Samfunnsløftet

Vi spurte alle i Nord-Norge: Hva er viktig for deg, ditt lokalsamfunn og ditt Nord-Norge? Over 10.000 av dere svarte oss, og vi har samlet alle innspillene i Samfunnsløftet.


Slik ble Samfunnsløftet til

Vi har lest alle innspillene som kom våren 2018, og sett på hvilke områder folk i Nord-Norge ønsker at vi skal prioritere. Områdene som pekte seg ut var utvikling av arenaer, innovasjon, ungdom og nordnorske lokalsamfunn.

Derfor er dette nå områder vi fram til 2020 søker etter prosjekter på, som kan få penger fra konsernets samfunnsutbytte.


Hvorfor spurte vi?

Fordi det nordnorske samfunnet er den største eieren av SpareBank 1 Nord-Norge, skal vi de neste årene bruke flere hundre millioner kroner i – og sammen med –landsdelen der verdiene er skapt. I april 2018 ba vi derfor alle i Nord-Norge om innspill til hvordan disse pengene best kan bidra til å utvikle Nord-Norge.

September samme år avslørte vi hvilke områder som pekte seg ut. Da åpnet vi også for søknader, og håper på 10.000 gode prosjekter som løfter oss alle. Lanseringen gikk live på vår Facebook-side.

Video placeholder image

Hvor kommer pengene fra?

Som sparebank er vi lagd av, eid av og til for samfunnet. Alle som bor her i nord eier SpareBank 1 Nord-Norge. Som største eier får landsdelen også den største andelen av overskuddet. Det heter samfunnsutbytte, og går til prosjekter og tiltak som løfter landsdelen videre. Slik er vi mange som er med på Samfunnsløftet.

Disse har fått samfunnsutbytte

Samfunnsløft for samiske språk og talenter

Festivalen Riddu Riđđu jobber for at de samiske språkene kan være levende og i naturlig bruk.

10 millioner til Hurtigrutemuseet

En av Nord-Norges største skatter skal løftes fram fra glemselen og en hvit container.

Video placeholder image
Full Glød i Harstad

Ildsjeler og de som gløder for andre ble hyllet med gratiskonsert i Harstad høsten 2018.

Video placeholder image
På lag med skiidretten

Vi samarbeider med en rekke skiklubber i landsdelen.

Økonomi på timeplanen

Rekordmange elever har fått undervisning av bankens ansatte i privatøkonomi. 

Video placeholder image
Arctic Race of Norway

Sykkelrittet har etablert seg som en folkefest i Nord-Norge. Vi har vært med hele veien, og flere tusen barn har syklet seg gjennom SNN Mini Arctic Race som arrangeres av våre ansatte langs løypa.

Video placeholder image
Fra bredde til topp

Spillerne fra TILs A-lag besøker klasser i Tromsø og forteller om kosthold og trening. Gjennom SNN-akademiet bidrar de også med spillerutvikling i tre idrettskretser.

Video placeholder image
Lagde tidenes Bodøfæst

Alle medarbeiderne i SpareBank 1 Nord-Norge bidro til å lage bursdagsfest for Bodø i anledning byens 200-årsjubileum.

Video placeholder image
Korpset på Helligvær

Blant de over 100 korpsaktivitetene som har fått penger fra samfunnsutbytte siden 2008 finner vi korpset på nydelige Helligvær.

Video placeholder image
På lag med skiidretten

Vi samarbeider med et 20-talls skiklubber i landsdelen. SpareBank 1 er hovedsponsor for landslaget i langrenn, men vi mener bredde og topp henger tett sammen.

Video placeholder image
Med Balto på Finnmarksløpet

Som generalsponsor til Finnmarksløpet har vi siden 2015 reist rundt på Siidaen med forestillingen om hundekjøreren Balto.

Video placeholder image
Mer enn bare en klubb

Hvert år får nær 400 prosjekter penger fra samfunnsutbytte. En av dem er Bodø Bryteklubb. Her forteller de unge bryterne hva klubben har betydd for dem.

Kunnskapsbanken

Oppdatert kunnskap om Nord-Norge, med et årlig forventningsbarometer og konjunkturbarometer.

Agenda Nord-Norge

En gang i året arrangerer Agenda Nord-Norge den viktigste og største møteplass i nord, for å framskaffe kunnskap og skape en arena for dialog.


I lag får vi ting til å skje!

Det nordnorske samfunnet eier 54 prosent av SpareBank 1 Nord-Norge. Når banken deler ut utbytte får derfor samfunnet sin andel. Hvert år tilbakeføres samfunnsutbytte til hundrevis av ildsjeler i hele landsdelen. Til prosjekter som bygger og utvikler Nord-Norge og gjør det til en enda bedre plass å bo. 

Som kunde bidrar du til en bank der millioner av kroner i utbytte går tilbake til prosjekter der du bor og der dine barn vokser opp.