Vinnere av talentstipend 2023

Her er de 40 unge talentene innen kunst, kultur, idrett og gründerskap som fikk vårt talentstipend i 2023.

talentstipend-2023-oversikt-alvin-nygaard

Alvin Nilsen-Nygaard

20 år gamle Alvin fra Trondheim begynte med sirkus på Trondheim Kommunale kulturskole da han var 11 år. I 2018 begynte han på Cirkus Cirkors gymnasium i Stockholm. Han oppdaget dansens verden i 2020, og innså da hvor mye personlighet og liv han kan få inn i bevegelser med dans. Alvin ble da interessert i å finne egne og utradisjonelle måter å tolke hans akrobatiske ferdigheter på, og å skape sin egen stil. Han ønsker å utvikle miljøet for bevegelseskunst i Trøndelag.

Bastian Elnan Aurstad

Friidrettsutøveren Bastian går på landslinja friidrett spisset toppidrett på Steinkjer videregående skole. Hans spesialitet er 400 meter og 400 meter hekk. 18-åringen har oppnådd sterke resultater så langt i juniorkarrieren. Han har blant annet gull i senior-NM på 400 meter hekk, og EM-gull fra U18-EM i Jerusalem på 400 meter hekk. Han har satt flere rekorder og er tatt ut på juniorlandslaget for sesongen 2023. Bastian er helt i verdenstoppen blant jevnaldrende, og han har store ambisjoner. 

Bjørnar Grytnes Laskerud

18-år gamle Bjørnar er fra Sunndalsøra, og driver på med svømming. Han går på toppidrettslinjen Metis videregående skole i Bergen, og trener med Bergen Svømme Club. Bjørnar er en ambisiøs og hardtsatsende utøver som jobber hardt mot å kvalifisere seg til VM-langbane i Japan og OL i 2024. Han er kvalifisert for seniorlandslaget, og i 2022 satte han norsk juniorrekord på øvelsen 50 fri. Bjørnar har tatt store steg etter at han flyttet til et av landets beste svømmemiljøer, og viser at tålmodighet og målrettet satsning gir resultater.

Casper Andrè Rønning

Casper fra Nærøysund er parautøver i klatring. 22-åringen begynte med klatring høsten 2019 på folkehøyskole, og startet å konkurrere i 2021. Det endte med bronse i Norgesmesterskap og Norgescup, og gull i Nordisk mesterskap. Casper har som mål å etablere seg i verdenstoppen og prestere best mulig i konkurransens han deltar i. Han engasjerer seg i sporten, og ønsker å bidra til rekruttering av svaksynte til klatring. I tillegg er han styremedlem i Blindeforbundet for ungdom. Her er han med på å bidra til å synliggjøre at blinde og svaksynte kan drive med idrett, og arrangerer blant annet aktivitetshelger for svaksynte i regionen.

Christian Hallvard Dahl Nielsen 

Christian studerer ved Entreprenørskolen på NTNU. 28-åringen kommer fra Trondheim og begynt på en master i kunsthistorie. Han er gründer i BEV/ART, som utvikler løsninger for å sikre kunst og museumssamlinger. I tillegg til Christian består BEV/ART av en teknolog, designer og økonomi. Selskapet har fått sine første pilotkunder. Med sin kunsthistoriske lidenskap er han en annerledes gründer med en utradisjonell bakgrunn. Christian engasjerer seg også godt i gründerfellesskapet Starup TRD. 

Casper Kvam Grindhagen

Langrennsløperen Casper går spisset toppidrett ved Heimdal videregående skole, og han representerer Byaasen Skiklubb. 19-åringen fra Trondheim har vært beste juniorløper på guttesiden i Trøndelag, og han har vært helt i toppen nasjonalt i eldre junior-klasse denne sesongen. Casper har prestert høyt gjennom hele sesongen, og har blant annet fem pallplasseringer i norgescupen, en sølvmedalje i NM junior. Denne sesongen deltok han også i norgescup senior, og i kampen med utøvere som har vunndet verdenscup kom han på en imponerende 12. plass, kun 40 sekunder bak seieren.

Cornelius Tøndel

20 år gamle Cornelius fra Trondheim har drevet på med motorcross i mange år, og var allerede som 13-åring på juniorlandslaget. Etter ungdomsskolen flyttet han hjemmefra for å satse på motorcross, og har siden 2020 vært profesjonell motorcrossfører i utlandet. Han er i Norgestoppen, og blant de beste i Norden innenfor sin gren. Cornelius har signert avtale om å kjøre for et italiensk team i 2023. Han er bevisst sin rolle som inspirasjonskilde og pådriver for nye talenter i Midt-Norge. Hans kompetanse og innsikt i motorcross vil på sikt være verdifull for utviklingen av de lokale motorcrossmiljøet i Midt-Norge.  

Daniel Hansen 

25 år gamle Daniel fra Trondheim har studert økonomi og finans, og går nå på Entreprenørskolen på NTNU. Da han gikk på videregående vant han to NM med ungdomsbedriftene HidePark og Birdsavers, og han har representert Norge i EM to ganger. Daniel er gründer i Leasi som utvikler løsninger for utleie av miljøvennlige anleggsmaskiner. Leasi er deltaker på 6AMs akselratorprogram, og har per nå åtte ansatte i teamet. Han er en dedikert gründer og engasjerer seg i Connetct Midt, i tillegg til å jobbe som forretningsutvikler for Ski VM 2025.

Daniel Knutzen

20 år gamle Daniel fra Trondheim fikk sitt første skateboard allerede som 3-åring. Han er en av seks utøvere som Brettforbundet ønsker å satse på fram mot OL i 2024. I løpet av fjorårssesongen klatret han høyt opp på verdensrankingen, og ble nummer 13 i Damn Am i Nederland hvor hele verdenseliten deltok. Daniels store mål er å bli Norges beste, og Europas beste skateboarder. Han er målbevisst og legger ned stor innsats for å bli best mulig innen sin idrett. Han er på god vei, og har nå flyttet til Oslo for å kunne trene sammen med de beste.

David Phan

David studerer medisin ved NTNU og har en stor lidenskap for kniver. I 2020 var han med og startet selskapet Tomatosharp. De tilbyr profesjonell knivsliping til kokker og restauranter i Norge, og består i dag av fire knivslipere og to distributører som alle jobber på deltid. Tomatosharp har 140.000 følgere på TikTok, og en av videoene deres der har over 40 millioner visninger. Eyvind Hellstrøm og andre kjente Michelin-kokker er blant kundene til selskapet. David er en gründer som brenner for faget og har ambisjoner utover engen bedrift. 

Einar Hedegart

Skiskytteren Einar kommer fra Inderøy og er en del av Team Innherred skiskyting. 21-åringen var høyt oppe på resultatlistene som ung junior. Etter to år med korona og skadeavbrekk kom han tilbake med et brak i årets sesong. I første del oppnådde han nasjonale resultater, og det ga han en plass i Norges tropp til junior-VM. Her tok han et gull og to sølv. Dette gjorde han til VMs beste utøver individuelt, og han fikk da bli med i verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Her imponerte han med en sprint og gikk inn til en 28. plass.

Eirin Fossberg

25 år gamle Eirin fra Trondheim er gründer i NAYA, som driver sosialt entreprenørskap for å hjelpe kvinner i India ut av fattigdom. Selskapet har ti medarbeidere i India, og har blant annet fått støtte fra NTNU Discovery. Eirin har tidligere studert organisasjon og ledelse, og går nå på Entreprenørskolen på NTNU. Hun håper å kunne flytte til India for en periode etter endt studium på Entreprenørskolen. Eirin er leder i Spark NTNU og viser et stort engasjement i gründermiljøet i Trondheim. 

Emma Sandseter-Selen

Emma fra Steinkjer har spilt trekkspill siden hun gikk i 3. klasse. Nå tar 19-åringen en bachelor ved Ole Bull akademiet på Voss. Hun skal bruke stipendet til å ta timer hos klassiske trekkspillpedagoger slik at hun utvider sine tekniske ferdigheter.  Emma har klare mål for hva hun ønsker å oppnå med sine evner, og jobber målrettet for å nå dem. I tillegg er hun opptatt av å kunne gi glede og inspirasjon til andre gjennom musikken.

Fride Snipsøyr Holøs 

Fride er nyutdannet skuespiller, regissør og sanger fra teaterskolen på Verdal og Musikkteaterhøyskolen i Oslo. 25-åringen fra Ålesund har jobbet målbevisst for å utdanne seg til skuespiller. Hun lager egne teaterfremvisninger som hun gjerne viser frem sammen meg sine gode kollegaer i de to teaterkompaniene som hun var med å starte og er medlem av. Stipendet skal brukes til å videreutvikle henne som skuespiller.  

Gjertrud Maria Moen 

Gjertrud Maria kommer fra Rindal og driver på med dans. Dette har hun holdt på med siden hun var tre år. Våren 2022 fullførte hun en bachelor i jazzdans med pedagogikk på Høyskolen Kristiania. Hun danser både ballett hiphop, jazz og samtidsdans, og driver nå som danser og dansepedagog. Hun skal bruke stipendet til å videreutvikle seg som danser ved å delta på danseklasser og auditions i inn og utland. 23-åringen har i mange år jobbet målrettet for å nå drømmen om å bli danser, og hun ønsker å bidra til at flere barn i hjembygden får økt interesse for dans.

Guro Hestad Vognild

22 år gamle Guro bor på Oppdal hvor hun satser på alpint. Hun har fullført fire år på Oppdal videregående toppidrett, og trener nå med Trønder alpin. Guro har som mål å bli en av verdens beste kvinnelige alpinister, og trener nå mot målet om å bli en del av alpinlandslaget. Hun ønsker å være en god ambassadør for nye alpinister, og andre idrettsutøvere på hennes hjemmested, Oppdal.

Hanne Wilberg Rofstad

Hanna fra Trondheim driver på med langrenn, og er en del av regionlaget Team Elon Midt-Norge. 22-åringen representerer Byåsen IL, og hun har prestert godt i sprint siden hun var junior. Denne sesongen har hun tatt et ytterligere steg, med blant annet flere verdenscupstarter. Hanne satser for fullt for å nå verdenstoppen, og å være en del av Norges tropp i internasjonale mesterskap som VM og OL i årene som kommer.

Heidi Grande 

Heidi studerer ved Entreprenørskolen på NTNU. Hun er gründer og produktansvarlig i Hera Solutions, som utvikler digitale løsninger i forbindelse med frakt innen transport og shipping. 27-åringen fra Steinkjer er en allsidig gründer med bakgrunn fra kommunikasjon og teknologi. Hun deltar aktivt i gründermiljøet i Trondheim, jobber som veileder i Spark NTNU og er ansatt som utvikler i CoFounder.

Henriette Einevoll Husby

Henriette startet sin egen podcast i 2022. Den heter Businesstalk with Henriette, og har som mål å motivere kvinner til å starte sin egen bedrift. Det er frem til nå laget 34 episoder med mange høyprofilerte gjester. Podcasten er Norges nest mest hørte podcast innen entreprenørskap med 18 000 nedlastinger så langt. 25-åringen fra Malvik har en master i strategi fra Copenhagen Business School og er eiendomsmeglerutdannet ved BI. Nå gjennomfører hun et tre måneders akselratorprogram i regi av Antler. Henriette er en uredd gründer som tør å gå egne veier, sette seg hårete mål og gi alt for å nå dem. 

Ingeborg Kolstad

Ingeborg er lidenskapelig opptatt av dans, og tar nå en bachelor i dans ved Marymount Manhattan College i New York. Der var hun en av de 50 danserne som kom inn av 700 søkere. 21-åringen fra Levanger lever og ånder for dansen. I tillegg til å utvikle seg som danser ønsker hun å undervise andre og bruke dansen som et verktøy for å hjelpe mennesker i vanskelige livssituasjoner.

Ivar Søgnen Bjerkan 

21 år gamle Ivar begynte sin musikalske reise da han begynte å spille saksofon som 11 åring. Han både synger og komponerer i tillegg til å spille saksofon. Ivar har allerede kommet langt til tross for sin unge alder, og han ønsker å fortsette å utvikle seg. Stipendet skal brukes til å videreutvikle seg som musiker, komponist og produsent.

Ivaylo Ivanov

Ivaylo har spilt slagverk siden han var 8 år. Nå studerer 24-åringen fra Trondheim musikk ved NTNU. Han vant førsteprisen i Nasjonalfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap i 2022, og han ble også nominert til «Årets musiker». Han skal bruke stipendet til å møte og jobbe med de største professorene og utøverne i Norge og Europa. Gjennom hans engasjement i miljøet ønsker han også å skape et internasjonalt forhold mellom de store slagverkartistene. Han håper det kan bidra til større interesse for slagverkmiljøet og at det blir flere mesterklasser og undervisning på skolene i Norge.

Kristine Ånstad Arntsen

Kristine er fra Meråker og er utøvende scenekunstner. 24-åringen har en bachelor i musikkteater fra Høyskolen i Kristiania. Hun har lenge hatt et sterkt behov for å formidle, og å nå publikum på et emosjonelt plan. Kristine har jobbet målbevisst for å bli scenekunstner, og er nå med i flere ulike prosjekter innen scenekunst. Hun ønsker å bruke sin stemme for å sette fokus på alvorlige tema som blant annet psykisk helse.

Lise Sofie Nøss

Lise Sofie er 24 år gammel og kommer fra Steinkjer. Hun er heltidsgründer, og er utdannet innen ernæring. Lise er opptatt av kosthold og mental helse, og har sammen med matinfluenseren Emilie Nereng startet LEV-nutrition. I tillegg er hun er mentor hos Mental Helse Ungdom, forretningsutvikler i ÆRA-training og har skrevet den populære boken «Cravings». Hun klarer å nå ut til mange med sitt engasjerende budskap om kosthold og mental helse, blant annet gjennom hennes engasjement på Instagram og TikTok. 

Lovise Skarbøvik Andersen

19 år gamle Lovise kommer fra Ellingsøy, og er friidrettsutøver som spesialiserer seg på sprint og korthekk. Siden høsten 2021 har hun vært på det norske juniorlandslaget. Som 16-åring flyttet hun til Ulsteinvik for å gå på Ulsteinvik Videregående skole og trenge med Dima IL. Hun har gode resultater nasjonalt, og representerer Norge i Nordisk mesterskap og VM U20. Hun er MOT-ambassadør, og har et stort engasjement for yngre utøvere som ønsker å bli gode i friidrett. Ved siden av egen satsning har hun tatt trenerutdanning og vært instruktør for yngre utøvere.

Marcus Frost Nielsen

18 år gamle Marcus fra Orkland startet sin musikalske karriere i en alder av åtte år. Han har flere år jobbet målrettet for å utvikle seg til organist og har allerede kommet på et høyt nivå. Marcus har vært elev ved musikkprogrammet for unge talenter ved NTNU, og har deltatt på mange kurs og konserter i Norge og i utlandet. Stipendet skal brukes til å ta privattimer hos store organister i Paris.

Mateo Christensen

26 år gamle Mateo fra Ålesund lever ut sin lidenskap for film. Denne har han hatt siden 8-års alderen da han fikk se en James Bond film. Mateo ønsker å videreutvikle sitt talent gjennom å lage to kortfilmer. For å gjøre det trenger han utstyr for å produsere filmer. Han samarbeider med andre kunstnere, og gjennom film får han også synliggjort deres kunst.

Milda Marina Søberg Haugen

Milda har drevet på med skyting siden hun var 11 år. For å kunne kombinere idretten med skole gikk hun på skytterlinjen ved Meråker videregående skole. 22-åringen fra Røros er på landslaget og drømmer om å bli verdens beste. Etter videregående flyttet hun til Ullensaker hvor resten av landslaget har base. Hun har hatt stor framgang og jevne prestasjoner over tid førte til at hun ble tatt ut til både EM og WC i 2022 og 2023. Milda sitt langsiktige mål er OL i 2024. Hun ønsker å være en støttespiller for de nye skiskytterne i idretten lokalt i klubben gjennom å videreformidle sin kunnskap til unge motiverte skyttere.

Mikkel Holt 

Mikkel fra Trondheim er orienteringsløper, og representerer Freidig Orientering. 20-åringen begynte med orientering da han var sju år, og startet satsningen for fullt i 15 års alderen. Han fikk sin internasjonale debut i fjor med deltagelse i junior-VM i Portugal, og tok bronsemedalje på sprint og medaljer på stafett. Mikkel har mål om å representere Norge og delta i internasjonale mesterskap. I kommende sesong er han første års senior hvor han skal konkurrere mot de beste i verden.

Nils Arne Halle Erstad 

21 år gamle Nils Arne fra Tingvoll driver på med sang. Han har sunget siden han var 7 år, og nå studerer han klassisk utøvende musikk ved Universitetet i Agder. Selv kaller han seg en «potet» som synger alt fra opera til moderne pop. I fremtiden ønsker Nils Arne å være til stede for andre som også ønsker å følge drømmen slik han selv har gjort. Stipendet skal han bruke til å utvikle seg som sanger og å ta vare på instrumentet sitt.

Ole Martin Rosvold Haugen

23 år gamle Ole Martin har spilt trompet siden han var 4 år. I dag studerer han ved jazzlinjen på Universitetet i Stavanger. Han har spilt konserter med en rekke etablerte jazzmusikere, som blant annet Marius Neset, Eirik Hegdal og Bjørn Marius Hegge. Stipendet skal blant annet brukes til private trompettimer, og å skrive musikk. Ole Martin jobber målbevisst for å nå sin drøm om å jobbe med musikk. Han ønsker også å være et forbilde for unge utøvere og å kunne undervise i tillegg til å leve av musikken.

Patrick Gimmestad Emblem

Patrick har bakgrunn innen markedsføring. Han er COO i selskapet XperiTech som omsatte for 26 millioner kroner i fjor. I 2018 lanserte han elveguioden.no, som nå er blitt Norges største portal for laksefiske og laskeforvaltning. De siste to årene har han utviklet Campio til å bli Norges største portal for camping. Elveguiden og Campio er begge ledende portaler i Norge, og er nå i ferd med å bli lansert i flere land. 29-åringen fra Vestnes er en lidenskapelig gründer som har klart å utvikle en hobby til å bli en betydelig kommersiell virksomhet.

Sander Haukdal Larsen

26 år gamle Sander fra Trondheim er en av to gründere i ENVE. De utvikler datarom som retter seg mot advokater og meglerhus og de teller i dag ni medarbeidere. Sander har studert økonomi, teknologi og prosjektledelse og går nå på Entreprenørskolen ved NTNU. Han har erfaring fra flere andre oppstartsbedrifter, og har som mål å bli seriegründer som med sin erfaring kan skape mange nye arbeidsplasser lokalt.  

Samuel Namugunga

26 år gamle Samuel er artist, sanger, produsent og låtskriver med base i Trondheim. Han lager musikk basert på hendelser fra hans eget liv og det han ser. Stipendet skal han bruke til å utvikle seg som artist. Selv sier han at man finner tilhørighet, en menig, en sårbarhet, glede og sorg i musikken. Han håper at musikken kan hjelpe andre med å prosessere deres tanker og utfordringer. Samuel er et kjempetalent innen sin sjanger.

Sigurd Holbø Dyrset

Sigurd fra Trondheim har gått på skøyter siden han var 10 år. 18-åringen har de siste årene gått på Wang toppidrett på Hamar og trent med utviklingslaget Mjøsteam. Han satser på allround, som betyr at han går både sprint og langdistanse. Sigurd har store ambisjoner og et langsiktige mål er å bli tatt ut på allround landslaget senior, samt OL 2026. Han prioriterer for tiden skole og trening, men på lang sikt ønsker han å kunne bidra som trener. Rekruttering er noe som engasjerer Sigurd, og han ønsker å jobbe for at flere unge får anledning til å satse på idrett, og da gjerne skøyter.

Synne Steinsrud

Synne kommer fra Malmefjorden og er elev ved Molde videregående skole. Her går 18-åringen linjen innovasjon og ledelse. I fjor etablerte hun ungdomsbedriften Navaria sammen med to medelever. Navaria skal forenkle navigeringen for fritidsbåtførere. Hun er en talentfull gründer helt i starten på det som kan bli en lang og spennende karriere. Det å starte ungdomsbedriften har gitt mersmak og er nå blitt til et aksjeselskap. Synne har på kort tid vist et talent og et engasjement som kan føre henne langt. 

Tharand Josefine Vestre Hurlen 

Tharand Josefine er Norges beste utøver i sin gren i Sportsdrill. 24-åringen fra Skodje er en del av Norges Musikkorps Forbund, Norges Danseforbund og Norges Idrettsforbund. Hun har levert gode resultater over flere år, og satser nå som solist og individuell utøver. I 2022-sesongen fikk hun førsteplass i EM, en fjerdeplass i VM x-strut adult og hun har flere tittler som Norgesmester innenfor drill. Drill er hennes store lidenskap, og hun er viktig bidragsyter og forbilde i sin klubb, Spjelkavik Drillklubb. Hun deler sin kunnskap mot andre klubber, og er aktiv i promotering av idretten i miljøene på Nordvestlandet. På sikt ønsker hun å gå inn i en trenerrolle, og gi enda mer tilbake til lokalmiljøet.

Thomas Wullum Bakken 

Thomas har en lidenskapelig interesse for film, og er i tillegg interessert i skuespill. 26-åringen fra Brekstad har studert film og TV/videoproduksjon ved Nord Universitet på og NTNU. Han ønsker å videreføre interessen for film til barn og unge ved å holde kurs og være til inspirasjon. Stipendet skal brukes til å lære mer om film ved gjennom å bygge nettverk for å utvikle seg videre innen film.

Tobias Nakken   

18 år gamle Tobias fra Molde driver på med sykling, og har som mål å bli proffsyklist på øverste nivå. I 2023 sesongen sykler han for det britiske continental-laget TRINITY Racing, noe som gir han muligheten til å utvikle seg videre mot drømmen om å bli proff. De siste årene har han gått på sykkellinjen på TNG Bærum. Tobias har jobbet hardt og målbevisst, og sier selv at han prestasjoner og resultater er konsekvenser av langsiktig og hard trening over mange år. I 2022 sesongen vant han NM-gull på fellesstart landevei. Han var i tillegg med p ådet norske juniorlandslaget som vant sammenlagt seier i et Nations Cup løp.

Veronika Moan

24 år gamle Veronika fra Inderøy er en lyrisk sopran, og fullfører i år sin mastergrad på NTNU. I tillegg til studier har hun en fot innen Trondheim Kammeropera, Opera di Setra, Opera Trøndelag, Trondheim Vokalensmble og Nidaros Vokal. Veronika har allerede kommet et stykke på vei for å kunne leve av drømmen sin. Hun ønsker å tilby musikkopplevelser til folket både gjennom konserter og workshops mot unge utøvere. Stipendet skal brukes til å ta ekstra sangtimer både i og utenfor Norge.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }