Konjunkturbarometeret live!

Er nedgangen over eller ligger den foran oss?

Markedet har forandret seg dramatisk på kort tid, og vi må år tilbake for å finne lignende tall. Velkommen til presentasjon av nytt konjunkturbarometer for Sør-Norge!

Torsdag 28. mai klokken 09.00 presenterer vi nye funn, og ser nærmere på hvilke konsekvenser koronaviruset og oljeprisfallet har fått for norsk økonomi og bedrifter.

600 bedriftsledere er intervjuet om deres forventninger til blant annet omsetning, investeringer, lønnsomhet og sysselsetting framover. Svarene får du i sendingen vår.

Fra SpareBank 1 SR-Bank deltar:

  • Tore Medhus – konserndirektør bedriftsmarked
  • Kyrre M. Knudsen – sjeføkonom
Video placeholder image

Møtet ledes av kommunikasjonsrådgiver Øyvind Knoph Askeland. Sendingen vil foregå som en live-stream på denne siden, og du finner den også her

Dersom du er forhindret fra å se sendingen direkte, kan du finne opptaket på her konjunkturbarometerets nettside etter at sendingen er ferdig. Vær oppmerksom på at du må trykke på knappen når arrangementet starter klokken 09.00.

Bekymret for usikkerheten i olje- og gassnæringen

Regjeringen foreslår skatteendringer, men næringen selv er kritisk. Det er uheldig, mener sjeføkonom Kyrre M. Knudsen. Les artikkelen

Slik holder du styringen i krevende tider

Les artikkelen

Oppgang i boligprisene:
– Koronaeffekten blir mindre 

Les artikkelen

Restaurant Söl er klare for færre kunder

Les artikkelen

Dramatisk endring i forbruksmønsteret

Les artikkelen

Dette var status i næringslivet (januar 2020)


Dette er Konjunkturbarometeret

SpareBank 1 SR-Banks konjunkturbarometer er temperaturmåleren for næringslivet i Sør-Norge.

600 bedrifter gir sine forventninger til omsetning, lønnsomhet, investeringer, ordrereserve og årsverk for de neste 12 månedene. I tillegg svarer bedriftene på hvordan den faktiske utviklingen har vært i året som har gått.

Er indeksen på 50 prosent, er det like mange positive som negative bedrifter. Er den høyere enn 50 prosent, er det overvekt av positive bedrifter.

I en normalsituasjon, med litt vekst i økonomien, vil indeksen typisk være fra 50-55 prosent. Indeksnivå på 60 prosent og over anses å være i den høye enden.

illustrasjon