Sånn sparer du trygt og effektivt

Å spare er som å trene. Alle vet at det er lurt, men så skjer det ingenting uten at du gjør en innsats selv.

Barn-spare-krukke-ost

Små sparesummer kan utgjøre en stor forskjell – når du virkelig trenger det.

Med fast månedssparing slipper du å tenke på sparingen. Det er som å få superkondis uten å måtte løpe en meter. Du bestemmer selv hvor mye du skal spare hver måned, og beløpet vil overføres automatisk fra brukskontoen til Månedssparkontoen din uten at du må innom mobilbanken eller nettbanken.

Smart hverdagsøkonomi

Resultatet av sparingen blir fort til en pen, liten sum som er god å ha hvis det skulle dukke opp uforutsette utgifter. Rotfyllingen, bilen som må på verksted eller oppvaskmaskinen som streiker – det passer aldri. Med sparepenger slipper du å bruke kredittkortet, som fort kan bli kostbart. Å spare flittig er kanskje den smarteste økonomiske beslutningen du kan ta. Men sparing er mer enn brannslukking når krisen rammer. Les mer om hvordan du får stålkontroll på økonomien

Gi kontoen din et navn

Sparing er også den beste måten å gi liv til drømmene dine, enten det er en ferie med gode venner, nye hagemøbler eller en ny el-bil. Små og store drømmer går lettere i oppfyllelse hvis du setter av litt penger hver måned. For å motivere deg selv kan du døpe Månedssparkontoen din til f.eks «Jentetur Mallorca» eller «Hyundai Kona». Det er en fin påminnelse om hvilken gulrot som venter på deg, og det blir lettere å motstå fristelsen til å røre pengene før målet er nådd. Med Månedsspar har du allikevel fire gratis uttak i året, slik at alltid har tilgang på pengene dine.

Hvor mye skal du spare?

Er du en av dem som går i null før lønning, så tenker du kanskje at du ikke har midler til å spare. Men faktum er at de fleste av oss bruker det vi har disponibelt - uansett om det er lite eller mye. Vi unner oss kanskje en ekstra god middag og lar følelsene styre pengebruken – fordi vi kan. For å få penger til overs er det derfor smart å sette til side et fast beløp, før du bruker pengene på noe annet. Med Månedsspar bestemmer du en fast sum som du vil spare hver måned, og når du først kommer i gang, så vil du se hvor fort pengene vokser.

Oversiktlig og trygt

Månedssparing er en enkel måte å spare penger på. Det du setter inn, vil vokse med en gunstig rente, og det er ingen risiko involvert. På mange måter blir det som å betale en forsikring til seg selv hver måned – en forsikring om at du alltid har penger i bakhånd om noe skulle skje. 

Har du allerede opparbeidet deg en kredittkortgjeld, anbefaler vi at du nedbetaler den før du starter sparingen.

Les mer om månedssparing her

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }