Kjekt å vite om studentjobber

Et flertall av norske studenter jobber ved siden av studiene. 

Klarer du å balansere jobb og skole kan du høste erfaringer som kommer deg til gode senere i livet - i tillegg til en litt romsligere studentøkonomi selvfølgelig.

Ting å tenke på

Hvordan få pengene dine til å strekke lengst mulig? 

Selv med en deltidsjobb til å spe på budsjettet kan studentøkonomien være trang. Her er privatøkonom Eldar Rønnings tips til å få mest ut av både stipend, lån og inntekt: 

  • Sett opp et budsjett og hold deg til det! Planlegg godt, legg til deg gode vaner som å se etter tilbud og unngå impulskjøp.
  • Ikke ha så mye penger på brukskontoen. Desto mindre penger du har på brukskontoen, desto mer utilgjengelig blir pengene dine. Når du må trykke deg inn på nettbanken for å overføre, får du bedre kontroll på hvor mye du bruker. Du ordner lett flere kontoer i mobilbanken
  • Sett opp autotrekk som mikrosparing eller fasttrekk. Og om du ikke trenger alle pengene til å dekke utgifter er det smart å sette penger fra studielånet på BSU-kontoen.

Nyttige lenker

Arbeidstilsynet - En statlig etat underlagt Arbeids- og sosialdepartementet. Etaten fører tilsyn med at private og offentlige virksomheter følger kravene etter gjeldende relevante lover og regler. 

NAV jobbsøkerportal - Alle offentlige utlyste stillinger i Norge pluss andre stillinger som arbeidsgivere har registrert. 

Finn - Norges største jobbplattform

Manpower - Bemannings- og vikarbyrå. 

LO (Landstakerorganisasjonen i Norge) er landets største lønnstakerorganisasjon. Over 930 000 medlemmer er organisert i en rekke fagforbund som er tilsluttet LO.

Les også

Leie leilighet

Det er mange ting å tenke på når du skal leie leilighet, har du kontroll på det viktigste? 

Ler mer om hva du bør tenke på her. 

Råd og tips for en bedre studentøkonomi

Studentøkonomien kan være trang, men med litt planlegging kan du forbedre økonomien din mye. Nøkkelen er planlegging. 

Les mer om en bedre studentøkonomi her

Boligsparing for ungdom

BSU er den smarteste spareformen for deg under 34 år. Med fast sparing er det lettere å fylle opp BSU-kontoen. 

Les mer om BSU.