Aksjesparekonto

Aksjesparekonto er en konto for deg som vil spare i aksjer og fond. Du kan kjøpe, selge og bytte aksjer og aksjefond uten at det utløser skatt.

Du betaler først skatt når du tar gevinsten ut fra kontoen.
Kontoen er gratis og du har full oversikt i nett- og mobilbanken.
Du får et av de beste fondsutvalgene, og det er enkelt å kjøpe og selge.

Er aksjesparekonto noe for deg?

Aksjesparekonto er en god og langsiktig sparemåte med skattefordeler. Kontoen er ikke bare for proffe aksjehandlere, men passer for deg som: 

Illustrasjon opprett aksjesparekonto

Priser og vilkår

  • Opprettelse: kr 0,-
  • Flytting til og fra av aksjer, egenkapitalbevis og fond: kr 0,-
  • Forvaltningshonoraret er det samme innenfor aksjesparekonto som utenfor

Skatt og utbytte på aksjesparekonto

Skatt og utbytte på aksjesparekonto

Tidligere måtte du skatte av eventuell gevinst med en gang du solgte fond og aksjer, men det trenger du ikke med fond og aksjer du har inne på kontoen. Du kan kjøpe, selge og bytte fond og aksjer, uten å skatte av gevinsten du har oppnådd først. Du betaler skatt først når du tar gevinsten ut av kontoen

Utbytte fra aksjer og egenkapitalbevis skal skattlegges på lik linje som annen avkastning. Det vil si at utbytte du får fra aksjer og egenkapitalbevis føres inn på bankkontoen i din aksjesparekonto. Dette ordner vi automatisk for deg. I tillegg kan du utsette skatt på utbytte til du selv velger å ta ut mer enn det skattefrie uttaket.

Flytting av aksjer, aksjefond og spareavtaler i fond 

Du kan flytte hele eller deler av en aksjesparekonto til oss i mobilbanken eller nettbanken din. Men har du aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond utenfor en aksjesparekonto (og du vil flytte disse inn i en aksjesparekonto), må du selge det du har i dag. Når pengene fra salget er kommet på konto, oppretter du aksjesparekonto (om du ikke har det), og kjøper aksjefond eller aksjer på nytt.

NB! Salg av fond og aksjer medfører skattemessig realisasjon (gevinst eller tap). 

Har du spareavtale i fond, må du slette dagens avtale. Slett eventuelle trekk som ligger til forfall og legg opp ny spareavtale på aksjesparekontoen. Hvis du ikke sletter dagens avtale vil den fortsette å gå til den gamle porteføljekontoen.

ikon-splitt-aksjesparekonto

Slik kan du splitte aksjesparekontoen din


Mikrospar hver gang du bruker kortet.

Mikrospar i fond

Nå kan du spare i fond uten å merke det - mikrospar hver gang du bruker kortet. Enklere å spare langsiktig blir det ikke.

For å mikrospare i fond må du ha en aksjesparekonto.

Ofte stilte spørsmål


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no