Slik utnytter du aksjesparekonto til det fulle

Aksjesparekonto er mer enn bare skattefordeler. Slik får du mest ut av kontoen.

Aksjesparekonto gjør det enklere og mer gunstig for deg å spare i aksjer og aksjefond. Alt samles på ett sted, og du får full oversikt og kontroll over sparepengene dine.

Et oversiktlig spareprodukt

Det er gratis å opprette aksjesparekonto. Kontoen er tilgjengelig i både mobilbank og nettbank, og du vil hele tiden ha full oversikt og mulighet til å følge med på hvordan det går med sparepengene dine.

Aksjesparekontoen din er egentlig som et kinderegg – den består av tre elementer. En bankkonto for penger du enda ikke har investert, en VPS-konto som aksjene står på og en fondsportefølje du har fond på. 

Det er opp til deg hvor enkelt eller hvor detaljert du ønsker følge med på aksjesparekontoen. Du kan dykke ned på transaksjonsnivå om du ønsker det, eller bare se på den samlede oversikten hvor alt er slått sammen til én sum.

Fleksibiliteten med aksjesparekonto

Aksjesparekonto er et fleksibelt spareprodukt. Mulighetene er større enn på tradisjonelle fond eller om du kjøper aksjer. I aksjesparekontoen får du mulighet til å tilpasse og fordele sparingen din på ulike fond og aksjer når du vil – uten at dette får noen skattemessig konsekvens. Du kan også ta ut det du opprinnelig har satt inn på konto uten å skatte.

Flytt, selg og kjøp som du vil 

Du kan flytte, selge og kjøpe når du vil uten å skatte underveis. Når du oppnår gevinst, slipper du å skatte av den så lenge den blir stående på aksjesparekontoen din, og du kan reinvestere gevinsten “gratis”. Da slår rentes rente-effekten inn, hvor du får renter på dine allerede opptjente renter, og du får mer for pengene dine. 

Ofte stilte spørsmål

Kort om avkastning
Historisk avkastning for fond er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning avhenger blant annet av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

For deg som handler fond og verdipapir
Se avtaler og retningslinjer