Nora tester

Student Nora Mølmann (20) har ønskeliste på ting hun vil teste. Ting som er bra for lommeboka, miljøet, og som gjør livet bedre. Følg med - her kommer tips og triks!
 

Video placeholder image

Bra for lommeboka, miljøet - og livet

Hvordan spise godt uten å bruke for mye penger? Hvordan unngå å kaste mat, og hvordan lage ting fra bunnen av? Hva med gaver, klær og ting - kan jeg lage det selv? Og hva trengs? Dette er spørsmål Nora skal finne svarene på, med hjelp fra eksperter. 

Følg med - episodene av Nora tester kommer fortløpende! Siste nytt finner du alltid på @sparebank1smn_ung på Instagram. 

Episode 6 - Nora tester Jule-DIY

I denne episoden skal Nora lære å lage gaver, julepynt og "stygg" julegenser for hånd. Ukas ekspert er talentstipendvinneren Sophia Johansen fra gjenbruks- og redesignbutikken Prisløs, i Trondheim.

Video placeholder image

Lyst til å finne på noe med vennene dine før jul? Noe som er like trivsel som det er bra for miljøet og lommeboka? Denne uka skal Nora teste Jule-DIY. Hun starter med en supertrivelig kveld med talentstipend-vinneren Sophia Johanson på gjenbruks- og redesignbutikken Prisløs. Her skal de ha "Ugly Christmas Sweater", eller stygg julegenser, helkveld. Det blir gøy og koselig!

P.S. Følg med på @sparebank1smn_ung på Instagram for å få med deg alt!

Hva trenger du for å lage din egen julegenser?

  1. En gammel genser - gjerne rød, grønn, eller mønstrete. Hvis du ikke har noe, så finner du bruktskatter på Prisløs eller Fretex, og sikkert flere andre gjenbruksbutikker. Eller så gis det bort mye klær på Finn.no.
  2. Gammel julepynt i form av nisser, bjeller, glitter, duk, julekuler eller annet stæsj du finner i skuffer, bod, loft, skap, eller på Fretex. Du kan også høre med familie, kolleger eller venner om de har noe gammelt å gi vekk?
  3. Hvis du har symaskin så er det topp, men du kan sy for hånd, eller bruke tekstillim også. Symaskin kan du låne på biblioteket, av venner, eller kjøpe billig på Finn.no. De to siste er også enkelt å finne på brukbutikker eller hobbyforretninger. 
  4. Julegodt og julemusikk - for kosen sin skyld!
  5. Noen å lage julegenser sammen med. Kanskje kan det være en fin måte å bli bedre kjent på også? Inviter kollektivet, kollokviegruppa, klassekompiser, jobbfolk, eller venner og familie. Alle tar med en genser, litt julepynt, og seg selv.

Gjenbruk er best - også i jula!

Både Sophia og Nora synes dette var innmari koselig. En perfekt førsjulskoskveld med venner, som samtidig er bra for både lommeboka og miljøet. For her er det 100 % gjenbruk og trivsel, i stedet for å bruke penger på en kjøpt julegenser fra en kjede. Julegenserne ble ikke stygge i det hele tatt synes vi, og begge blir nok brukt flere ganger i desember. Og så er det ingen andre som har en sånn.

I løpet av uka skal Nora også se om hun får brukt restene fra julegenser-lagingen til noe spennende. Følg med på @sparebank1smn_ung for å se hva. 

Hva skal Nora teste i neste uke?

Det som er snickers og twist er at det blir noe som er bra for lommeboka og miljøet. Hvis du vil få vite det før alle andre, så må du følge med på @sparebank1smn_ung på Instagram på søndag kveld!

Her kan du se tidligere episoder

Opptatt av klima og miljø?

Stadig flere unge i dag er opptatt av miljø og klima. Dette synes vi er bra. Sjekk ut hvordan du kan gjøre tiltak som er gode for både lommeboka og miljøet.

Slik kan du spare både penger og miljøet

Dette er Noras drømmeleilighet

Det er kanskje noen år til du skal kjøpe noe for deg selv, men det er ingen grunn til å vente med å spare i BSU. Du må jo faktisk ha 15 % egenkapital, og det kan ta tid å spare opp. Bonusen er at du som starter nå får DOBBEL rente ut 2020.

Video placeholder image