Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Vi heier på unge talenter fra Midt-Norge!

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål.

Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 


Ofte stilte spørsmål

 • Neste søknadsfrist er 1. februar 2021. Fyll ut søknadsskjemaet og legg ved bilder. 

  Merk at det kan ta litt tid å laste opp store filer. Dersom du har problemer med å få søknaden gjennom, kan dette skyldes for tunge vedlegg. 

  Du vil få tilsendt en e-post med lenke til å redigere søknaden frem til søknadsfristen. Sjekk spam-mail om du ikke har mottatt, eller kontakt oss på samfunnsutbytte@smn.no.

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Alle søkerne vil få svar, senest 1. april. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og deler av Vestland, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Alle som har et talent som ikke har en naturlig plass under en av de andre kategoriene.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut til sammen inntil 1 million kroner, fordelt på rundt 25 talenter.

  Vinnerne inviteres til en hyggelig markering i banken, og vil profileres som regionens unge talenter. 


Noen av våre tidligere vinnere

Video placeholder image

Gründer Marcus Bomann

20 år gamle Marcus fra Steinkjer har hatt gründerånden hele livet og startet sitt første aksjeselskap som 15-åring. Han ble hovedstipendvinner i kategorien samfunn i 2019. 

Video placeholder image

Jazzmusiker Malin Dahl Ødegård

Vinneren av hovedstipendet i kategorien kultur i 2019 var 23-årige Malin fra Åndalsnes. Hun kommer fra en veldig musikalsk familie og har holdt på med musikk siden hun var liten.

Salgs- og læringsdirektøren i et stort børsnotert amerikansk språkopplæringsselskap ble så fascinert av teknologien vår, at han nå har sagt opp jobben sin gjennom 20 år for å jobbe med en bitteliten start up i Norge! Det er så kult, og et bevis på at det vi gjør er riktig. Markedet for språkopplæring er på 50 milliarder dollar på verdensbasis. Jeg tror vi har mulighet til å bli verdensledende innen dette domenet.

- Talentstipendet gjorde at jeg fikk blitt med på alle de store turneringene i Europa som jeg ville være med på i år. I tillegg er det veldig kjekt å vite at folk har troen på deg, sier Knut Håland. Den 20 år gamle talentstipendvinneren deltok i VM i frisbeegolf i 2019.

- Talentstipendet har betydd veldig mye. Søknadsprosessene tar lang tid, spesielt på prosjektene jeg lager, fordi jeg hele tiden beveger meg på en knivsegg mellom hva som er greit og hva som ikke er greit. Jeg må forsvare veldig det jeg gjør og vise at det er gjennomtenkt, så da må jeg legge ned mye arbeid i forsvaret av prosjektene.