Grønt billån

Skal du kjøpe elbil? Du får ekstra gode betingelser på billånet ved kjøp av miljøvennlig bil. Vi belønner deg som tar et klimavennlig valg. 

Søk lån på nett og få svar med en gang.
Svært konkurransedyktig rente
Lånedokumenter kan signeres elektronisk.

Priser og vilkår på grønt billån

Fra 2,75 %
  • Inntil 8 års nedbetalingstid
  • Minimum 20 % egenkapital

Lånet leveres av SpareBank 1 Finans Østlandet
Priseksempel: Nom fra 2,75%, eff fra 4,30 %, 35 % EK, 150.000 o/5 år, kostnad: 14.967, Totalt: 164.967,-


Er du medlem i et LO-forbund?

Hvorfor er det eget lån til elbiler?

Med grønt billån belønner vi deg som tar et klimavennlig valg. Om du velger raskere nedbetaling får du enda bedre betingelser.

Andelen elbiler er stadig voksende, og i dag er nesten halvparten av alle nye biler elbiler. Siden elbiler er ganske nytt på markedet er det fortsatt noe usikkerhet rundt verdifallet på en elbil kontra en bil med fossilt drivstoff.

Vi ønsker å ta noen grep for å hindre at du sitter igjen med restgjeld den dagen du skal selge elbilen din videre. Vi har derfor satt en maks nedbetalingstid på 8 år, men vi anbefaler deg å nedbetale elbilen over maks 7 år.


Klar til kjøp med finansieringsbevis

Vil du være klar til å kjøpe når drømmebilen dukker opp? Skaff deg et finansieringsbevis, så vet du hvor mye du har å rutte med. 

Verdt å vite

Det er smart at du alltid betaler ned på lånet i takt med verdifallet på bilen, slik at du ikke sitter igjen med restgjeld den dagen du skal selge.

Du kan finne ut hvor mye du kan låne på forhånd, så er du klar når bilen du ønsker deg dukker opp. Har du funnet drømmebilen allerede, kan du søke om lån her og nå. Lånet signerer du med BankID. Har du lyst til å snakke med en rådgiver kan du ringe oss, chatte eller komme innom et av våre kontor.

Har selger gjeld på bilen, blir dette slettet før bilen er din.


Betalingsforsikring gir trygghet for deg og familien

Uforutsette hendelser kan ramme oss alle, og gjøre det vanskelig å betale billånet. Med betalingsforsikring dekkes de månedlige lånekostnadene hvis du blir minst 50 % sykemeldt, arbeidsledig eller permittert i mer enn 30 dager. Lånet nedbetales ved alvorlig sykdom eller dødsfall. 

Viktig når du skal kjøpe bil

Tenk gjennom hvilken bil du faktisk trenger og hvor mye lån du har råd til. Er du usikker, hjelper vi deg gjerne.

Har du bil, må du også ha bilforsikring

Med elbilforsikring slipper du å bekymre deg hvis det skulle skje noe med batteriet, elmotoren, ladekabelen eller om du går tom for strøm.


Ekstra nedbetaling?

Det kan være smart å betale ned ekstra på billånet ditt. Her kan du enkelt betale inn ekstra, eller innfri hele lånet.


Hva lurer andre på?


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no