeren akseptert disse konkurransereglene.

2022

Vang Gård v/Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad

Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad driver en av Norges mest innovative grønnsaksgårder, Vang Gård på Toten.

Vang Gård jobber aktivt med produktutvikling og bærekraft gjennom driften på gården hvor det produseres løk, purre, stangselleri, gulrot og mange ulike kålvekster – både konvensjonelt og økologisk. 

I tillegg til dyrking av grønnsaker på 1.500 dekar overtok de i år et av Norges største drivhus for agurkproduksjon. I fjor åpnet de også planteutsalg og gårdsbutikk i et av drivhusene på gården hvor de selger sommerblomster, urter og grønnsakplanter, samt at de promoterer andre lokale produsenter. Virksomheten distribuerer gjennom blant annet Gartnerhallen.

Se mer på deres facebookside.


Bjørnhild Vigerust

Melkebonde på fjerde året, og driver to gårder på Dovre og i Lom sammen med Bjørn. "Men dæ æ e som bestemme!" pleier hun å si.

Ku er livet, og som selvutnevnt kufluenser deler hun fra hverdagen som bonde på godt og vondt, gjennom Instagram-kontoen @_rosabonde. Å inspirere, engasjere og informere både kollegaer og forbrukere er målet - gjerne med en rosa tvist! 

Se mer på hennes instagram.

Grimset Gård v/Julie Engeloug

Grimset gård ønsker å gi alle besøkende en bringebæropplevelse. De satser på selvplukk og selger alt direkte fra gården på i Løten.

Grimset Gård gleder seg over at så mange kommer for å nyte gode og smakfulle bær fra Løten. Her kan du ta med venner og familie for en dag i flotte omgivelser. Du kan nyte bringebærsnurr og kaffe i Grimset-kjeller`n, mens barna leker i trehytta.   

I tillegg til å gi opplevelser, er vi en fullverdig gård med produksjon av slaktegris, såkorn, setteløk og utleie for møter og selskaper. Vi er stolte av å kunne vise frem landbruket og hvor maten kommer fra. 

Se mer på deres facebookside.


Valmsnes Gård v/Jonas Ruud-Lund og Julie Dahl

På Valmsnes gård i Åmot kommune tilbyr Jonas og Julie overnatting i tillegg til melkeproduksjon, foredling av melk og prisbelønt smør i gårdens ysteri.

Både Jonas og Julie er født og oppvokst i Oslo, og kjøpte gården i 2013. Gården har blitt utviklet gradvis for hvert år i takt med økt  kunnskap og etterspørsel. Melkekufjøset ble restaurert og ombygd til løsdrift med melkerobot i fjor. I år bygges det et kvige og ungdyrfjøs. Optimisten for fremtiden er stor tross tøffe tider i landbruket med økte utgifter på de fleste innsatsfaktorer.

Melka og meieriproduktene blir nå produsert på fornybar energi fra det nyinstallerte solcellepanelet. Hver uke sendes det meierivarer gjennom Dagens Mat til restauranter og butikker i Oslo, og det prisbelønte smøret er nå på menyen i flere anerkjente restauranter og hoteller i hovedstaden. 

Se mer på deres facebookside.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }