Søk støtte

Søk om penger til aktiviteter og prosjekter som skaper glede og engasjement i ditt lokalmiljø.

Sammen får vi ting til å skje

Det finnes mange ildsjeler og engasjerte mennesker i Midt-Norge. Vi ønsker å være med å bidra, slik at ditt lag eller forening kan realisere sitt prosjekt. 

Merk at vi nå prioriterer søknader som vil støtte frivilligheten og kulturlivet gjennom koronakrisen. I denne situasjonen mottar og behandler vi søknader løpende, men noe svartid må påregnes.

Avlyst? Utsatt? 

Vi svikter ikke frivilligheten og kulturlivet nå! Det å bry seg om plassen vi kommer fra, er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag som sparebank. 

Derfor setter vi av 100 millioner kroner av samfunnsutbyttet til å hjelpe frivilligheten, kulturlivet og idrettslag i våre lokalsamfunn gjennom krisen. 


Lurer du på noe?

 • SpareBank 1 SMN ønsker å være med og støtte lag og foreninger i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. For å kunne søke om støtte fra oss, må du være tilknyttet en virksomhet i vår region, med organisasjonsnummer. 

 • Alle som søker om støtte, vil få svar på e-post ca to måneder etter at søknadsfristen har gått ut. Dersom ditt prosjekt får tildelt støtte, må du sende inn en enkel bekreftelse/sluttrapport for å få utbetalt pengene. Dette får du mer informasjon om dersom søknaden innvilges.

  Savner du svar, eller lurer du på noe kan du kontakte oss på samfunnsutbytte@smn.no

 • Du kan søke om valgfritt beløp, men de fleste prosjektene støttes med inntil 10.000 kroner.

 • Som en lokal sparebank med hjerte for regionen vi er en del av, ønsker vi å bidra til å skape et levende lokalsamfunn med aktivitet og trivsel for alle. Vi prioriterer formål som kommer barn og unge til gode, og ønsker å gi støtte til utstyr, aktiviteter og konkrete prosjekter, ikke generell drift. Vi legger vekt på at prosjektene har allmennytte, dvs. kan komme til glede for flere. 

  Vi prioriterer nå prosjekter som vil støtte frivilligheten og kulturlivet gjennom koronakrisen.

 • Vi gir ikke støtte til følgende formål:

  • prosjekter med partipolitisk eller religiøs profil
  • tiltak som faller inn under offentlige kjerneoppgaver
  • privatpersoner, eller prosjekter med kommersielle interesser
  • aktiviteter uten allmennyttig verdi, med svært begrenset målgruppe (f.eks. klassetur)
  • ordinær drift
 • Nei, dessverre. Vi ønsker å sikre at støtten går til reelle prosjekter med allmennytte, og organisasjonsnummer er derfor et krav. Hvis dere har en god idé til et prosjekt, men mangler organisasjonsnummer, kan kanskje Spleis fra SpareBank 1 være til hjelp for å samle inn penger? 

Jubel for samfunnsutbytte!

Visste du at banken sin største eier er deg og meg? Derfor er det også vi trøndere, sunnmøringer, romsdalinger og alle andre som bor her i Midt-Norge som skal få glede av at det går godt for banken!

Samfunnsutbytte er den delen av bankens overskudd som skal gå til gode formål i vår region. En halv million kroner av samfunnsutbyttet i 2019 gikk til gode formål på Sunnmøre.

Se hvem som fikk støtte høsten 2019
Se hvem som fikk støtte våren 2019.

Video placeholder image

Plastdugnaden 2018

I 2018 satte vi fokus på kampen mot plastforsøpling og inviterte hele Midt-Norge med på plastdugnad. Engasjementet og innsatsen var fabelaktig!