- LOfavør rente fra 3,84 % (3,98 % eff.)
- Vanlig rente fra 4,34 % (4,51 % eff.)
- Hvis vi krever takst, får du 1000 kroner i rabatt om du bruker e-takst hos EiendomsMegler 1.
Førstehjemslån
Med førstehjemslån får du ekstra lav rente når du kjøper din første bolig – uansett alder.
Renter og betingelser på førstehjemslån
- Fra 4,34 % nominell rente
- Fra 4,51 % effektiv rente
- Gjelder ved kjøp av første bolig
- Lån opp til 85 % av kjøpesummen
- Med ekstra sikkerhet kan du låne hele kjøpesummen
- Lånet kan ikke økes i etterkant
Priseksempel: Priseksempel: Nom. rente 4,34 %. Eff. rente 4,51 %. 2 mill o/25 år. Kostnad kr 1.299.412. Totalt kr 3.299.412.
LOfavør førstehjemslån
Våre rådgivere hjelper deg slik at du får utnyttet medlemsfordelene dine best mulig.
Mitt første hjem
Drømmer du om egen bolig, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Som førstegangskjøper hjelper vi deg med det du trenger for å komme deg inn på boligmarkedet.
Lånekalkulator
Lånekalkulatoren gir deg en indikasjon på lånekostnadene. De faktiske lånekostnadene avhenger blant annet av betalingsevne og sikkerhet, og kan derfor avvike noe fra beregningen i kalkulatoren.
Alt om boligkjøpsprosessen
Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse, og det kan være mye å sette seg inn i. Her finner du det du trenger for å være godt rustet på boligreisen.
Grønt førstehjemslån
Du kan søke om et grønt førstehjemslån hvis du skal bygge eller kjøpe et energieffektivt hus, og det er din første bolig.
Grønt boliglån for unge og grønt førstehjemslån har noen av våre laveste renter.
Hva lurer andre på?
Utlånsforskriften legger føringer for hvor mye du kan få i boliglån. Forskriften sier blant annet at du som en hovedregel må ha minst 15 % egenkapital, og at du kan låne maks fem ganger inntekten din. Prøv lånekalkulatoren vår, så får du en pekepinn på hvor mye du kan låne.
Som en hovedregel skal bankene ikke låne ut mer enn 85 % av kjøpesummen. Det betyr at du må ha 15 % egenkapital når du skal kjøpe bolig. I tillegg må du dekke omkostningene ved kjøpet. Hvor mye du må betale i omkostninger, avhenger av hvilken type bolig du kjøper.
- Selveier: Du må betale 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten, og et lite gebyr for tinglysing av skjøte og tinglysing av bankens sikkerhet.
- Borettslag: Omkostningene er betydelig lavere, ca. 5000 kroner.
Kjøper du en enebolig til 4 millioner kroner, må du altså ha 600 000 kroner i egenkapital. I tillegg må du betale ca. 100 000 kroner i omkostninger.
Du kan bruke BSU som egenkapital når du skal kjøpe bolig. Merk at du ikke kan spare mer på BSU-kontoen etter at du har begynt å bruke BSU-pengene, med mindre det er penger du har spart tidligere i år.
Det er mulig å låne mer enn 85 % av kjøpesummen hvis du har familie (i all hovedsak foreldre) som kan stille som kausjonister, det vil si at de gir banken tilleggssikkerhet i sin bolig.
Slik kan du skaffe egenkapital
- Du kan spare. Er du under 34 år er Boligsparing for ungdom (BSU) en smart spareform.
- Familie kan hjelpe deg, for eksempel ved å gi forskudd på arv eller et privat lån.
En kausjonist er en person (som regel foreldre) som gir en garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du selv ikke klarer det. Den vanligste formen for kausjon er realkausjon, som vil si at banken får tilleggssikkerhet i kausjonistens bolig.
For unge som skal kjøpe bolig for første gang, kan kausjon være god løsning for å få det lånet de har behov for. Foreldre bør likevel tenke godt gjennom ansvaret sitt før de inngår en kausjonsavtale. Her kan du lese mer om hva det innebærer å være kausjonist.
Sammenlign priser
Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no