Plasten har et hav av tid.
Det har ikke vi.


Sammen ryddet vi Midt-Norge!

Kampen mot plast og marin forsøpling er et globalt problem, som også må løses lokalt. Derfor inviterte vi hele Midt-Norge med på plastdugnad i 2018.


Takk for innsatsen!

For et fantastisk engasjement! Over 12 000 frivillige fra skoler, barnehager, lag og foreninger over hele Midt-Norge ble med oss på ryddeaksjon. 18 000 sekker ble fylt med plast og annet avfall fra naturen.

Vinnerne av idékonkurransen

I samarbeid med Innovasjon Norge og NTNU Technology Transfer AS inviterte vi forskere, gründere og regionens næringsliv til å komme med idéer som kan redusere plastavfallet.

Konkurransen er nå avsluttet, og vi gratulerer Plarva Solutions, Bomerang og Lars Solberg med seieren! De får 100 000 kroner hver og eksperthjelp til å utvikle sine idéer videre. 

Fikk støtte til miljøtiltak

Hvert år støtter SpareBank 1 SMN hundrevis av frivillige organisasjoner i Midt-Norge. I 2018 prioriterte banken støtte til utstyr og prosjekter som kan bidra til å minske spredning og bruk av plast. Resirkuleringsutstyr, plastfrie festivaler og tøynett var blant det som fikk støtte.

Dette plastmonsteret er laget av Fiskefestivalen i Bessaker, som samlet plast i fjæra og laget utstillingen "Blått hav så langt øyet kan se".

Fotokonkurranse:
Her er vinnerbildet!

Flere hundre delte bilder fra sine ryddeaksjoner på Instagram, og merket dem med #plastdugnaden og #sparebank1smn. Vinneren av en elsykkel ble Cecilie Varga fra Brattvåg. Vi gratulerer!