Platinumkort


Med Private Banking får du Mastercard Platinum kredittkort og Visa Platinum bankkort med en rekke tjenester og fordeler. 

Concierge Service hjelper deg med bestilling av flyreise, hotell og billetter til arrangement.
Gir deg adgang til flyplasslounger over hele verden.
Trygghet når du betaler strømmetjenester og apper, og når du handler på nett.

Utstedelse av Platinumkort er betinget av en kredittvurdering.
Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr.


Priser

 • Ingen årsavgift
 • Inntil 45 dagers rentefri kreditt
 • Ingen gebyr ved varekjøp i Norge og utlandet
 • Ingen gebyr på uttak i minibank i utlandet. NB! Noen minibanker i utlandet krever eget gebyr.
 • Uttak i minibank i Norge 40 kr + 1 % av pengene du tar ut

Utstedelse av Platinumkort er betinget av en kredittvurdering.
Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr.
 Samlet kredittbeløp 16.518 kr.

Lounger 

Med MasterCard Platinum har du adgang til OSL lounge på Gardemoen og Businesslounge på Sola i Stavanger og Flesland i Bergen. Ditt Priority Pass gir deg adgang til VIP lounger over hele verden. Les mer på www.prioritypass.com. Det koster 192 kroner per besøk, og du kan ta med de du reiser sammen med inn i loungen. 
Betalingen faktureres sammen med bruken på SpareBank 1 MasterCard Platinum kort.
 

Om reiseforsikringen

Minst 50 % av reisens transportkostnad må være betalt med kredittkortet. Forsikringen gjelder reiser med varighet innenfor 90 dager. Inntil fire personer - familie eller andre medreisene - er forsikret.

Du er dekket av egenandelsforsikringen på leiebil når du har betalt leiebilen eller reisen med kortet.

For å melde skade, tyveri, forsinkelse av baggasje eller sykdom, ring SpareBank 1 Forsikring på 02300, fra utlandet +47 915 02 300.

Ved akutt sykdom og alvorlige ulykker ring: SOS internasjonal +45 38 48 88 35
 

Om betalingsforsikring

Betalingsforsikring for kredittkort gir deg en ekstra sikkerhet om du blir arbeidsledig/permittert, syk, opplever en ulykke eller ved dødsfall. Forsikringen kan kjøpes de tre første månedene etterdu bestilte kredittkortet. Les mer om betalingsforsikring for kredittkort.
 

Faktura og innbetaling

Du vil motta faktura en gang i måneden så lenge du har brukt kortet. Den inneholder kjøp du har gjort siste periode. Har du for eksempel forfall den 15. februar, vil alt du har brukt i januar komme med på fakturaen. Bestiller du eFaktura i nettbanken, unngår du fakturaomkostninger.
 

Behandling av personopplysninger

SpareBank 1 Kreditt (kortutsteder) er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som behandles med grunnlag i avtaleforholdet med kortholder. 

 • Kortutsteder vil behandle (innhente, bruke og/eller utlevere) personopplysninger om kortholder innenfor rammer som er gitt i personopplysningsloven. Formålet med behandlingen vil i første rekke være å gjennomføre avtalen om betalingskort, herunder kundeadministrasjon og fakturering.
 • Etter regler i finansieringsvirksomhetsloven vil kortutsteder også behandle kredittopplysninger og andre personopplysninger i forbindelse med systemer for beregning av kapitalkrav for kredittrisiko.
 • Videre vil kortutsteder behandle personopplysninger med sikte på å forhindre misbruk av betalingskortet samt forebygge og avdekke straffbare handlinger. Registrerte personopplysninger kan bli utlevert til offentlige myndigheter og andre utenforstående når dette følger av lovbestemt opplysningsplikt eller opplysningsrett.

En nærmere beskrivelse av kortutsteder og bankens behandling av personopplysninger finner du under personvern.
Du kan kontakte personvernombudet i SpareBank 1 Kredittkort på personvern.kreditt@sparebank1.no eller på telefon (+47) 73 88 44 26 om du har spørsmål vedrørende personvern og bruk av dine personopplysninger.
 

Avtalevilkår Platinum kredittkort


Nye vilkår som gjelder fra 1. januar 2022:


Fordeler med Mastercard platinum

 • Tilgang til Concierge Service som gir deg ekstra service.
 • Gratis kjøpsforsikring som dekker skader på varer, gjenstander og kunst når du betaler med kredittkortet.
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring når du betaler med kortet.
 • Rabatt på hotell, restauranter og opplevelser gjennom Priceless cities.
 • Adgang til OSL lounge på Gardemoen og Businesslounge på Sola i Stavanger og Flesland i Bergen. Du får også et Priority Pass med tilgang til VIP lounger på flyplasser over hele verden. 
 • Du får ekstra gode tilbud på konsert- og kulturarrangementer.
 • Velg selv om du vil betale minimumsbeløpet eller alt du skylder. Ønsker du faktura med minimumsbeløpet  endrer du dette her  i nett- eller mobilbank.

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr.


NYHET! ID-tyveri forsikring i kredittkortet

Ikke fortvil dersom uhellet er ute! Med denne ID-tyveriforsikringen får du:

 • hjelp over telefon og god rådgivning hvis noen misbruker identiteten din for lån og kreditter.
 • dekket juridisk bistand med inntil 1 million kroner.
 • hjelp med juridiske kostnader for å fjerne betalingsanmerkninger som følge av ID-tyveri.

ID-tyveriforsikringen aktiverer du enkelt i din mobilbank eller nettbank. Og du kan slå den av og på når du vil. Du kan lese mer om dekningene her.

 

Forsikringen koster 25 kroner per måned. 


Penger tilbake på alt du handler

Få 1 % cashback hver gang du betaler med Mastercard, og 5 % bonusrente på oppspart beløp, som du kan bruke på hva du vil.

Tjenesten koster 10 kroner per måned. 

Concierge Service

Få ekstra service når du er på reise. Concierge Service hjelper deg med informasjon, billetter til arrangement, booke hotell og mye annet. Du betaler ikke noe for tjenesten, kun for billetter o.l. som belastes kredittkortet.

Kontakt Concierge Service 
Telefon: +47 21 49 23 10
e-post:  concierge.sparebank1@evry.com

Når du er på tur - betal alltid i lokal valuta

Betaler du med kortet i utlandet er det lurt å betale i lokal valuta. Da er det Mastercard som veksler, og de har den beste vekslingskursen. Selv om vi legger på et valutapåslag på 2 %, er det fortsatt mest lønnsomt å betale i lokal valuta.

Betaler du i norske kroner er det butikken som veksler, og de velger ofte dårligere kurs eller høyere valutapåslag for å sikre seg mot valutatap.


Hva lurer andre på?

Snarveier


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no