Drømmen om enebolig ble realitet

Nettverksingeniør Øyvind Hjelmeland (28) lærte tidlig viktigheten av å være medlem i et LO-forbund. I dag nyter både han og kona Hilde godt av LOfavør fordeler og gode betingelser i SpareBank 1 SMN. 

Øyvind og Hilde har en av markedets beste boliglånsrenter med LOfavør Boliglån Ung

Øyvind og kona Hilde skaffet seg drømmehuset i ung alder. De har en av markedets beste boliglånsrenter med LOfavør Boliglån Ung.


Paret bor i dag i drømmehuset sitt sammen med sønnen Jakob som ble født i mai 2019. Eneboligen fra 2018 ligger cirka sju kilometer utenfor Førde sentrum, hjemstedet til Øyvind. Det var her han og kona fra nabobygda Naustdal møttes og flyttet tilbake til etter endt studietid i Bergen.

- Vi hadde alltid hatt drømmen om frihet med enebolig med hage, tun, garasje og alt som hører med. Vi kjøpte tomt i Førde allerede i 2015 da vi begge studerte i Bergen og bodde i en liten leilighet, forteller han.

Våren 2016 fikk Hilde, som er utdannet radiograf, tilbud om jobb på Førde sentralsykehus. Øyvind hadde en fleksibel jobb og avgjørelsen om å vende nesa hjemover igjen var enkel. De solgte leiligheten og flyttet hjem for å bygge hus.

- Det var vel drømmen om en enebolig som lokket oss hjem igjen, sier han.

Drømmen om enebolig har blitt realitet for den lille familien.


Oppvokst med LO

Øyvind jobber i Helse Vest IKT og har vært fagorganisert i et LO-forbund helt siden han begynte å jobbe for ni år siden. Først i EL og IT Forbundet, senere i FLT, Forbundet for Ledelse og Teknikk som organiserer ledende og tekniske funksjonærer innen ulike bransjer. 

Det hersket nok aldri noen tvil om at Øyvind skulle bli fagorganisert. Bestefaren hans var LOs første distriktssekretær i Sogn og Fjordane og Øyvind har hørt om LO siden han var liten gutt. 

- Bestefaren min har jo vært veldig opptatt av fagforeninger, og jeg vokste jo liksom opp med beskjed om at «du skal inn i LO». Det med fagbevegelse er ideologisk forankret hos meg, og LO er en viktig organisasjon. Jeg mener jo at uansett hvor man jobber bør man være organisert i tilfelle det skjer noe, sier han. 

Selv om han har vokst opp med viktigheten av å være fagorganisert, ble han først klar over alle fordelene i LOfavør senere. I dag får han utnyttet disse til det fulle takket være medlemskapet i FLT. 

Han ble tidlig klar over at man får gode forsikringer gjennom å være medlem i et LO-forbund. Likevel var det først da han så på helheten med LOfavør-fordelene i SpareBank 1 SMN og utfordret andre banker at han fant ut hvor gode fordelene virkelig er. Fordelene gjelder for både han og Hilde, selv om hun er fagorganisert i et forbund som ikke er medlem av LO.

Sønnen Jakob trives i eneboligen i Førde.


Fikk lån av flere årsaker

Det unge paret søkte og fikk et byggelån med gode betingelser for å bygge huset sitt. For to nyutdannede, unge mennesker søkte de om et rimelig høyt lån. Flere faktorer bidro til at banken kunne si ja.

Studentleiligheten ble solgt med gevinst, tomta var allerede kjøpt lenge før de søkte, og de hadde foreldre som sa ja til å stille som kausjonister. 

Rådgiveren deres i banken sier også at de var veldig flinke til å spare og de fulgte avtalene de hadde med banken, som for eksempel at de måtte betale ned billånet.

- Det er helheten som avgjør om noen får lån. I dette tilfellet hadde de tomta klar og de hadde kausjonister. I tillegg hadde de stålkontroll på egen økonomi, de innfridde krav vi stilte til dem, og var i hele tatt ryddige og strukturerte kunder som viste både evne og vilje til å spare, forteller rådgiveren.

Paret gjorde mye av byggeprosessen selv, både administrativt og det praktiske. Dette var både fordi de ønsket å være tett på prosessen og av økonomiske hensyn.

Sparte mye der de kunne

 - Vi kjørte anbud selv, hentet inn tilbud, og la klart tilbud til banken. Vi valgte å være tett på byggeprosessen og vi gjorde spesielt mye innvendig selv. Dette reduserte kostnadene betraktelig, forteller Øyvind.

Etter at huset var ferdig ble byggelånet gjort om til et LOfavør Boliglån Ung hvor de får en av Norges beste boliglånsrenter. I tillegg har de et topplån.

Priseksempel LOfavør Boliglån Ung: Nom.rente 2,49%. eff.rente 2,58%. 2 mill o/25 år. Kostnad kr 703.583. Totalt 2.703.583.


Beste bank- og forsikringsprodukter

I forbindelse med søknadsprosessen om byggelån valgte de å ha en liten opprydding i alt av bank- og forsikringsprodukter. Diverse forsikringer hadde de allerede i SpareBank 1 SMN gjennom LOfavør, men i 2016 flyttet de alt av bank- og forsikringsprodukter til oss.

- Vi hadde en gjennomgang med vår lokale rådgiver i Førde som gjorde at vi endte opp som totalkunde. Banken har virkelig levert og vært veldig imøtekommende og vi er glade for at vi valgte SpareBank 1 SMN som leverandør av byggelån, sier Øyvind.

I tillegg til boliglån har de i dag både bilforsikring, livsforsikring og barneforsikring hos oss pluss alle vanlige bankkontoer. Gjennom FLT og LO har de kollektiv-, topp innbo- og reiseforsikring.

For å sørge for at familien er godt nok forsikret og at de har gode produkter som de ikke betaler for mye for har Øyvind en årlig gjennomgang av alle bank- og forsikringsprodukter.

- Jeg er opptatt av forsikring og bank og utfordrer stadig i banken, det anser jeg som naturlig. Men det er ingen som har klart å slå SpareBank 1 SMN enda og jeg er veldig fornøyd med de produktene vi har og kvaliteten på dem, sier han.

Enn så lenge er det mest leking inne, men med stor fin tomt kan Jakob glede seg til å springe rundt ute etterhvert. 


Fra boligdrøm til realitet

Det store byggelånet har blitt til en 270 kvadratmeter stor, lys og luftig enebolig i tre etasjer. De bor i et barnevennlig område med nærhet til både skole og barnehage og godt utbygd infrastruktur. En treroms utleieleilighet på cirka 60 kvadratmeter bidrar til at det går rundt økonomisk og i hagen har Jakob god plass til å etter hvert springe rundt.

Tre dager før bryllupet i 2018 var huset innflyttingsklart. Noe arbeid gjenstod, men de nygifte kunne flytte inn. Drømmeboligen hadde blitt en realitet.

- Alt ble ferdig til Jakob ble født. Huset var 100 % ferdig i mai i år da var siste lista på plass. I sommer har jeg prioritert å bygge terrasse og anlegge plen, det var dit feriepengene gikk i år. Så nå er det klart til at han skal springe rundt, smiler Øyvind.

LOfavør Boliglån - kort forklart

Mange er klare over forsikringsfordelene man får gjennom LOfavør, men ikke fullt like mange er klare over alle boliglånsfordelene. 

Lurer du på hvilke fordeler du har? Rådgiver Øistein Elverhøi forklarer. 

Priseksempel på LOfavør Boliglån Ung: Nom.rente 2,49%. eff.rente 2,58%. 2 mill o/25 år. Kostnad 703.583 kroner. Totalt 2.703.583 kroner.

Video placeholder image

Hos oss får du en av markedets beste boliglånsrenter - fra 5,44 %

Er du mellom 18 og 34 år får du LOfavør Boliglån Ung med rente fra 5,44 %. Skal du kjøpe din første bolig får du enda bedre rente med LOfavør Førstehjemslån fra 5,44 %.

Er du over 34 år får du LOfavør Boliglån med rente fra 5,69 %. Trenger du å låne mindre enn halvparten av boligens verdi får du LOfavør Boliglån 50 % med rente fra 5,49 %.

Mange av kundene våre har allerede nytt godt av LOfavør-fordelene sine

Martin (22) kjøpte sin første leilighet uten hjelp fra foreldrene

Som elektriker og medlem av EL og IT forbundet fikk han fordeler på boliglånet, og kjøpte drømmeboligen allerede som 21-åring.


Førstegangskjøper Lars (26) ble positivt overrasket over alle fordelene

Musikeren og medisinstudenten er medlem av et LO-forbundet Creo og har akkurat kjøpt sine første leilighet. 

Arnt Roger (39) og samboeren kjøpte eneboligen de ønsket seg 

Som medlem av Fagforbundet og kunde hos oss fikk brannkonstabel Arnt Roger og samboeren ekstra gunstig boliglånsrente.


Silje (26) er vernepleier, mamma, huseier, og fagorganisert

Som medlem av Fellesorganisasjonen (FO) sparte hun mye på å bytte bank til oss, hvor hun har fordelene sine. 

Beathe (33) og familien fikk bygd sitt drømmehus i Langevåg 

Røykdykker Beathe og samboeren ønsket å bygge sitt eget hjem slik at de kunne få boligen akkurat slik de ønsket. 

Både Fredrik (29) og samboeren nyter godt av hans LOfavør-fordeler

Han har vært medlem av et LO-forbund hele arbeidslivet, og med LOfavør kunne han og samboeren få fordeler på boliglånet. 

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }