10.000 takk for innspillene dere har gitt oss!

Vi spurte alle i Nord-Norge: Hva er viktig for deg, ditt lokalsamfunn og ditt Nord-Norge? Over 10.000 av dere svarte oss, og vi har samlet alle innspillene i Samfunnsløftet.10.000 takk!

Som sparebank er vi lagd av, eid av og til for samfunnet. Fordi det nordnorske samfunnet er den største eieren av SpareBank 1 Nord-Norge, skal vi de neste årene bruke flere hundre millioner kroner i – og sammen med – den landsdelen der disse verdiene er skapt. I april ba vi derfor alle i Nord-Norge om innspill på hvordan disse pengene på best mulig måte kan utvikle Nord-Norge.

Vi fikk 10.000 innspill. Vi har lest dem alle og samlet dem i Samfunnsløftet.

27. september avslørte vi hvilke områder som pekte seg ut. Da åpnet vi også for søknader, og håper på 10.000 gode prosjekter som løfter oss alle. Lanseringen gikk live på vår Facebook-side.

Søk

Vi har kartlagt  hvilke områder det nordnorske folket ønsker at vi skal prioritere.

Utbetaling

Har du fått penger fra samfunnsutbytte? Når prosjektet er gjennomført må du sende sluttrapport hvor du ber om å få utbetalt det tildelte beløp.

Last ned sluttrapport her (pdf)


Hvor kommer pengene fra? 

Som sparebank er vi lagd av, eid av og til for samfunnet. Alle som bor her i nord, eier SpareBank 1 Nord-Norge. Som største eier får landsdelen også den største andelen av overskuddet. Det heter samfunnsutbytte.

Siden stadig flere velger oss øker samfunnsutbyttet. De siste ti årene har det vært på to milliarder kroner, og bare i 2017 var det på nesten 500 millioner kroner. De store summene gir oss nye og unike muligheter til å utvikle landsdelen vår. Derfor har vi i lag med dere laget Samfunnsløftet.

Video placeholder image

Disse har fått samfunnsutbytte

Økonomi på timeplanen

Rekordmange elever har fått undervisning av bankens ansatte i privatøkonomi.

Les mer

Video placeholder image

Arctic Race of Norway

Sykkelrittet har etablert seg som en folkefest i Nord-Norge. Vi har vært med hele veien, og flere tusen barn har syklet seg gjennom SNN Mini Arctic Race som arrangeres av våre ansatte langs løypa.

Video placeholder image

Fra bredde til topp

Spillerne fra TILs A-lag besøker klasser i Tromsø og forteller om kosthold og trening. Gjennom SNN-akademiet bidrar de også med spillerutvikling i tre idrettskretser.

Video placeholder image

Lagde tidenes Bodøfæst

Alle medarbeiderne i SpareBank 1 Nord-Norge bidro til å lage bursdagsfest for Bodø i anledning byens 200-årsjubileum.

Video placeholder image

Korpset på Helligvær

Blant de over 100 korpsaktivitetene som har fått penger fra samfunnsutbytte siden 2008 finner vi korpset på nydelige Helligvær.

Video placeholder image

På lag med skiidretten

Vi samarbeider med et 20-talls skiklubber i landsdelen. SpareBank 1 er hovedsponsor for landslaget i langrenn, men vi mener bredde og topp henger tett sammen.

Video placeholder image

Med Balto på Finnmarksløpet

Som generalsponsor til Finnmarksløpet har vi siden 2015 reist rundt på Siidaen med forestillingen om hundekjøreren Balto.

Video placeholder image

Mer enn bare en klubb

Hvert år får nær 400 prosjekter penger fra samfunnsutbytte. En av dem er Bodø Bryteklubb. Her forteller de unge bryterne hva klubben har betydd for dem.

Agenda Nord-Norge

En gang i året arrangerer Agenda Nord-Norge den viktigste og største møteplass i nord, for å framskaffe kunnskap og skape en arena for dialog. Agenda Nord-Norge er en felles nordnorsk koblingsarena for sentrale aktører med betydning for landsdelens verdiskaping.

Les mer på agendanordnorge.no

Konjunkturbarometer for Nord-Norge

Konjunkturbarometeret gir ut flere økonomiske rapporter gjennom året, samt en hovedutgivelse hver høst i november, med de økonomiske prognosene for de kommende år i Nord-Norge.

Les mer på kbnn.no

I lag får vi ting til å skje!

Det nordnorske samfunnet eier 54 prosent av SpareBank 1 Nord-Norge. Når banken deler ut utbytte får derfor samfunnet sin andel. Hvert år tilbakeføres samfunnsutbytte til hundrevis av ildsjeler i hele landsdelen. Til prosjekter som bygger og utvikler Nord-Norge og gjør det til en enda bedre plass å bo. 

Som kunde bidrar du til en bank der millioner av kroner i utbytte går tilbake til prosjekter der du bor og der dine barn vokser opp.