Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Årets vinnere av talentstipend

I år deler vi ut hele 2 millioner kroner i Talentstipend fordelt på 40 midtnorske talenter innen kunst og kultur, idrett og gründerskap. Vinnerne mottar et stipend på 50.000 kroner hver.

Årets søkertall var høyt, og det samme var nivået på søkerne. Talentene er nå er kåret etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori. 

20 år med støtte til midtnorske talenter

Siden 2003 har vi delt ut talentstipend til unge, fremadstormende talenter innenfor kultur, idrett, gründerskap og innovasjon i Midt-Norge.

I år feirer vi både 20 år med unge talentstipendvinnere i Midt-Norge, og 200 år for oss i SpareBank 1 SMN. 

Neste søknadsrunde åpner i januar 2024. 


Her er noen av fjorårets vinnere

Ola Høsflot Klæbo

Ola er en artist som har utviklet seg mye og har lagt et godt og solid grunnlag for å kunne nå sine mål om nasjonal og internasjonal suksess.  

– For meg betyr det veldig mye å få SpareBank 1 SMNs Talentstipend. Det er en anerkjennelse og bekreftelse på at folk tror på meg. Det er vel så viktig å ha med seg som de pengene jeg også får, sier Ola (20). 

Video placeholder image
Video placeholder image

Mia Larsen Sveberg

Mia kommer fra Verdal og er parautøver i curling. Hun har bare drevet med idretten i ett år, men er allerede på rekruttlandslaget og satser for fullt fram mot VM i 2023 og 2024.

– Det å få talentstipendet er en stor mulighet og gir meg motivasjon til å fortsette. Endelig kan jeg kjøpe meg ny stoppeklokke og andre småting som til slutt blir en stor sum, sier Mia (23).

Fredrik Lilleøkdal

Fredrik er en av gründerne bak startupen Ocean Access, som utvikler kommunikasjonsbøyer for datainnhenting fra havet. Talentstipendet kommer godt med mens Fredrik jobber med videreutvikling av selskapet og produktet. 

– Jeg er veldig takknemlig for å ha mottatt talentstipendet. Å vite at vi blir lagt merke til er inspirerende. Stipendet motiverer meg til å stå på enda mer, og det bidrar til at jeg kan fortsette å jobbe videre med selskapet og prototypen slik at vi kan realisere produktet vårt, forteller Fredrik (27). 

Video placeholder image

Ofte stilte spørsmål

 • Søknadsfristen for 2023 er 6. februar. 

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

  Har du spørsmål? Send oss en e-post

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere og gründere. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

 • Vi deler ut til sammen inntil 2 millioner kroner, fordelt på rundt 40 talenter.

   

  • – Innkjøp av utstyr og instrumenter
  • – Kurs, konferanser og nettverksbygging
  • – Reiser og overnatting
  • – Utdanning og kompetanseheving 
  • – Deltakelse på konkurranser og samlinger
  • – Honorar til trenere, mentorer og andre bidragsytere