En bank for Østlandet

ost-richard-heiberg-story.jpg

2020 var ikke bare et jubileumsår for banken. Det var også et jubileum for vår konsernsjef Richard Heiberg. I 2020 var det 25 år siden han kom inn i Sparebanken Hedmarks styre, 15 år siden ble han styreleder, og 10 år siden han tok over som administrerende direktør i banken. 

Her deler konsernsjef Richard Heiberg deler sine tanker om bankens fortid og framtid

 

Dette er oss i SpareBank 1 Østlandet

Video placeholder image

 

175 år, dette er vår historie 

Video placeholder image

 

Møt noen av våre kunder og samarbeidspartnere

Generasjonsskifte i spesielle tider

I idylliske omgivelser ved Mjøsa har Hoel Gård huset alt fra små selskaper til hemmelige fredsforhandlinger. I en spennende tid for både reiseliv og landbruk, tar et nytt blad Sandberg over roret. Med på laget er en bank som har fulgt gården i generasjoner.

Forvaltere av det grønne gullet

Skogen har vært en viktig ressurs siden tidenes morgen, og allmenningene har i flere hundre år forvaltet disse verdiene. Mindre kjent er det at skogen faktisk også er opprinnelsen til flere sparebanker.
 

LO med 100 års eierskap i banken

Landsorganisasjonen har hatt eierskap i banken siden 1920-tallet. Se og hør mer i filmen med tidligere LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. 

 

Video placeholder image

Gullsmed Per-Olaf Børke

Video placeholder image

- En god bank i ryggen er gull verdt, sier gullsmed Per-Olaf Børke. - Jeg liker at jeg kan ringe direkte til min kontaktperson, da løser alt seg. 

Reidar Georg Rye Johnsen (93)

Video placeholder image

Reidar har vært kunde i banken så lenge han kan huske. Han fikk sin første bankbok da han var 5 år, og det første lånet han søkte om var på 175 kroner. 

Hamar og Hedmarken Turistforening

Video placeholder image

- Når vi har store prosjekter og trenger backing for å få det til, snakker vi ofte med banken, sier daglig leder Margrete Ruud Skjeseth. 

Se de herlige gratulasjonsvideoene

Video placeholder image

 

Spareutstilling "Fra korn til cash"

 

Tid og penger ... og penger og livet

Vi har alle et forhold til penger, på godt og vondt. I en digital utstilling har vi sammen med Anno museum sett nærmere på mennesker og penger gjennom 175 år. Sparing. Sløsing. Forbruk. Oppgangstider, nedgangstider og finanskriser.

I Norge har sparebankene vært en viktig del av denne historien. Siden den første sparebanken ble opprettet i 1822, har de spilt en sentral rolle i folks hverdag både lokalt og nasjonalt. I denne nettutstillingen kan du lese mer om hvordan sparebankene og folks forhold til penger har utviklet seg i takt med tiden - fra korn til cash.


Det historiske treet viser utviklingen av
SpareBank 1 Østlandet fra 1845 og
fram til i dag

Det historiske treet viser fusjoner fra 1845 og til dags dato, samt etableringsår for den enkelte bank. Etableringsåret er det året sparebanken åpnet utadrettet virksomhet eller ble godkjent av myndighetene. Navneendringer, oppkjøp, nedsalg og ulike samarbeidsgrupperinger er i all hovedsak utelatt. Navneendringer for Bank 1 Oslo Akershus er gjengitt i treet.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }