Starte egen bedrift? 

Vil du starte egen bedrift? Eller sitter du inne med en idé om å starte bedrift og eget firma? Her får du tips og råd for å komme deg videre i å realisere drømmen og starte selskap. 

Husk at hvis du er i tvil kan du alltid kontakte oss for å få hjelp.


Starte bedrift - selskapsformer

Når du skal starte egen bedrift, må du ta stilling til hvilken selskapsform du skal benytte. Aksjeselskap passer best om du skal ta større risiko, inngå avtaler med større økonomiske konsekvenser eller ha ansatte. Enkeltpersonforetak passer best for en mindre virksomhet, som ikke tar større forretningsrisikoer.

Les mer om aksjeselskap og enkeltpersonforetak nedenfor. Du kan også opprette selskapet du velger fra disse sidene.

lyspare-ikon

Usikker på å starte bedrift?

Det går fint, vi er her for deg i de beslutninger du må ta. Du kan få god hjelp med hvilken selskapsform du bør velge og hva som må til for å realisere drømmen om egen bedrift.  for å starte eget firma. 
Her er gode tips og råd.

Starte bedrift - disse produktene må du ha

Lurer du på hvilke produkter du som ny startet bedrift må ha, og hvilke det er smart å ha? Har du ansatte må du blant annet ha skattetrekkskonto, yrkesskadeforsikring og pensjon (OTP) for ansatte. I tillegg bør du vurdere regnskap og betalingstjenester, forsikringer, mobilbank og nettbank.  

Råd og veiledning

Vi er til stede for deg som ønsker å starte bedrift og våre rådgivere har lang erfaring med bedriftsetablering. Vi har samlet tips og råd til deg som er i oppstartsfasen. Ønsker du veiledning i prosessen hjelper vi deg gjerne.

Nyttige lenker

Altinn.no - gir oversikt over støtteordninger.

Brønnøysundregistrene.no - gir oversikt over ulike former for å registrere en virkomshet på og mulighet til å registrere bedriften din. 

Innovasjonsnorge.no - kan gi etablerertilskudd til nye bedrifter og enkeltpersonforetak.

Skattefunn.no - kan gi støtte i form av skattefradrag på 18-20 prosent av kostnader til utvikling av nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser.

Skatteetaten.no - har nyttig informasjon om de skattemessige aspektene ved det å drive en bedrift.

Budsjettmodell med likviditet (mal i Excel) - her finner du oppsett og eksempel på forenklet budsjettmodell for aksjeselskap og likviditetsbudsjett.

Bli bedriftskunde i din lokalbank

"Det er best å ha en bank som skjønner hva jeg driver med"

Martin Skovseth, Folvell gård.
Nes på Romerike.

"Denne banken gir oss noe ekstra som ingen andre banker kan" 

Trygve Sagen, Holte Consulting.
Oslo

"Det er godt å vite jeg har banken i ryggen" 

Kristian Fougner, Fougner gård.
Follebu, Gausdal

"Vi er avhengig av å ha banken med på laget"      

Tor Henning Molstad, Molstad Modell og Form. Moelv