Betale lån eller spare

Er det smartest å spare i bolig, bank eller fond? Det kommer an på alder, andre lån og dine planer for fremtiden.

Hvor ser du deg selv om 1 år?

3 år? 10 år? 30 år? De fleste har kontroll på det som skjer i nær fremtid. Men hvor ser du deg selv om 10 år?

Kanskje du ønsker deg en ny bil, en hytte på fjellet, en lengre ferietur med familien, eller å pusse opp badet og kjøkkenet. 

For å få det til, må du starte i dag. Du vil takke deg selv om 3 eller 10 år, når du endelig kan sette din drøm ut i virkeligheten. 

Så hvordan kommer du dit? Vi har skissert veien for deg under. Ta først stilling til hvor mye du kan spare, og se deretter hvordan du smartest sparer basert på din situasjon akkurat nå.

Hvor mye bør jeg spare?

Klarer du å betale ned lånet som planlagt, kan du se frem til en gjeldsfri tilværelse om en stund. Men hva med sparing? Det er alltid smart å spare, men kanskje ikke alltid så lett å vite hvor mye og hvordan.

Vi anbefaler deg å spare litt ekstra hver måned - ca 1/10 av det du får utbetalt i lønn. Det kan du gjøre på ulike måter; betale ned ekstra på lånet, sette penger på sparekonto, i fond eller på andre kontoer.Hvor stor gjeld har du?


Fortsatt usikker på hvordan du bør prioritere?

Det viktigste målet med sparing på lang sikt er å bli gjeldsfri som pensjonist. Høres det litt fjernt ut? Det er forståelig, men tenk på at det kan gi deg en bedre økonomi når du ikke jobber lenger.Trenger du noen å snakke med for å få det til? Vi hjelper deg gjerne!


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no