Vinnere av Talentstipend 2016

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere talenter i regionen vår. Lørdag 13. februar 2016 delte vi ut stipend til 25 vinnere, som alle har utmerket seg på sitt område.


Årets SpareBank 1 SMN næringstalent

 

Adine Dørum, gründer Sounds Good

Adine studerer ved NTNUs Entreprenørskole, og er en del av gründerprosjektet Sounds Good. Å kunne snakke til mobiltelefonen og få korrigering på hvordan du uttaler lyden, ordet eller setningen er målet for de som står bakSounds Good. Nå utvikles og testes verktøyet, og hvis produktet er attraktivt,er målet å få det ut på markedet.


Norsk Redningsdrone, ved Kristina Brend

Norsk Redningsdrone startet som et tverrfaglig studentprosjekt ved NTNU. De utviklinger teknologi til bruk i fremtidens beredskapstjeneste, noe som kan spare både liv og penger i redningsaksjoner. Det har resultert i en drone med GSM-sender som flys inn i søkeområdet og fanger opp mobiltelefonen hos den savnede. Det kan bli viktig i arbeidet med å redde liv.


Cardiomech AS, ved Nikolai Hiorth

Cardiomech utvikler en metode og et kirurgisk instrument for å eliminere behovet for åpen kirurgi ved en hjerteoperasjon, noe som er mer gunstig og mindre risikofylt for pasienten. Dette er et samarbeid mellom hjertekirurg Jacob Bergsland ved Oslo Universitetssykehus og Nikolai Hiorth, 5. års student ved NTNU. Nikolai vant "the Young Investigator Award" under en kongress for medisinsk innovasjon og teknologi i Shanghai, China 2014. 


DwarfHeim, dataspill

Det startet med en tegning på en serviett for vel et år siden, og i dag jobber 10 målbevisste ungdommer med å utvikle en ny og revolusjonerende type dataspill. Målet er å bryte normer innen strategispill for PC. De har deltatt i Norwegian Game Awards, hvor de stakk av med Konseptprisen. Juryens begrunnelse var "potensialet er skyhøyt dersom utviklerne lykkes med å nå sine mål".


Traktorpikene, arbeidsklær for kvinner

Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes fra Grong i Nord-Trøndelag så seg lei på at det ikke finnes arbeidsklær for kvinner. Det har de gjort noe med og etablert Traktorpikene. Thrine og Ine er i gang med produksjon av sin første kolleksjon, og søstrene har store planer om å innta et helt nytt marked med sine spesialdesignede arbeidsklær for kvinner.

Se film om Traktorpikene


Årets SpareBank 1 SMN idrettstalent

 

Johannes Høsflot Klæbo, langrenn

Johannes satser alt for å nå toppen i internasjonal langrenn. Han går for Byåsen IL og er inne i sitt 4. år ved Heimdal videregående skole. Er på junior-landslaget til Norges Skiforbund. Han har individuelle NM gull, NM gull i stafett og sammenlagtseier i norgescupen sesongen 2013/2014. Johannes har også to flotte VM-bronsjer fra Kasakhstan som han kan skilte med som juniorløper. 


Elias Ishoel, snøscootercross 

Elias fra Oppdal har kjørt snøscootercross siden han var åtte år gammel og har deltatt i konkurranser siden han var 11 år. Oppdalsgutten vant NM og SM (Svensk Mesterskap) i 2014. I sesongen 2014/2015 deltok han i den amerikanske serien og ble nummer to sammenlagt. Målet er å bli verdens beste snowcrosskjører. 


Hedda Hynne, friidrett

Siden 2011 har Hedda satset på friidretten og målet er å bli best på 800 meter. Hun er på friidrettslandslaget for mellom- og langdistanse, og i 2014 kvalifiserte hun seg til sitt første seniormesterskap, EM i Zurich. Hedda slettet nylig en 36 år gammel norsk innendørsrekord på 800 meter på et stevne i Gøteborg. Målet er OL i Tokyo i 2020. 


Helle Sofie Sagøy, para-badminton

Helle spiller i verdenstoppen i para-badminton, og er den eneste jenta i Norge som spiller para-badminton. Hun har flere internasjonale gull, og de to siste gullene kom i VM i England 2015, både i single og i damedouble. Det store målet er Paralympics i 2020. 


Emily Rose Norum, friidrett

Talentet fra Nord-Trøndelag ønsker å satse for fullt på friidrett, spesielt på 400-meter. Til våren er hun ferdig på Steinkjer videregående skole og da blir det friidrett på heltid. Hun kan allerede skilte med blant annet 5. plass i Junior EM 2015, tre gull i Junior NM og UM, gull, sølv og bronsje i NM. Dette er et godt grunnlag for å nå helt til topps.


Ingrid Syrstad Engen, fotball

Fotballspilleren fra Melhus spiller på A-laget til Trondheims-Ørn, har deltatt i EM med Jenter 17, spilt EM kvalifisering med Jenter 19. Til tross for sin unge alder, har hun utviklet seg til å bli en etablert spiller på det øverste nivået i norsk kvinnefotball. Satser alt på å nå lengst mulig og drive med det morsomste hun vet.


Julie Myhre, langrenn

Julie er en del av det norske juniorlandslaget i langrenn, går for Byåsen IL og er inne i sitt 4. år på idrettslinja ved Heimdal videregående skole. Hun har gull i stafett fra Junior VM i Kasakhstan 2015 som er det store høydepunktet hittil i karrieren. Jobber målrettet for å nå drømmen om å bli verdens beste langrennsløper. 


Kristina Skjevdal, skiskyting

Jenta fra Røros IL skiskyting satser mot internasjonalt nivå. Hun har hittil i karrieren vunnet blant annet to NM-gull i juniorklassen, og i sin debut i senior NM tok hun med seg en super 6. plass. Det er gode resultater å ta med seg på veien mot å nå helt til topps.


