Slik selger du bruktbil

Bil er noe av det mest kostbare du kan selge og kjøpe. Mange synes også at det er det vanskeligste.


Slik er det ikke lenger! SpareBank 1 har utviklet en hundre prosent sikker nett-tjeneste som gjør det enkelt, trygt og lite tidkrevende å sørge for salget selv.

Tjenesten heter TUT - transaksjon uten trøbbel, og inneholder alt du trenger for å gjennomføre eierskiftet på en god og risikofri måte. 

Dette er TUT

TUT er en gratis tjeneste hvor vi har samlet alt du trenger for å kunne gjennomføre en vellykket bruktbilhandel. Med noen få tastetrykk finner du alt fra sjekklister for en grundig tilstandsrapport, godkjent kjøpekontrakt, en sikker betalingsløsning og tilbud om finansiering og forsikring.

Slik gjør du det

Alt du må gjøre er å logge deg inn på tjenesten med BankID, registrere kjøretøyet og invitere kjøper inn i tjenesten. Registrering med BankID sikrer at både du og kjøper kan være helt trygge på den andres identitet. En digital sjekkliste sørger for en grundig oversikt over bilens tilstand og ut fra disse opplysningene genereres en digital kjøpekontrakt, i henhold til kjøpsloven. Kontrakten kan dere forandre og lagre underveis helt til dere er enig om innholdet. Til slutt signeres kontrakten med BankID.

 

Selge en bil med heftelser?

Dersom du har lån på bilen du skal selge kan du betrygge kjøper om at dette blir ivaretatt gjennom TUT. Ved å bruke oppgjørskonto i TUT tar vi ansvaret for å slette eventuelle heftelser i bilen. Det kan være godt for potensielle kjøpere å vite om, noe som igjen kan gjøre bilsalget enklere. 

 

 

Pålitelig betalingsløsning

I tillegg inneholder TUT en hundre prosent pålitelig betalingsløsning. Hvis kjøper velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt. Hvis kjøper ikke velger å ta opp lån tilbyr SpareBank 1 et betalingsalternativ hvor de garanterer for sikker overføring av pengene.

 

Forsikring for både kjøper og selger

Når du bruker TUT kan du som bilselger velge å kjøpe en bruktbilgaranti som en ekstra trygghet for kjøper. Kjøper får også tilbud om gratis bilforsikring i en måned fra SpareBank 1. Forsikringen sørger for at det er helt avklart hvem sin forsikring ny eier kjører på ved overtagelse. Sikkert som banken for både kjøper og selger.