Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kunst og kultur, idrett eller gründerskap? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Neste søknadsrunde er i januar 2025.

Om talentstipendet

Helt siden 2003 har vi delt ut talentstipend til fremadstormende, unge talenter i hele regionen vår. Talenter som har gått videre til å vinne medaljer, stå på store scener, drive suksessfulle bedrifter og mye annet spennende. 

Vi tror verdi er mer enn penger og er stolte av å bidra til at unge talenter når sine mål, enten det er innen kunst og kultur, idrett eller gründerskap. 

Søknadsfristen for 2024 er nå gått ut. Neste søknadsrunde åpner i januar 2025.

Alle mottakere av talentstipend vil bli kontaktet innen 1. mai.

Video placeholder image

Ofte stilte spørsmål

 • Vi åpner for nye søknader i januar 2025.

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

  Har du spørsmål? Send oss en e-post

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent.

  Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. Du kan søke fra og med det året du fyller 18.

 • SpareBank 1 SMN er en regional midtnorsk bank, med kontorer i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland og Fjordane. Vi deler ut stipend i disse områdene. 

  Du kan, men trenger ikke nødvendigvis å bo her. Vi ser etter er søknader fra talenter som har en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har flyttet til et annet sted for å studere. Eller kanskje du har flyttet til regionen fra en annen plass. 

  SpareBank 1-alliansen består av 12 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)
  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet
  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere og gründere. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

 • Vi deler ut til sammen inntil 2 millioner kroner, fordelt på rundt 40 talenter. Hver vinner mottar 50.000 kroner. 

   

  • – Innkjøp av utstyr og instrumenter
  • – Kurs, konferanser og nettverksbygging
  • – Reiser og overnatting
  • – Utdanning og kompetanseheving 
  • – Deltakelse på konkurranser og samlinger
  • – Honorar til trenere, mentorer og andre bidragsytereFra nyhetssenteret

Nå kan du søke!

Mer enn 500 talenter har mottatt over femten millioner kroner de siste 20 årene. Nå gleder vi oss til å oppdage nye talenter i 2024.
Les saken her.

5 spørsmål og svar

Hvem kan søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend? Hva ser juryen etter og hva får mottakerne?
Les saken her.

Daniel, Heidi og Samuel

Vi tok en prat med tre av fjorårets talentstipendmottakere for å høre hva det har betydd for deres utvikling.
Les saken her.

Samfunnsutbytte

Lokalsamfunnet er vår største eier, og får sin del av bankens overskudd. Dette kaller vi samfunnsutbytte.

Hvert år bidrar samfunnsutbyttet til små og store formål som skal gjøre Midt-Norge til en enda bedre plass å bo.

SpareBank 1 SMN Talentstipend er ett av mange formål som er muliggjort takket være vårt samfunnsutbytte.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }