Bufferkonto

Uforutsette utgifter kommer gjerne når det passer aller dårligst. Da er en bufferkonto gull verdt.

Med bufferkonto har du penger til å fikse sykkelen, eller andre uventede hendelser.
Trygghet
Ta gode valg i hverdagen og spar en buffer.
Fleksibelt
Spar så mye du får til, når du vil.
Tilgjengelig
Bruk pengene til hva du vil, når du trenger det.

Hva er en buffer? 

En buffer er noe som kan dempe en ikke planlagt hendelse, eller et problem. For økonomien din betyr det å ha en buffer at du har litt penger på lur, penger i reserve, som du kan bruke i et nødstilfelle.  

Uforutsette utgifter kommer gjerne når det passer aller dårligst, og da er bufferkontoen redningen.

buffer - penger til å fikse sykkelen (og andre uforutsette hendelser).

Rente på bufferkonto

2,25 %
  • Ingen gebyr for betaling eller overføring
  • Kontoen kan ikke knyttes opp mot et kort

Hvorfor trenger jeg en bufferkonto?

Med en buffer har du alltid penger i bakhånd, og er derfor godt rustet til å takle plutselige kostnader som måtte dukke opp. Har du derimot ikke oppsparte midler i reserve når du trenger dem, må du kanskje belage deg på kredittkort eller forbrukslån, noe som kan bli dyrt i lengden.

Noe av det aller viktigste du kan gjøre for din egen økonomiske trygghet, er derfor å bygge deg en økonomisk buffer. Begynn i dag!

Dame med sparegris.

Hvor mye bør jeg ha i buffer? 

Vi anbefaler at du har buffer på en til to månedslønner. Med både barn, bil og bolig kan det være lurt å sette av mellom to og tre månedslønner. Har du samboer, kan dere dele en bufferkonto som settes av til det dere eier sammen. 

«Husk at summen er målet! Du må ikke ha hele bufferen med en gang. Det viktigste er at du kommer i gang.»

Magne Gundersen, forbrukerøkonom

Hvordan bygger jeg en buffer?

Det er mange måter å spare til buffer på. Vi anbefaler at du gjør det på en måte som går av seg selv, helt uten at du merker det!

Ikon, sparegris

Fast beløp hver måned

Spar en fast sum i måneden. Pengene overføres til bufferkontoen på samme tid hver måned, uten at du trenger å gjøre noe. 

Når du har litt til overs

Spar det du har til overs på lønnskontoen før neste lønningsdag, hver måned. Beløpet flyttes automatisk til bufferkontoen.

Ikon, kort med kr og pil ut

Når du bruker kortet

Spar et bestemt beløp, en prosentandel av det du handler for eller et avrundet beløp hver gang du bruker kortet.


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }