Bærekraftpris UNG

Prisen tildeles en ungdomsbedrift som har gjort bevisste bærekraftige vurderinger. Smud UB vant både i 2019 og i 2020. 

 

Vi gratulerer SMUD UB som for andre gang er tildelt SpareBank 1 Østlandets bærekraftspris UNG!

Bankens bærekraftspris UNG ble delt ut for andre gang i forbindelse med Ungt Entreprenørskap Innlandets fylkesmesse for ungdomsbedrifter.

Grunnet koronakrisen ble fylkesmesterskapet for første gang gjennomført digitalt. Prisene ble offentliggjort under en direktesending på Facebook-siden til Ungt Entreprenørskap Innlandet fredag 20. mars.

Smud UB, som vant bærekraftsprisen for andre år på rad, lager smoothies av frukt og grønt som ellers ville blitt kastet i butikkene. 

- Gjøre mer med mindre-

Vi gratulerer Smud UB med førsteplass i fylkesmesterskapet! De har vist juryen hvordan de jobber med bærekraft og har redegjort for sin bedrift. Bedriften har gjort vurderinger knyttet til bærekraft som inkluderer full sirkulærøkonomisk tankegang i tillegg til tiltak som gjenvinning og begrensing av matsvinn, sier juryleder Kristin Fagerås fra SpareBank 1 Østlandet.

I juryens begrunnelse står det blant annet at bedriften viser tydelig at det er et behov i markedet, og har klart å tilpasse seg og videreutvikle konseptet for å unngå enda mer matsvinn. De har fokus på lønnsomhet og har justert prisen opp grunnet etterspørselen i markedet. Smud trekker fram FNs bærekraftsmål 12 om bærekraftig forbruk og produksjon. De viser fint hvordan bedriften jobber med dette og sier selv at det handler om å gjøre mer med mindre.

Les mer om utdeling for 2019

 

Kriterier for prisen
  • Er det behov for produktet? 
  • Er forretningsidéen i seg selv er bærekraftig?
  • Har bedriften gjort bevisste bærekraftige vurderinger i produksjonen?
  • Har bedriften gjort bevisste bærekraftige vurderinger når det kommer til transport?
  • Brukes bærekraft som et salgsfremmende element i markedsføringen?
  • Er produktet egnet for gjenvinning?
  • Klarer bedriften å forene lønnsomhet og bærekraft?
  • Har bedriften jobbet med ett eller flere av FNs bærekraftsmål?