Vinnere av Talentstipend 2017

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere talenter i regionen vår. Lørdag 22. april 2017 delte vi ut stipend til 25 vinnere, som alle har utmerket seg på sitt område.


Årets SpareBank 1 SMN næringstalent

 

Kristoffer Lande, Gobitech - Hovedstipendvinner

Kristoffer er CEO og medgründer i Gobitech, som han var med å starte i 2015. Gobitech har utviklet applikasjonen GOBI, en utfordrer til Snapchat. Kristoffer har til tross for sin unge alder ledet et team på opptil 12 personer gjennom alle faser en oppstartsbedrift må gjennom, fra start i Trondheim, via etablering i Silicon Valley og ut i verden. Kristoffer er 22 år og kommer fra Trondheim.

Se film om Kristoffer Lande


Charlotte Sørensen, Voico

Charlotte er daglig leder og medgründer i Voico, som utvikler telefonhodesett som demper stemmer. Hennes mål er at Voico blir en så stor suksess at det vil sette Trondheim på kartet for sitt akustikk- og lydkanselleringsmiljø. Hun har vært med å starte og lede AIESEC Trondheim, vært koordinator for Venture Cup Midt-Norge og er i dag prosjektleder ved NTNUs Entreprenørskole. Charlotte er 25 år og kommer fra Trondheim. 


Helge Åsteson Dimmen, Dropracks

Helge er en av tre gründere fra NTNUs Entreprenørskole, som basert på egne erfaringer ønsket å gjøre det lettere å laste utstyr opp og ned fra biltaket. De etablerte selskapet Dropracks, som allerede har fått registrert to patenter. Selskapet har i dag sju ansatte og har blitt godt mottatt i et internasjonalt marked. Helge beskrives som den tekniske guruen i teamet. Han har ambisjoner om å benytte sin erfaring fra Dropsracks til å hjelpe andre oppstartsbedrifter. Helge er 26 år og kommer fra Ålesund.


Kathrine Kragøe Skjelvan, blogger

Kathrine driver en av landets største allergimatblogger; glutenogmelkefri.com. Hun har over 15.000 følgere på Facebook og opp mot 2.000 daglige lesere på bloggen. Egne erfaringer ga henne motivasjon til å hjelpe andre i tilsvarende situasjon, ved å spre inspirasjon, informasjon og kunnskap. Kathrines målsetning er å skrive bok, ta bilder og eksperimentere videre på kjøkkenet for å inspirere andre, og å bidra til at flere får en god hverdag. Kathrine er 35 år og kommer fra Sparbu.


Audun Yrke, Wavefoil 

Audun studerer marinteknikk på NTNU. Han karakteriseres som en Petter Smart-type som har kommet opp med mange nye løsninger innen det maritime, som han har fått mye anerkjennelse for. Auduns siste oppfinnelse er å felle bølgefolier inn i skip som er med på å redusere stampebevegelser i bølger, noe som sparer drivstoff og øker komforten på skipene. Dette skjer via selskapet Wavefoil AS, som han er medeier i, og som han vil jobbe fulltid i etter endt utdanning. Audun er 23 år og kommer fra Trondheim.


Årets SpareBank 1 SMN idrettstalent

 

Silje Katrine Waade, håndballspiller - Hovedstipendvinner

Silje startet sin håndballkarriere i Remyra håndballklubb på Stjørdal, og spiller nå fast som høyreback på Byåsen Håndball Elite. Med gode prestasjoner på rekruttlandslaget, ble hun tatt ut til A-landslaget i håndball. Der var hun med på å vinne EM-gull i desember 2016, og scoret to mål i finalen. Silje er 24 år og kommer fra Stjørdal.

Se film om Silje Katrine Waade


Felix Baldauf, bryter

Felix er Norges mest meritterte mannlige juniorbryter, med EM-gull i 2014 og tre andre medaljer i EM og VM. Han er fire ganger norsk seniormester, senest i februar i år, og ble tildelt Kongepokalen i 2016. Han bor nå i Oslo og jobber tett med landslagstrener og Olympiatoppen, men er også hjemom for å inspirere klubbsatsingen der. Felix er 22 år og kommer fra Kristiansund. 


Emilie Nautnes, fotballspiller

Emilie har flyttet til Bergen for å satse på norsk elitefotball og er elev på toppidrettslinja ved Tertnes videregående skole. Emilie spiller nå for toppserielaget Arna-Bjørnar, etter å ha vært innom Molde FK og Fortuna Ålesund. Emilie tilhører NFFs prosjektgruppe Morgendagens landslagsspiller og har både A-landslag og en profesjonell karriere som mål for de neste sesongene. Emilie er 18 år og kommer fra Aukra.


Camilla Lund, skøyteløper

Camilla representerer Leinstrand IL, og har en klar plan om å bli en av verdens beste langdistanseløpere. Denne sesongen har hun blant annet tatt NM-gull på 5000 m enkeltdistanse, med banerekord i Bjugn. Camilla har også pallplass i U23 verdenscup, og har gode muligheter for å kunne kvalifisere seg til OL 2018. Camilla er 22 år og kommer fra Melhus. 

 


Trond Einar Moen Pedersli, orienteringsløper

Trond Einar er en målrettet og allsidig utøver med gode resultater i orientering gjennom flere år. I 2016 tok Trond Einar NM-gull i sprint, og han fikk også med seg en bronsemedalje i student-VM sprintstafett. Han bidrar aktivt med rekrutteringsarbeid for orienteringslaget Trollelg. Målet er å bli verdensmester. Trond Einar er 23 år og kommer fra Trondheim.


Mathias Rundgreen, langrennsløper

Mathias tilhører Byaasen Skiklub, og har i vinter klatret opp på pallen i verdenscupen for første gang i et individuelt renn. I sesongen 2015/2016 fikk Mathias med seg to pallplasser i WC-stafett, og han vant bronsemedalje på 15 km klassisk under NM i Tromsø. Mathias er 26 år og kommer fra Trondheim.


Martin Larsen, bokser

Martin er en av Norges største boksetalenter. I 2015 ble han kåret til Årets nykommer av Sør-Trøndelag idrettskrets. Han er en av få nordmenn som har vunnet en AIBA-turnering, både som junior og senior. Han har flere NM-gull og er to ganger tildelt championbeltet for årets bokser. Martin er 20 år og kommer fra Trondheim.


Sindre Skjøstad Lunke, syklist

Sindre er en av åtte nordmenn på det høyeste nivået i sykkelsporten. Han er en typisk klatrer, som trives bedre jo lengre og brattere bakkene er. 2016 var hans første år som proffsyklist, der Sindre var med som hjelperytter i Sveits Rundt, Baskerland Rundt, Tour of California og Spania Rundt. Sindre er 24 år og kommer fra Trondheim.


Stian Saugestad, alpinist

Stian er i ferd med å etablere seg som en av Norges beste fartskjørere. Han fikk sitt gjennombrudd i 2016-sesongen med seier i europacup og debut i verdenscupen. Disse resultatene førte til at han ble tatt ut på rekrutteringslandslaget foran denne sesongen. Han vant nylig NM-gull i Super-G i Narvik. Stian er 24 år og kommer fra Namsos.


Fredrik Riseth, langrennsløper 

Fredrik er en talentfull og lovende sprinter som representerer Byåsen IL og Team Veidekke Midt-Norge. Han har blant annet vunnet VM-gull i juniorklassen i 2015 og nytt VM-gull i U23 denne sesongen. På kort sikt er målet plass på rekruttlandslaget, men han jobber for å bli en komplett eliteløper som behersker flere stilarter og ulike distanser. Fredrik er 21 år og kommer fra Melhus. 


Årets SpareBank 1 SMN kulturtalent

 

Mona Krogstad, saksofonist - Hovedstipendvinner

Mona studerer på jazzlinja ved NTNU. Hun er musiker, kompositør, bandleder og arrangør. Mona har spilt saksofon siden hun var åtte år gammel og er aktiv i mange prosjekter i musikkbransjen; Kjellerbandet, Zenos Mode og Granny Smith Band for å nevne noen. Mona er 21 år og kommer fra Trondheim.

Se film om Mona Krogstad


Meysam Abbas Hosseini, scenograf

Meysam kom til Norge i 2009 som enslig mindreårig flykning. Hans talent og erfaring som scenograf ble i 2016 gjenkjent av Norsk Kulturråd, som ga han full stilling som kunstneraspirant innen scenografi. Meysam ønsker å bidra til å løfte trøndersk scenekunst visuelt, til et høyt internasjonalt nivå. Han jobber nå med egne prosjekter og samarbeider med en rekke scenekunstnere. Meysam er 24 år og kommer fra Afghanistan/Stjørdal.


Anna Kolby Sonstad, fiolinist

Anna studerer på musikklinja på Trondheim Katedralskole og går samtidig på kammermusikk på kulturskolen. Hun har spilt fiolin siden hun var fem år gammel, og er inne i sitt andre år i utviklingsprogrammet Unge musikere ved NTNU. Hun er også vikar i Juniorsolistene, og satser mot å bli profesjonell, utøvende musiker. Anna er 18 år og kommer fra Trondheim. 


Jens Bastian Aamodt, danser 

Jens Bastian studerer nå til bachelor i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har drevet med dans siden han var åtte år. Han ble verdensmester i Boogie Woogie i 2012, samt norsk og nordisk mester i samme gren. I tillegg til skolegang er han danser i Kronos Dansekompani og statist på Den norske opera. På fritiden underviser han også barn i dans. Jens Bastian er 20 år og kommer fra Stjørdal. 


Trond Johan Stavås, tegneserieskaper

Trond Johan begynte å lage tegneserier i en alder av 14 år, og la ut serien Walk of Life på tegneserieportalen nettserier.no i 2008. Han har siden da produsert 600 striper av denne tegneserien samt gitt ut tre albumer. Trond Johan har vært semifinalist i Dagbladets Tegneseriekonkurranse. Han er 23 år og kommer fra Hemne. 


Torstein Fosmo, operasanger

Torstein studerer master i opera ved Musikhögskolan i Malmö og Malmö Opera. Han er en talentfull tenor, som er aktiv i nærmiljøet som kulturarbeider, mannskordirigent og sanger. Han har gjort flere roller for Opera Trøndelag, og har også vært aktiv i korpsmiljøet i Malvik. Torstein er 26 år og kommer fra Malvik. 


Thea Marie Ytterdal, folkemusiker

Thea studerer for tiden bachelor i utøvende folkemusikk ved Ole Bull Akademiet i Bergen. Hun har drevet med folkemusikk siden hun var liten, og har en sterk motivasjon til å formidle folkemusikk fra Sunnmøre og Møre og Romsdal til andre. Hun ønsker å kunne gi ut sin første soloplate i løpet av 1-2 år. Thea Marie er 21 år og kommer fra Norddal.


Benjamin Setsaas, hornist

Benjamin studerer musikk på Norges Musikkhøgskole, og har drevet med musikk siden han var seks år gammel. Benjamin har spilt i flere korps og orkester, og har vært vikar for blant annet Forsvarets stabsmusikkorps og Trondheim symfoniorkester. Han skal i år prøvespille for Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. Benjamin er 25 år og kommer fra Trondheim. 


Amanda Flornes Kamara, sanger

Amanda er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet. Hun har gjort seg bemerket i flere TV-produksjoner som f.eks. The Voice, og planlegger å slippe sin første singel og EP i løpet av 2017. Til høsten skal hun være en del av ensemblet når Det norske teateret setter opp musikalen The Book of Mormon. Amanda er 23 år og kommer fra Namsos.


Ane Fiskum Sunde, fløytist

Ane er utdannet faglærer i rytmisk musikk fra Høgskolen i Nord-Trøndelag og studerer nå utøvende musikk ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun har spilt tverrfløyte siden hun var åtte år gammel. Ane ønsker å formidle sin enorme musikkglede til andre, og vil inspirere og undervise andre som ønsker å lære seg å spille. Ane er 25 år og kommer fra Grong.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }