Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Rekordmange får talentstipend i år

I år deler vi ut 40 stipend til unge, fremadstormende talenter innenfor kultur, idrett, næring og samfunn i Midt-Norge. Det er musikere, gründere, idrettsutøvere og andre talenter – nøye plukket ut av en fagjury. 


Vi heier på unge talenter fra Midt-Norge

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål.

Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 

Neste søknadsfrist er planlagt rundt årsskiftet 2022/2023. 

Her er noen av årets vinnere

Ola Høsflot Klæbo

Ola er en artist som har utviklet seg mye og har lagt et godt og solid grunnlag for å kunne nå sine mål om nasjonal og internasjonal suksess.  

– For meg betyr det veldig mye å få SpareBank 1 SMNs Talentstipend. Det er en anerkjennelse og bekreftelse på at folk tror på meg. Det er vel så viktig å ha med seg som de pengene jeg også får, sier Ola (20). 

Mia Larsen Sveberg

Mia kommer fra Verdal og er parautøver i curling. Hun har bare drevet med idretten i ett år, men er allerede på rekruttlandslaget og satser for fullt fram mot VM i 2023 og 2024.

– Det å få talentstipendet er en stor mulighet og gir meg motivasjon til å fortsette. Endelig kan jeg kjøpe meg ny stoppeklokke og andre småting som til slutt blir en stor sum, sier Mia (23).

Thomas Holen

Thomas er selvstendig næringsdrivende og utvikler nettløsninger til eget bruk og bedrifter. Blant annet har han laget en nettbutikk hvor han selger bamser for youtubere med mange følgere. 

– Stipendet betyr veldig mye for meg. Det viser at jeg har jobba og fått til noe, og at folk har sett hva jeg har gjort. Det vil hjelpe meg masse med å gro bedriften min større fremover, sier Thomas (18). 

Ofte stilte spørsmål

 • Søknadsfristen for 2022 er 1. februar. 

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

  Har du spørsmål? Send oss en e-post

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Alle som har et talent som ikke har en naturlig plass under en av de andre kategoriene.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

 • Vi deler ut til sammen inntil 2 millioner kroner, fordelt på rundt 40 talenter.

   

  • – Innkjøp av utstyr og instrumenter
  • – Kurs, konferanser og nettverksbygging
  • – Reiser og overnatting
  • – Utdanning og kompetanseheving 
  • – Deltakelse på konkurranser og samlinger
  • – Honorar til trenere, mentorer og andre bidragsytere