Avbestillingsforsikring

Trenger du å avbestille en planlagt ferie? Du er dekket både av vanlig helårs reiseforsikring og reiseforsikringen du har gjennom MasterCardet ditt.

Hva er avbestillingsforsikring?

Avbestillingsforsikring er inkludert i reiseforsikringen din eller reiseforsikringen du har gjennom ditt MasterCard. Den gir deg reisekostnader tilbake dersom det skulle oppstå noe uforventet i forkant av reisen.

Husk at hvis du kjøper reiseforsikring nå, vil ikke avbestillingsforsikringen gjelde for reiser som allerede er kjøpt, med mindre du har betalt med ditt MasterCard.

mor og datter med avbestillingsforsikring pakker koffert og leker

Hva dekker avbestillingsforsikringen?

Avbestillingsforsikringen gir deg pengene tilbake hvis du trenger å avbestille en reise på grunn av uforutsette hendelser. Du får tilbake hele summen du har betalt for reisen. Det er ingen egenandel.

Du er dekket dersom avbestillingen skyldes:

  • Du, reiseledsager eller nærmeste familie rammes av alvorlig akutt sykdom, ulykke eller dødsfall.
  • Brann, innbrudd eller vannskade som krever at du må være tilstede.
  • At reisen er i strid med råd fra Utenriksdepartementet. Forholdet må ha inntrådt mindre enn 72 timer før planlagt avreise.

Du får refundert penger for:

For detaljer og forsikringssummer, se vilkår

 

Avbestilling uten grunn

Hvis du skal bruke reiseforsikringen for å avbestille en reise må du ta kontakt med oss og oppgi en grunn for avbestillingen. Hvis du ikke har en gyldig grunn for avbestillingen, får du ikke penger igjen fra reiseforsikringen.

I noen tilfeller kan det hende at selskapet du kjøpte reisen av, kan gi deg pengene tilbake. Da må du ta direkte kontakt med flyselskapet, hotellet, reisebyrået e.l. 

en dame med bagasje på vei til flyet sitt
et fly i avreise på vei til en eksotisk destinasjon

Avbestillingsbeskyttelse

Hvis du kjøper avbestillingsbeskyttelse sammen med flybillettene, hotellrommet eller lignende får du som regel kun igjen pengene hvis du blir syk. Dette er du allerede dekket for hvis du har reiseforsikring, og du ender opp med å være dobbeltforsikret


Avbestillingsforsikring vilkår

Vilkår

Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.

Har du forsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg. 

Hva er IPID?


Hendelser som kan påvirke reisen din

Vi har samlet noen spørsmål og svar om hva reiseforsikringen dekker og ikke dekker når det skjer ekstraordinære hendelser som kan påvirke reisen din.


meld skade fly

Trenger du å avbestille en reise?


Hva lurer andre på?

Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser