Webinarer og rapporter

Her finner du webinarer og rapporter om sparing og investering.Makroøkonomisk utsikt i usikre tider 

Vi er inne i en fase med de-globalisering der det er viktig å forstå de store driverne som resulterer i inflasjon, energikrise og kraftige rentehopp.

Elisabeth Holvik, sjeføkonom i SpareBank 1, holdt foredrag på Deichman Bjørvika i Oslo 1. november 2022.

Holvik deler sine tanker om de usikre tidene og mulige utfall for norsk og internasjonal økonomi. Hvordan Putin har tatt lærdom av Kina i sin nye «gråsonestrategi» er ett av temaene hun snakker om.

Sitte stille, selge seg ut, eller investere mer? 

Etter mange år med sterk utvikling, er verdens børser blitt mer urolige. 

Se og hør investeringsdirektør Alexander Miller i ODIN Forvalting i samtale med Martin Graftås, spare- og investeringsøkonom i SpareBank 1 Forvaltning. 

De gir deg en oppsummering av første halvdel av børsåret 2022, og ser nærmere på utsiktene for resten av året.

Krigens konsekvenser for europeisk og norsk økonomi

Krigen i Ukraina kan potensielt få dramatiske konsekvenser. I dette webinaret fra 11. mars kan du høre Elisabeth Holvik (bildet) sine tanker om hvilke konsekvenser vi kan stå overfor, både økonomisk og geopolitisk.

Holvik er sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen. Hun er kjent for sine gode refleksjoner rundt komplekse temaer, økonomisk så vel som politisk. Hun snakker på en forståelig måte, ofte med lange briller på, både bakover i tid og fremover.

Krigen i Ukraina, sanksjonene og finansmarkedene

Invasjonen av Ukraina fører til store menneskelige lidelser. Russland er påført betydelige økonomiske sanksjoner. En hel verden holder pusten.

Er virkemidlene kraftige nok? Hvilke konsekvenser får sanksjonene? Hva betyr alt som skjer for deg som investerer i fond? ODINS eksperter svarer i samtale med Martin Graftås, spare- og investeringsøkonom i SpareBank 1 Forvaltning.

 

2021 ble et fantastisk godt spare- og investeringsår! 

– Aksjemarkedene pleier å stige på en vegg av bekymringer, sier investeringsdirektør Alexander Miller i ODIN Forvaltning.

Vil du vite mer? Se Millers 5-minutters oppsummering av spare- og investeringsåret 2021. Her kikker han også inn i krystallkula for 2022.

Slik kan timing påvirke fondsbeholdningen din 

Enkelte beveger seg inn og ut av fond i forsøk på å oppnå høyere avkastning – men med hvilket resultat?

Lurer du på svaret? Da bør du se dette webinaret med Martin Graftås, spare- og investeringsøkonom i SpareBank 1 Forvaltning.


Hvordan blir utviklingen i aksjemarkedet?

Aksjemarkedet har steget mye og har vært høyere priset bare én gang før. Kan oppgangen fortsette, eller kan uroen i Kina velte verdensøkonomien?

Vil du vite mer? Da bør du se dette webinaret med John Gunnar Eggen fra 10. november 2021.