Fremtidens verdiskaper 2024

Fem gründere, en stor premiepott.
Hvem stikker av med tittelen?

smn-fremtidens-verdiskaper-illustrasjonsbilde

Innovasjon for fremtiden

Vi skal bidra til innovasjon og verdiskaping i regionen vår og har lagt en halv million i  premiepotten for å finne fremtidens verdiskaper i Midt-Norge. 

Fem gründere tar med seg sine knakende gode idéer til finalen og kjemper om den store potten og den gjeve prisen.

En fagjury kårer vinneren, mens publikum stemmer på sin favoritt. 

Vinneren kåres på Næringsdriv i Trondheim 13. november.

Finalistene

smn-fremtidens-verdiskaper-sensnet

Sensnet Analytics

Sensnet Analytics Bruker eksisterende fibernettverk som seismiske sensorer for å overvåke kritisk infrastruktur på en smart og kostnadseffektiv måte. Ved å måle lydforandringer kan de tidlig varsle om behov for vedlikehold eller fare for skade, som sabotasje eller ras. Deres teknologi er både skalerbar og bærekraftig, og bidrar til tryggere og mer pålitelig infrastruktur.

smn-fremtidens-verdiskaper-finalister-vinnu

Vinnu Spirits

En innovativ aktør fra Sunndalsøra som skaper unike og smakfulle spirituøse drikker basert på restprodukter. Vinnu kombinerer tradisjonelle håndverksmetoder med moderne teknologi for å tilby enestående smaksopplevelser og kulinarisk turisme. Vinnu Spirits setter bærekraft i fokus, og bruker lokale råvarer for å støtte lokalsamfunnet og miljøet. Ønsker å gi restpotet og vann fra Vinnufossen ny verdi gjennom lokal produksjon av premium potetvodka laget av essensen av Sunndal. Stiftet i 2022 av Martin Sejr Nielsen, arkeolog opprinnelig fra Danmark.

smn-fremtidens-verdiskaper-norwegian-seaweed

Norwegian Seaweed

Med vår enorme kystlinje har Norge fantastiske muligheter til å produsere fremtidens bærekraftige ressurs: alger. Norwegian Seaweed forsker på og produserer verdifulle norske alger som allerede i dag anvendes internasjonalt innenfor mat, dyrefôr, kosmetikk og medisiner. Med egne protokoller som fokuserer på bærekraftig produksjon bidrar Norwegian Seaweed til å nå bærekraftsmålene og fremme innovative løsninger på tvers av flere bransjer. Stiftet i 2019 av Christian Cheung og Marius Andersen med bakgrunn fra hendholdsvis NTNU og Sintef. Selskapet har hovedkontor i Trondheim.

smn-fremtidens-verdiskaper-finalister-naya

Naya

Banebrytende norsk oppstartsbedrift som fokuserer på etisk databehandling innen kunstig intelligens (KI). Selskapet ble grunnlagt med en visjon om å gjøre KI utvikling mer bærekraftig, både sosialt og økonomisk. Med hovedkontor i Trondheim og operasjoner i Dehradun, India, tilbyr Naya høykvalitets annotering av bilder og data som brukes i maskinlæring, samtidig som de gir jobbmuligheter til underprivilegerte kvinner i India. Selskaper ansetter kvinner fra slumområder i India. Stiftet i 2023 av gründerne Eirin Fossberg, Victoria Jenserud og Nora Antonsen, alle med bakgrunn fra Entreprenørskolen ved NTNU. 

smn-samfunn-fremtidensverdiskaper-basic-energy

Basic Energy

Basic Energy Basic Energy i Steinkjer har utviklet en teknologisk løsning som reduserer behovet for visuelle og plasskrevende solcellepaneler. I stedet har de designet en vindturbin som kan integreres i eksisterende bygninger, en løsning som både er diskré og mer resirkulerbar enn mange andre teknologier på markedet. Produktet har potensial til å erstatte store solcelleanlegg med langt mindre, men mer effektive vindturbiner, spesielt tilpasset bymiljøer hvor areal er en begrensning. Stiftet i mai 2024 av Andreas Vist Trætli i Inderøy.

Om Fremtidens verdiskaper

Å støtte gründere og startups er essensielt for å drive innovasjon og skape bærekraftige løsninger som kan løse fremtidens utfordringer.

Gjennom økonomisk støtte og synlighet bidrar Fremtidens verdiskaper til å gi disse bedriftene en plattform for vekst og utvikling.

Fremtidens Verdiskaper er en nyetablert pris som skal deles ut under Næringsdriv i Trondheim den 13. november.

Her får vi møte smarte og dedikerte hoder som har klart å få de gode idéene et hakk videre – og nå får de muligheten til å få en ekstra dytt til å komme seg videre ut i verden!

Prisen ble opprettet for å belønne oppstartsbedrifter i Midt-Norge som driver innovative og skalerbare virksomheter med fokus på bærekraft. Den er viktig for å støtte gründere og oppstartsbedrifter, da det gir dem mulighet til å realisere sine visjoner og bidrar til økonomisk vekst og samfunnsutvikling i regionen.

Veien til finalen startet med lokale kvalifiseringer i Molde, Trondheim, Ålesund og Steinkjer. Her fikk fem bedrifter pitche inn foran en lokal fagjury. I tillegg ble en bedrift rekruttert fra NTNU Student Investor Day. Alle lokale vinnere mottok 100.000 kroner og en plass i finalen på Næringsdriv.

Fagjury, Fremtidens verdiskaper

  • Vegard Helland (juryens leder), konserndirektør bedriftsmarked, SpareBank 1 SMN
  • Jostein Bjøndal, investeringssjef og IPR Manager SINTEF TTO
  • Kristine Svendsen, regionleder, LO Trøndelag
  • Guro Angell Gimse, regiondirektør, NHO-Trøndelag 

Nyhetsartikler

Verden skriker etter omstilling

Hva skal til for å lykkes? Vi tar opp problemstillingen på årets Næringsdriv.

smn-fremtidens-verdiskaper-illustrasjonsbilde

Vi feirer lokale gründere

Fremtidens verdiskaper ble opprettet i år. Hvorfor ble den opprettet og hvorfor er den så viktig?

smn-samfunn-fremtidens-verdiskaper-naya

Hvem er finalistene?

Fem verdige finalister, men kun en kan stikke av med tittelen. Bli bedre kjent med finalistene.

Samarbeidspartnere

Fremtidens verdiskaper arrangeres i samarbeid med Pir CoWork i Ålesund, ProtoMore i Molde, 6AM og NTNU i Trondheim, samt T:Lab i Steinkjer

Næringsdriv

Vi trenger en aktiv region med kreative mennesker som tør å tenke nye tanker.

Som et bidrag til videre utvikling i regionen vår arrangerer vi hvert år den verdifulle møteplassen Næringsdriv flere steder i Midt-Norge.

Samfunnsutbytte

Lokalsamfunnet er vår største eier, og får sin del av bankens overskudd. Dette kaller vi samfunnsutbytte.

Hvert år bidrar samfunnsutbyttet til små og store formål som skal gjøre Midt-Norge til en enda bedre plass å bo.

Fremtidens verdiskaper er ett av mange formål som er muliggjort takket være vårt samfunnsutbytte.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }