200 verdifulle år

Sammen har vi skapt verdier i 200 år. Det skal vi fortsette med.

Men hva er egentlig verdier? Vi tror det er mye mer enn penger.

Video placeholder image

Sammen får vi ting til å skje

26. mai 2023 fyller vi 200 år. Feiringen og jubileumet skal markeres gjennom hele året – i hele regionen vår. 

Vi har tatt utgangspunkt i visjonen til våre grunnleggere. Den handlet om å skape en lysere fremtid for kommende generasjoner. Derfor blir det en god dose historie gjennom året, men også et sterkt fokus på fremtiden.

I 200 år har vi stått sammen med folk, bedrifter, frivilligheten og lokalsamfunnet vi er en del av. Det skal vi fortsette med.

En samfunnsbygger i 200 år

I 1823 la Jacob Roll og 43 andre menn 1596 spesidalere på bordet for å starte en sparebank. Den lille sparebanken har i dag blitt så mye mer. 

Noen må gå foran

Nå skal hundre unge fra hele verden bevise at de kan gjøre en forskjell når de går fra ord til handling.

Åpner sparebankutstilling

Nå får gamlebyen på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum noe de "alltid" har manglet – en sparebank. 

Like muligheter for alle

Vi mener at alle fortjener like muligheter, spesielt barn og unge. Derfor går store deler av vårt samfunnsutbytte til denne gruppen. 

Nidarosdomen og banken

På 1800-tallet var Nidarosdomen så falleferdig at man var redd den skulle rase sammen. Vi er stolte av å ha bidratt til at den står den dag i dag. 

En bank med is i magen

– Kanskje spesielt i krisetider, da er det viktig at folk har tillit til oss. Når andre skrur av utlånskrana, gjør vi ofte det motsatte.

Verdi er mer enn penger

Det er mye i livet man ikke kan sette en prislapp på. Vi tok en prat med konsernsjef Jan-Frode Jansom om historien til penger og verdier. 

Investerer millioner

Trondheim er teknologihovedstaden. Det ønsker vi å forsterke, derfor investerer vi flere millioner i gründerfellesskapet Startup TRD de neste årene.

Teknologi for fremtiden

Smarte teknologiløsninger bidrar til å gjøre hverdagsøkonomien enklere. Nye løsninger utvikles ofte i samarbeid med lokale aktører. 

På lag med samfunnet

Gjennom 200 verdifulle år har vi bidratt til utviklingen av bærekraftige lokalsamfunn i Midt-Norge.

Nesten 40 % av banken eies av lokalsamfunnet. Derfor går også en rettmessig andel av overskuddet tilbake til samfunnsnyttige formål, kultur, innovasjon, idrett og mye annet.

Gjennom å dele ut samfunnsutbytte til organisasjoner og gode tiltak i Midt-Norge, gjør vi vår del av landet til et bedre sted å bo for oss alle.