Jobb og karriere

Møt våre ansatte

Våre medarbeidere er stolte over å være ansatt i banken. Organisasjonsmålinger viser at de fleste av oss er veldig engasjerte i jobben og arbeidsoppgavene våre. Det er mange typer stillinger i banken, på kontorer i hele regionen. Her kan du bli bedre kjent med noen av våre ansatte.

Elisabeth Olsen, 26 år, kunderådgiver direktebanken, Trondheim

Som rådgiver på kundesenteret vårt hjelper Elisabeth kunder med en rekke problemstillinger. Hun har en bachelor i økonomi og administrasjon, bakgrunn fra helsesektoren og har jobbet i banken siden høsten 2017.

- Det beste med jobben er at jeg lærer noe nytt hele tiden og at jeg har en varierende arbeidshverdag. Det er stadig nye prosjekter og situasjoner på inngående telefoner og henvendelser fra kunder. For å jobbe i direktebanken må man være engasjert, opptatt av å være der for kunden og å ønske å gjøre en forskjell. Vi er ikke bare et kundesenter, vi skal dekke de behovene kundene har i alle livsfaser. I tillegg til generell bistand og veiledning rådgir vi kunder i forhold til for eksempel personforsikring, generell personlig økonomi og sparing. I akkurat denne rollen bør man være glad i å være i kontakt med andre, være utadvendt og like variasjon.

Herdis Growen Støvne-Bjørnsen, 42 år, banksjef næringsliv, Trondheim

Herdis har jobbet i forskjellige avdelinger innen næringsliv i banken siden 2008. Hun er utdannet siviløkonom, og har tatt en master i prosjektledelse og lederutdanning mens hun har vært ansatt. I tillegg har hun flere styreverv gjennom sin rolle i banken.

- Jobben min har en fin kombinasjon av relasjoner og analyse, og jeg er så heldig at jeg får jobbe med mange av regionens mest interessante kunder. Sterke relasjoner, samarbeid og dialog med kundene er avgjørende for å lykkes som rådgiver. For å trives i min rolle er min erfaring at man må like å jobbe med mennesker i tillegg til at man er analytisk og strategisk av seg. Også må man ha litt bein i nesa. I min rolle jobber jeg med mange dyktige mennesker på tvers av konsernet, og jeg har ansvaret for at vi sammen jobber for å finne de beste løsningene for kundene våre. Innsikten jeg har fått som rådgiver har også gitt meg mange muligheter til å delta i prosjektarbeid i konsernet. 

Johan Olav Lian, 31 år, teamleader landbruk, Levanger

Johan Olav kom til banken som trainee i 2015. Etter et år som trainee fikk han fast jobb og i dag har han lederansvar for landbruksteamet nord i Trøndelag. Han har en master i økonomi og administrasjon. 

- Vi som jobber mot landbruket er en del ut på gårdene, så dagene er varierte med både kontorarbeid og gårdsbesøk. Jeg bor på gård selv og det beste med jobben er å treffe kunder og å være med dem på å utvikle seg og gården videre. For å jobbe i SpareBank 1 SMN er det en fordel at man ønsker å bidra til å skape noe og at man brenner for lokalsamfunnet. Selv brenner jeg for landbruket og liker tanken på at ting skal produseres lokalt. Jeg ønsker at de norske bøndene skal lykkes og det er gøy å se hva kundene får til. Innenfor landbruket er det hele tiden endringer og utvikling, mye ny teknologi for eksempel. Denne utviklingen er det utrolig spennende og være med på.

Anders Falch Dahl, 53 år, senior analytiker næringsliv kreditt, Ålesund

Analytikeren Anders har jobbet i banken siden oppkjøpet av Glitnir Bank i 2009, da de ansatte i Ålesund ble en del av SpareBank 1 SMN. Han er utdannet siviløkonom.

- Jobben min består av å jobbe med ulike analyser, delta i prosjekter, lage rapporter og delta i møter så det er varierte oppgaver. Jeg føler jeg får brukt mye av mine egenskaper når det gjelder analysefremstilling. Det er bra miljø på avdelingen, vi jobber med spennende faglige utfordringer og jeg har utrolig gode kollegaer. Typen oppgaver vi jobber med kan variere, og vi utvikler oss stadig, både faglig og som avdeling. Det er så mange ulike funksjoner i banken at det er plass til og behov for ulike personer, men et ønske om og vilje til å spille på lag er viktig. 

Maria Remøy-Sjåstad, 34 år, bedriftsrådgiver næringsliv, Ålesund

Maria begynte i banken i mai 2020 og kom fra en stilling som revisor. Hun er utdannet siviløkonom og har tidligere erfaring fra restaurantbransjen og med destinasjonsutvikling.

- Når man jobber med revisjon er kundekontakt en del av jobben. Jeg erfarte at jeg likte godt å være i dialog med kunder og sette meg inn hva de ulike bedriftene drev med. Dette får jeg i større grad muligheten til å gjøre som bedriftsrådgiver. Jeg ønsket å jobbe for en lokal sparebank og Sparebank 1 SMN har et godt rykte i næringslivet i området. Førsteinntrykket er at det er et bra arbeidsmiljø i banken, med hyggelige og kunnskapsrike kollegaer, som er et godt utgangspunkt for trivsel. Jeg liker at vi er en bank som gir tilbake til samfunnet og ønsker å være synlige i lokalmiljøet. Det beste med jobben for meg er å komme i kontakt med et veldig spennende næringsliv i regionen vår, samt få muligheten til å lære meg kredittfaget.

Markus Wang Benjaminsen, 26, trainee privatmarked, Trondheim

Trainee Markus har jobbet i banken siden august 2019. Han har utdanning innen økonomi og administrasjon fra BI. Tidligere har han jobbet tre år i familiebedriften, med bildeler og dekk og som telefonintervjuer mens han studerte. 

- Jeg hadde lyst til å jobbe i bank og muligheten til å jobbe som trainee hørtes spennende ut siden man får prøve seg i forskjellige deler av banken. SpareBank 1 SMN har et godt rykte i Trøndelag så det bidro også til at jeg ønsket meg hit. Jeg begynte i direktebanken hvor jeg jobbet mye med inngående kontakt med kunder. Jeg har også fått opplæring som rådgiver innen kreditt og bestått de nødvendige autorisasjonene som kreves for å jobbe med vurdering av lånesaker. Det beste med jobben er kundekontakten og i tillegg er det et veldig bra miljø i banken. Alle gjør sitt beste for at alle skal føle seg velkomne. Det har vært ganske utfordrende til tider, men på en god måte, man må være skjerpet underveis. 

Julie Grannes, 35 år, teamleader privatmarked finansiering, Namsos

Julie har jobbet i banken siden høsten 2010. Hun startet som rådgiver på privatmarked før hun flyttet til depot, avdelingen som kontrollerer og betaler ut alle lån. Hun er utdannet bedriftsøkonom NKI og 1.avd på juss i Oslo og har vært teamleder i rundt tre år.

- Jobben i Depot består av tre hovedoppgaver; håndtering av lånesøknader, endringer av lån og bankbytte. I tillegg har vi ansvar for banken sitt fysiske lånepapirarkiv. Det er masse forskjellige utfordringer i jobben og jeg lærer mye nytt hver dag. Som team har vi jobbet bevisst for effektivisering og standardisering, og vi har fått en god flyt i arbeidshverdagen. For å jobbe i banken er det en fordel om du er en person som liker å gi det lille ekstra. I hele banken får vi ting til å skje sammen, vi er som en liten familie og vi er heldige som jobber i en slik organisasjon som SMN.

Kristoffer Fure Mikalsen, 29 år, forretningsutvikler privatmarked, Namsos

Kristoffer har jobbet i banken siden våren 2014. Først som kunderådgiver, så finansrådgiver før han ble assisterende banksjef. Sommeren 2020 begynte som forretningsutvikler. Han har en BA fra NTNU Handelshøyskolen og holder på med en Executive MA fra BI. 

- Som nyansatt ble jeg overasket over hvor nært miljøet er og hvor spennende og artig jobben faktisk er. Du er inne i kundenes liv og det skjer noe hele tiden. Det beste med jobben for med er at vi har mange spennende oppgaver, og et veldig, veldig godt arbeidsmiljø. Trenger jeg hjelp til noe får jeg alltid god hjelp, uansett hvem jeg ringer og på hvilket kontor. Alle er opptatt av å hjelpe hverandre. Det tror jeg er viktig om man ønsker å jobbe i banken, man må være en lagspiller. Det å være opptatt av at andre skal lykkes og at vi jobber for et felles mål er kjempeviktig.

Monja Annie Skavås, 48 år, konsulent kredittadministrasjonen næringsliv, Trondheim

Fra 2010 til 2013 jobbet Monja i banken før hun flyttet til datterselskapet vårt SpareBank 1 Regnskapshuset SMN og ble der i sju år. Nå er hun tilbake i banken og jobber tett på finansrådgiverne på næringsliv. Monja er siviløkonom, spesialisert innen økonomistyring.

- Kredittadministrasjonen er en hjelpende hånd for rådgiverne. Vi har mange forskjellige typer næringslivskunder med ulike behov, og vi jobber på lag med rådgiverne for at alle skal få den servicen de behøver. Samholdet og samarbeidet på avdelingen er motiverende i seg selv, og vi har masse forskjellige typer oppgaver. Grunnen til at jeg sluttet i banken i 2013 var at det dukket opp en mulighet hos Regnskapshuset som jeg hadde lyst til å prøve meg på. Det er en stor fordel med å jobbe på en slik plass som dette, at du kan krysse noen linjer på tvers av konsernet om du ønsker det.