Smartbil og Spinn er avsluttet

Vi har valgt å avslutte satsningen på appene Spinn og Smartbil.
Hovedårsaken er at vi rett og slett ikke har klart å rekruttere nok brukere til denne tjenesten.

Hva betyr dette for deg som er aktiv bruker av Smartbil?
Det betyr at du etter 14. desember ikke kan tjene nye poeng i appen, og du kan heller ikke ta ut poeng i appen. Som takk for følget, og ditt bidrag til økt trafikksikkerhet gir vi deg 10 000 ekstra poeng, i tillegg til de poengene du allerede har tjent opp.

Hva skjer nå? 
Er du aktiv bruker av Smartbil får et gavekort fra GoGift på e-post rundt 16. desember. Verdien på gavekortet tilsvarer alle poengene dine. Får du ikke gavekortet, tar du kontakt med GoGift på kundeservice@gogift.no

Vi tar bort appene fra App-store og Google Play, slik at vi ikke får noen nye brukere. Vi tar som sagt også bort muligheten for eksisterende brukere å tjene nye poeng.

Men dette er ikke slutten 
Vi vil fortsatt jobbe med trafikksikkerhet og hjelpe deg med å unngå skader! Vårt forsikringsselskap Fremtind jobber med nye tjenester og vi kommer tilbake med mer informasjon når dette er klart. 

smartbil app ikon forsikring

Om smartbil-appen

Smartbil var en app som ga deg oversikt over hvordan du kjørte. Den utfordret deg til å bli en bedre sjåfør og ga deg poeng når du kjørte trygt.

Poengene kunne du veksle inn i gavekort hos utvalgte butikker.

Dessverre fikk vi ikke fått nok brukere til appen, og den ble lagt ned i november 2021.
 

Om Spinn-appen

Smart bilforsikring med Spinn-appen var forgjengeren til Smartbil-appen. Spinn-appen var koblet opp med en smartplugg som satt i bilen, som hentet ut kjøredata og ga deg en kjørescore. Kjørescoren ga deg rabatt på bilforsikringen.

Har du fremdeles Smartpluggen kan denne leveres til el-avfall. Informasjon om kompensasjon for trygg kjøring har du fått som melding i appen og på epost.


Spørsmål og svar

 • Hovedårsaken er at vi rett og slett ikke har klart å rekruttere nok brukere til appene. Det gjør at vi ikke har klart å påvirke skadestatistikken.

 • Nei, det betyr ikke at det er slutt på å utvikle gode tjenester. Vi vil jobbe videre med smarte forsikringer med utgangspunkt i andre tilgjengelig data. Vi legger ned disse appene fordi det er for få brukere til å forsvare ressursene som kreves for å utvikle og drifte dem.

 • Det betyr at du etter 14. desember 2021 ikke kan tjene nye poeng eller ta ut poeng i appen Smartbil. Som takk for følge, og ditt bidrag til økt trafikksikkerhet, får du 10.000 ekstra poeng i  tillegg til de poengene du allerede har opptjent. Vi gjør det enkelt for deg, og veksler dine poeng inn i et universelt gavekort du kan bruke i en rekke butikker. Gavekortet fra GoGift sender vi deg på e-post rundt 16. desember, og dette varer i tre år. 

  I tillegg vil begge apper, både Spinn og Smartbil, bli fjernet fra App Store og Google Play.

 • Du må ikke gjøre noe, men husk at du ikke kan samle poeng i appen etter 14. desember i år.  Vi gjør det enkelt for deg, og veksler dine poeng inn i et universelt gavekort du kan bruke i en rekke butikker. Dette får du tilsendt rundt 16.desember, og gavekortet varer i tre år. 

  Om du fortsatt har smartpluggen til Spinn i bilen bør ta denne ut, og levere den på elektrisk avfall. 

  Vi anbefaler deg å slette appen(e) fra din telefon.  

 • Vi gjør det enkelt for deg, og veksler dine poeng inn i et universelt gavekort du kan bruke i en rekke butikker. Dette får du tilsendt rundt 16. desember, og gavekortet varer i tre år. Etter 14. desember kan du ikke tjene nye poeng eller ta ut poeng i appen. 

  For deg som fortsatt bruker Spinn/har Spinn aktivt, skal du ha fått dine fordeler på forrige hovedforfall – samt allerede mottatt ekstra poeng om du har gått fra Spinn til appen Smartbil.

 • Har du ikke fått epost eller har du problemer med gavekort, så kan du ta direkte kontakt med GoGift via via telefon 22 33 05 00 eller e-post: kundeservice@gogift.no

 • Vi har anonymisert alle dine kjøredata, og sammenstilt dette med kjøredata fra alle de andre brukerne. Det vil ikke være mulig å identifisere deg og hvordan du har kjørt i våre samlede data.

Tjenestene ble levert av Fremtind Forsikring