Hvordan oppretter jeg ansattreskontro?

For å bruke ansattreskontro, må du først aktivere funksjonen i innstillingene for selskapet. Merk at du må være administrator i SpareBank 1 Regnskap for å gjøre dette. 

1. Trykk på tannhjulet for å gå til Innstillinger. Velg Lønn.

regnskapsprogram-innstillinger-lonn

2. Gå til fanen Kontoer og lønn


3. Scroll deg ned på siden til du ser Ansattreskontro. Her kan du velge mellom tre ulike innstillinger:

  • Alle ansatte: Systemet lager automatisk en reskontro for hver ansatt som opprettes under lønn. Aktiveringen har i utgangspunktet ikke tilbakevirkende kraft, men du kan velge å oppdatere også for eksisterende ansatte. 

  • Ved behov: Med denne innstillingen oppretter du reskontro for hver enkelt ansatt når du trenger det. Innstillingen er standard for nye selskaper.

  • Ikke aktiv: Med denne innstillingen kan du ikke aktivere reskontro på ansatte og en eventuell nummerserie som er reservert for denne funksjonen blir deaktivert. 

4. Til slutt må du synkronisere lønnsarter. I denne operasjonen sjekkes fjorårets lønnsarter mot årets standardlønnsarter. Merk lønnsartene du vil ha inn i systemet og trykk Ok


5. Nå har du aktivert ansattreskontro i innstillingene for selskapet. Neste steg er å se over oppsettet for nummerserien til ansattreskontro