Anders Eggan, boksing

Anders fra Trondheim bokser for Trym bokseklubb og det norske landslaget. Så langt er han både norsk og nordisk mester, vunnet flere internasjonale turneringer og er sulten på flere gullmedaljer. Målet er OL i Tokyo i 2020. Som en av utøverne Norges Bokseforbund ønsker å satse på, er han på god vei.  


Emil Iversen, langrenn

Langrennsløperen fra Meråker er på rekruttlandslaget til Norges Skiforbund. Deltok i år i sitt første Tour de Ski, hvor han like godt tok en etappeseier på sprinten. Emil kan vise til bronsje i NM og to sjetteplasser i verdenscupen forrige sesong. Etter flere sesonger uten resultater helt i toppen har trening og pågangsmot endelig begynt å betale seg. Emil jobber hardt for å ta det siste steget helt opp i toppen. Hans klare mål er å bli best!

Se film om Emil Iversen


Årets SpareBank 1 SMN kulturtalent

 

Bjørn Marius Hegge, bassist, komponist og arrangør

Bjørn Marius fra Stjørdal er inne i sitt siste studieår på jazzlinja i Trondheim, hvor han tar en bachelorgrad. Det skrives, arrangeres og produseres mye musikk, og han har flere norgesturneer på sin CV. Bjørn Marius har blant annet bandet "Vi spælle læll", og et åttemanns orkester. Han har flere prosjekt på gang, som han drømmer om å realisere.


Hilde Toresdatter Tangen, operasanger

Hilde er lyrisk koloratursopran fra Trondheim. Allerede som 15 åring visste hun at det var operasanger hun skulle bli. Hun studerer klassisk sang og opera under professor Elisabeth Norberg-Schulz, og har bachelor fra Universitetet i Stavanger. Videre er planen en mastergrad, og hun satser for fullt mot en internasjonal karriere som operasanger.


Merethe Johnsen Mjønes, komponist og låtskriver

Trondheimsjenta Merethe JM har blant annet gitt ut singelen "Homeless", men har en bunke nye låter liggende klar for innspilling og utgivelse sammen med en av sine favorittartister Conor Patrick Johannessen. Hun går på musikkdesign ved Norges Kreative Høgskole i Trondheim, og målet er å kunne leve av musikken på heltid. Det tilbringes utallige timer bak gitaren og pianoet forå kunne realisere drømmen sin.


Blueskollektivet, bluesband

Bandet er et resultat av et møte mellom fem gutter under studietiden ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Sommeren 2014 vant de Union bluescup, som ble et springbrett inn i bransjen og booking av flere konserter. De har spilt på flere store scener i løpet av det siste året, blant annet Notodden Bluesfestival og Øyafestivalen. Blues, funck, rock og soul på norsk er deres varemerke. De har gitt ut singel, og har planer om å gi ut et fullt album våren 2016.


Markus Dahlslett, filmprodusent

Markus fra Namsos er masterstudent på film- og videoproduksjon ved NTNU og har produsert vikingfilmen "Trace" som er en del av hans avsluttende masteroppgave. Her presenteres både slagferdig action, flott norsk landskap og mystikk. På denne måten ønsker han å skape interesse for den historiske plattformen i samfunnet vårt. Filmen skal vises på filmfestivaler i Norge og i utlandet.


Karianna Sommerro, musikalartist

Karianna er i dag elev ved Bårdar International, og har så langt rukket mye i sin sang- og skuespillerkarriere. Hun har hatt roller ved Trøndelag teater, midnattsoperaen "Olav Engelbrektsson" og Mozarts "Tryllefløyten". Hun har også samarbeidet med flere nasjonale artister som Eir Inderhaug, Paul-Ottar Haga og Stephen Brandt-Hansen. Nå satser hun videre på både en nasjonal og internasjonal karriere.


Oliver Leonhard Dyb, fiolinist

Oliver er opprinnelig fra Ålesund. Derfra har turen gått via Bergen og Griegakademiet til Trondheim og institutt for musikk ved NTNU, hvor han skal fullføre studiene i utøvende klassisk fiolin. Til våren skal Bergen Unge Kammerorkester urframføre hans første verk. Drømmen er å leve av å spille fiolin, komponere og skrive musikk.


Peder Elias Strandjord, tubaist

Tubaisten fra Trondheim startet sin karriere i Berg- og Singsaker skolekorps. Har blant annet vært solist med TSO og spilt med Bergen Filharmoniske Orkester. I dag studerer han ved musikkonservatoriet i København. Skal i 2016 delta i solistkonkurranser både i Europa og USA. Det er et steg på veien for å virkeliggjøre drømmen om en karriere som solist.


Heidi Hagerup Uddu, dirigent

Heidi har en bachelorgrad i dirigering ved Universitetet i Stavanger. Er nå i gang med videreutdanning ved det prestisjetunge Sibeliusakademiet i Helsinki. Det innebærer kurs og mesterklasser i ulike deler av verden, som en del av studiet. Hun satser alt på å bli en internasjonal ledende dirigent.


Ingrid og Maria W. Ose, fløytister

Ingrid og Maria kommer fra Sandane i Gloppen, og tvillingsøstrene har spilt fløyte siden de var 7 år. Øver intet mindre enn 3 timer hver dag for å nå drømmen om en profesjonell musikkarriere. Høsten 2013 ble Ingrid og Maria tatt opp ved Barratt Due sitt landsdekkende og anerkjente talentprogram "Barratt Due Unge Talent", og er spådd en lysende karriere på den musikalske stjernehimmelen.

Se film om Ingrid og Maria

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }