Jul på studentbudsjett

Pynte hybelen? Kjøpe julegaver? Spise deilig mat og drikke? Eller blir det sulteforing på nudler hele eksamenstiden, til du kommer hjem til mamma? Her er noen gode tips som kan gi kos også i denne tiden.

5 tips til en god jul på studentbudsjett

To give julegave or not to give julegave?

De fleste familier har nok forståelse for at du som er student ikke slår på stortromma med gaver under treet i år, og i noen familier så velger de å gi deg «friår» på gavene. Andre familier blir enige om at alle bare får én gave hver, eller at man setter maksgrense på hva gavene skal koste.

I disse miljø-tider hører vi også om familier som bare dropper gavene helt, fordi de ikke vil støtte opp om kjøpepresset. Prat med familien din om hva de tenker om gaver i år.

Ta deg tid til å lage studentbudsjett

Det er ikke til å komme unna at du har lite å rutte med som student. I eksamenstiden begynner det å bli tomt i kassen, samtidig som det blir vanskelig å jobbe for å tjene penger samtidig som du leser. Men har du et budsjett vet du hvertfall hva du har å kose deg med. Og det er viktig å kose seg også.

3 tips til billig shopping og julegavehandel

1. Bruk studentrabatten din!
Det kan være du må lete litt for å finne rabatter, men gjør du det, er det penger å spare. 

2. Sammenlign priser på nett - og benytt deg av tilbud
Det er ofte stor forskjell fra butikk til butikk og på fullpris og tilbudspris.

3. Vær trygg når du handler på nett – bruk MasterCard Ung
Handler du med kredittkort på nett har du bedre beskyttelse om du skulle bli utsatt for svindel. Men husk å betale ned hele beløpet kjapt, slik at du slipper renter. Utsetter du betalingen betaler du bare renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.

Video placeholder image