Forsinket fly?

Hvis en flyforsinkelse skaper merutgifter har du krav på erstatning. Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket fly.

Når flyavgangen er forsinket

Hvis flyet er forsinket har du krav på kompensasjon. Erstatningen fra flyselskapet avhenger av lengde på reisen og hvor lenge dere er forsinket. Ta først kontakt med flyselskap, hotell eller annen reisearrangør, for å se hva de betaler deg tilbake for reisen din.

Noen flyselskap har eget skjema for kompensasjon og refusjon:

Vi dekker det du ikke får igjen fra flyselskapet og andre reiseselskaper.

Du kan få refundert penger for:

  • Du kan få refusjon av det flyselskapet, reisearrangøren og hotellet ikke erstatter
  • Forhåndsbestilte arrangementer og utflukter
  • Dyrepensjonat (hund/katt) når du må avbestille reisen

Forsinket oppmøte til flyet

Kontakt fly-, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk flyet. Medfører forsinkelsen merutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan vi dekke det du ikke får erstattet fra flyselskapet/transportselskapet. Ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport. 

Kontakt oss for erstatning når du kommer hjem eller hvis du trenger hjelp. 
 

Selvforskyldt forsinkelse?
Er du selv skyld i forsinkelsen er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen. Da anbefaler vi å sjekke med flyselskapet eller reisearrangøren.

Har flyselskapet eller reiseoperatøren kansellert eller innstilt reisen din?

Da har du krav på å enten få tilbakebetalt hele beløpet du har betalt for reisen, eller få ombooking til et tidspunkt du velger selv. Krav om kompensasjon må du selv rette mot flyselskapet eller reiseoperatøren.


meld skade flamme

Forsinket fly, eller forsinket til flyet?


Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser

Hva lurer andre på?