Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Vi heier på unge talenter fra Midt-Norge!

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål.

Sykkeltalentet Anne Dorthe Ysland har som mål å bli en av verdens beste syklister. Hun fikk talentstipendet i 2021, blant annet for sin positive påvirkning på sykkelmiljøet i hjembygda Melhus. 


Rekordmange fikk talentstipend i år

I 2021 delte vi ut 30 stipend til unge, fremadstormende talenter innenfor kultur, idrett og næring i Midt-Norge. Det er musikere, gründere, idrettsutøvere, kunstnere og andre talenter – nøye plukket ut av en fagjury. 

Neste søknadsfrist er planlagt rundt årsskiftet 2021/2022. 


Ofte stilte spørsmål

 • Årets søknadsfrist var 1. februar. Neste søknadsfrist vil bli annonsert høsten 2021. 

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Alle søkerne vil få svar, senest 1. april. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

  Har du spørsmål? Send oss en e-post

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Alle som har et talent som ikke har en naturlig plass under en av de andre kategoriene.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

 • Det deles ut til sammen inntil 1 million kroner, fordelt på rundt 25 talenter.

  Vinnerne inviteres til en hyggelig markering, og vil profileres som regionens unge talenter. 


– Å jobbe i en oppstartsbedrift er svært berikende på erfaringer og kompetanse, men det er selvfølgelig begrenset med ressurser til å bruke på lønn. Talentstipendet vil gi meg muligheten til å jobbe enda mer dedikert med oppstarten,  ettersom behovet for en sekundær-inntekt vil reduseres i nærmeste fremtid. Slik vil stipendet være med på å øke sjansen for at vi lykkes og når våre målsetninger.

Stian Kvaran Bongard, gründer bak bedriften Slidedrain AS

– Jeg synes at det er utrolig kult av SpareBank 1 SMN å inkludere en kategori for forskning og utdanning i årets utdeling, men jeg var usikker på om jeg ville klare å formidle et akademisk talent gjennom søknaden min. Derfor er jeg utrolig takknemlig for å bli sett og satset på! Stipendet er en enorm motivasjon for arbeidet videre, og jeg gleder meg veldig til å kunne fokusere 100 prosent på forskningsarbeidet i Bergen Gynekologiske kreftforskningsgruppe fra høsten. 

Hanna Kosberg Bredin, medisinstudent 

– Å få SpareBank 1 Talentstipend betyr ufattelig mye for utviklingen av mine visjoner innenfor musikken. Det gir meg muligheten til å tenke større og få en helt annen kvalitet på sluttproduktet! Jeg skal bruke stipendet til å finansiere debutalbumet mitt. Dette er penger som gjør det mulig for meg å realisere prosjektet til det fulle! 

Maria Steinholt Fosen, sanger og låtskriver