Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Nå kan du søke talentstipend!

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Er du god på noe innen idrett, kultur eller samfunn? Da kan du søke om neste års talentstipend nå!Ofte stilte spørsmål

 • Vi åpner opp for søknader 20. desember 2021 med søknadsfrist 2. februar 2022. 

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

  Har du spørsmål? Send oss en e-post

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Alle som har et talent som ikke har en naturlig plass under en av de andre kategoriene.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

 • Vi deler ut til sammen inntil 2 millioner kroner, fordelt på rundt 40 talenter.

   

  • – Innkjøp av utstyr og instrumenter
  • – Kurs, konferanser og nettverksbygging
  • – Reiser og overnatting
  • – Utdanning og kompetanseheving 
  • – Deltakelse på konkurranser og samlinger
  • – Honorar til trenere, mentorer og andre bidragsytere

Tidligere vinnere

Tore Pedersen

Tore Pedersen håper låtene han lager kan få folk til å se mer lyst på livet. Akkurat slik musikken har hjulpet ham. I 2021 fikk han talentstipendet. Det kommer til god hjelp når han nå satser på artistdrømmen. 

Video placeholder image
Video placeholder image

Anne Dorthe Ysland

Sykkeltalentet Anne Dorthe Ysland har som mål å bli en av verdens beste syklister. Hun fikk talentstipendet i 2021, blant annet for sin positive påvirkning på sykkelmiljøet i hjembygda Melhus. 

Celine Sandberg 

NTNU-student og gründer Celine Sandberg driver oppstartsbedriften Agoprene, og satser alt på å utvikle en miljøvennlig type gummi. I 2021 fikk hun talentstipendet for sitt bidrag inn i det grønne skiftet. 

Video placeholder image