Næringsdriv Stjørdal 2022

smn-naringsdriv-2022-stjordal-2400x1600

Fra krise til suksess

Sterke historier, inspirasjon og innovasjon står på programmet på årets Næringsdriv, som blir ledet av Ivar Vigdenes. 

Anita Krohn Traaseth, Jentene på tunet, Marit Bjørgen og en rekke næringslivsledere bidrar med kunnskap og erfaring. 

Vi tar temperaturen på midt-norsk næringsliv og deler innsikt fra årets Konjunkturbarometer. Konserndirektør Vegard Helland møter sjefsøkonom Øystein Dørum, NHO til debatt.

24. november, 11.00 - 16.30
Kimen kulturhus, Stjørdal

Konferanseprogram Næringsdriv Stjørdal

11.00 Registrering, mingling og enkel lunsj  
11.30 Velkommen Regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland og assisterende banksjef Stjørdal Margit Woldseth, SpareBank 1 SMN
  Åpning av konferansen Konsernsjef Jan-Frode Janson, SpareBank 1 SMN
  SEKSJON 1: LIVSLANG LÆRING  
  Lokal kunnskapsbank for livslang læring, Nord universitetet.
Nord universitet er en arena for lokal kompetanseheving, benytter du og din bedrift deg av mulighetene? Professor Bjørn Olsen forteller om tilbudene som finnes og diskuterer viktigheten av livslang læring med Jan-Frode Janson.
Professor Bjørn Olsen, Handelshøyskolen og konsernsjef Jan-Frode Janson, SpareBank 1 SMN
  Hvordan bli en attraktiv arbeidsplass i praksis? Håndverksgruppen
Har du en arbeidsplass som består av lagspillere som skaper resultater? Håndverksgruppen jobber aktivt med å utvikle sin attraktivitet gjennom fokus på organisasjonskultur og kompetanseheving. Jorid Solem deler Håndverksgruppen sine erfaringer med oss. 
HR og rekrutteringsansvarlig Jorid Solem, Håndverksgruppen
  Ung leder i familiekonsern
28 år gamle Sverre Myrvold Bjerve er fjerde generasjon som leder familieselskapet Børstad Transport og overtok jobben etter sin morfar. Vi hører hva hans tanker om ledelse er.
Daglig leder Sverre Myrvold Bjerve, Børstad Transport
  PAUSE  
  SEKSJON 2: BÆREKRAFT, KONKURRANSEKRAFT OG LEDERKRAFT  
  Bærekraft gir konkurransekraft
Finnes det noe attraktivt og sexy med ordet bærekraft? Oppbrukt, bortbrukt og lite gjenbrukt, mener mange. Ronny Thomas Jenssen fra SpareBank 1 Regnskapshuset SMN forteller deg hvorfor bærekraft gir konkurransekraft. 
Assistant professor II og divisjonsdirektør Ronny Thomas Jenssen, SpareBank 1 Regnskapshuset SMN
  Å lede i ukjent farvann
En av Norges fremste næringslivsledere kommer til Stjørdal. Hør Anita Krohn Traaseth dele sine erfaringer om ledelse, endring og håndtering av kriser og det uforutsette.
Anita Krohn Traaseth
  PAUSE  
  SEKSJON 3: INNOVASJON I KRISE OG MESTRING, LÆRING FRA IDRETTEN  
  Når en familietragedie blir innovasjon
Da datteren til Ante Andersson fikk anoreksi forsto han at det manglet et tilbud for unge idrettsutøvere som tok deres mentale helse på alvor. Det ble grunnlaget for We & Sports.
Ante Andersson, We and Sports
  Marits metode
Marit Bjørgen sine treningsdata har blitt bok. I Marits metode deler hun erfaringer og treningsfilosofi. Nå kommer hun til Næringsdriv for å dele av sin erfaring og filosofi. 
Marit Bjørgen
  Sofapraten
Marit og medforfatter Guro Strøm Solli tar plass i sofaen sammen med Ante for å diskutere temaet krise og mestring nærmere
Marit Bjørgen, Guro Strøm Solli, Ante Andersson
  SEKSJON 4: VI TAR TEMPERATUREN PÅ LOKALT NÆRINGSLIV OG SER PÅ FREMTIDSUTSIKTENE  
  Jentene på tunet - kriser og utfordringer har skapt suksess
Jentene på tunet er en ekte trøndersk suksesshistorie. De har prøvet og feilet og her får vi høre deres beste gründertips!
Iris Martinsen Aune og Eivind Aune, Jentene på tunet
  SpareBank 1 SMN sitt konjunkturbarometer
Europa er i krig, renten skyter i været og strømprisene når nye høyder. Hvor hardt rammes egentlig næringslivet i Midt-Norge? Vi presenterer årets konjunkturbarometer og deler prognosene for vekst i regionen det neste året. 
Vegard Helland, SpareBank 1 SMN
  Sjefsøkonomens syn på norsk økonomi Øystein Dørum, NHO
  Hvordan samsvarer sjefsøkonomens syn med det næringslivet selv sier sine utsikter?
Vegard Helland og Øystein Dørum møtes til debatt. 
Vegard Helland, Øystein Dørum
16.30 TAKK FOR I DAG I KIMEN  
16.30 Julegrantenning på Stjørdal Torg  
18.00 Næringslivets festaften på Scandic Hell. Påmelding nederst på denne siden eller via nivr.no  

Ivar Vigdenes, konferansier

Årets konferansier har bred erfaring fra politikk lokalt, regionalt og nasjonalt. Senest som ordfører gjennom ni år i Stjørdal. Før det var han politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet under statsrådene Ola Borten Moe og Terje Riis-Johansen.

Deltakelse på konferansen er gratis og åpen for alle bedrifter, uansett bankforhold. 

Årets foredragsholdere:

Bjørn Olsen

Professor ved Handelshøyskolen Bjørn Olsen har jobbet hele sitt liv i utdanningssektoren. Han deler sine tanker om viktigheten av livslang læring og mulighetene som finnes.

Jorid Solem

HR og rekrutteringsansvarlig i Håndverksgruppen har 20 års erfaring fra ledelse, organisering, koordinering, arbeidsflyt, kundeprosesser, salgsledelse, kvalitetssikring, opplæring og bygging av relasjoner. Hun er en typisk lagspiller med fokus på å skape resultater gjennom andre og deler noen av sine erfaringer med oss.

Sverre Myrvold Bjerve

28-åringen tok nylig over rollen som daglig leder i familiebedriften Børstad Transport, etter bestefar Sverre Myrvorld. Han ble dermed fjerde generasjon fra familiene Myrstad Bjerve som leder selskapet. Sverre deler sine tanker om ledelse i samtale med Jan-Frode Janson. 

Ronny Thomas Jenssen

Mange bedrifter har for lengst begynt å ta klima- og miljøspørsmål på alvor. De har innsett at det er både viktig for miljøet og bedriftsøkonomisk smart og riktig. Ronny Thomas Jensen, divisjonsdirektør i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN og assistant professor II ved NTNU, forteller om hvorfor bærekraft gir konkurransekraft.

Anita Krohn Traaseth

En av Norges fremste næringslivsledere kommer til Stjørdal! Hun er frittalende, tøff, og har stått i mange kriser både som leder og på det personlige plan. Bestselgende forfatter og tidligere leder av innovasjon Norge. (Foto: Truls Qvale / Pudder Agency)

Ante Andersson

Gjennom sin bedrift We & Sports jobber tidligere skogsindustrileder Ante Andersson for å hjelpe idrettsungdommer med sin mentale helse. I 2022 ble han kåret til Årets ildsjel i Sverige for den viktige jobben han gjør.  

Marit Bjørgen

Verdens mestvinnende vinterolympier har skrevet bok sammen med Guro Strøm Solli. Marits metode gir et innblikk i Marits erfaringer og treningsfilosofi 

Iris Martinsen Aune og Eivind Aune

Jentene på Tunet er en ekte trøndersk suksesshistorie. Iris og Eivind kommer for å dele sine erfaringer på reisen. Hva er hemmeligheten bak suksessen? Sjokoladegrunderne fra Selbu har prøvet og feilet, og deler sine beste grundertips med deg.

Vegard Helland

Konserndirektør bedriftsmarked i SpareBank 1 SMN, Vegard Helland presenterer årets Konjunkturbarometer. Hvor hardt rammes næringslivet i Midt-Norge av krig, renteøkninger og høye strømpriser? Hva tror bedriftene om det krevende året vi har foran oss og hvilke bransjer er bedre rustet enn andre? Konjunkturbarometeret gir deg noen av svarene. 

Øystein Dørum

Direktør for samfunnsøkonomi i NHO har tidligere erfaring fra Finansdepartementet, EU-kommisjonen og flere norske banker. Som sjefsøkonom har ha ansvar for all samfunnsøkonomisk analyse i NHO. 


Samarbeidspartnere

Næringsdriv arrangeres i samarbeid med Næringsforeningene i Værnesregionen og Trondheimsregionen, avdeling Malvik.

Næringslivets festaften

Rett etter Næringsdriv inviterer Næringsforeningen i Værnesregionen medlemmer og ikke-medlemmer til næringslivets festaften på Scandic Hell. 

Det vil bli utdeling av gründerprisen, serviceprisen og årets #ungkraft.

Næringsdriv er en møteplass for lokalt næringsliv og bidrar til at lokale bedrifter får den innsikten og kunnskapen de har behov for. Det er en del av vårt samfunnsoppdrag å være med å skape fremtidens næringsliv, derfor blir Næringsdriv støttet av vårt samfunnsutbytte.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }