Bytt bank

Ønsker du å bytte fra annen bank til oss? Vi hjelper deg å avslutte og flytte kontoene dine. 


Bli kunde hos oss først

Før du avslutter kundeforholdet i nåværende bank, må du bli kunde hos oss. Du bør også ha mottatt nye kort og fått BankID i SpareBank 1, så slipper du å være uten kort og nettbank i overgangsperioden. 

Vi hjelper deg med å avslutte og flytte kontoene dine og eventuell BSU, samt hente AvtaleGiro-avtalene dine. Husk å gi beskjed om ditt nye kontonummer til arbeidsgiver og andre som overfører penger til deg!

Du kan bytte bank for inntil tre barn samtidig som deg. Gjelder bankbytte for kun barn, kan du gjøre det i eget skjema. Merk at bankbytte kan ta 1-4 uker.


Hvordan skjer et bankbytte?

Smart å ha

Samboerpakken

Få full kontroll med felles kontoer og kort.

Bestill her

Bankpakke for barn

Vi har samlet de mest brukte produktene i ulike bankpakker. 

Les mer og bestill

Pensjonskonto

Har du ikke allerede begynt å tenke på din pensjon, bør du starte i dag. 

Les mer om pensjonssparing

Mikrosparing

Spar litt hver gang du bruker kortet. Beløpet bestemmer du selv. 

Les mer om mikrosparing


Nyttige tips

Avslutning av kontoen kan medføre at en programpakke oppløses, noe som kan føre til mindre gunstige vilkår på øvrige tjenester hos den tidligere bankforbindelsen hvis disse beholdes.

Betalinger som er lagt på forfall hos tidligere bank må legges inn på forfallsregisteret i ny bank dersom den kontoen som skal belastes sies opp før betalingen er gjennomført.

Hvis det er knyttet oppsigelsesfrister eller bindingstid til enkelte kontoer bør du vurdere å vente med å si opp disse til bindingstiden utløper, fordi du ved å avbryte en slik avtale kan bli påført kostnader fra tidligere bankforbindelse.

Dersom saldoen er negativ, enten som følge av innvilget kreditt eller overtrekk, vil kontoforholdet hos den tidligere bankforbindelsen ikke bli avsluttet uten at dette dekkes inn.

Nei, depositumskonto for husleie eller lignende blir ikke flyttet samtidig som bankbytte. Dette må du selv gjøre.

Når du sier opp kundeforholdet ditt i gammel bank, mister du ofte tilgang til historikk og kontoutskrifter. Det kan være lurt å lagre eller skrive ut kontoutskrifter, årsoppgaver eller annen historikk fra gammel bank slik at du ikke trenger å bestille det på et senere tidspunkt.