Forsikring for deg i leilighet

Bor du i leilighet i blokk er du dekket av en egen type husforsikring gjennom sameiet eller borettslaget. Du trenger i så fall bare innboforsikring.

mann sitter på pcen og bestiller utleieforsikring i husforsikringen sin

Leilighet

Har du leilighet (gjelder både andelsleilighet og selveierleilighet) så er du forsikret via sameiet/borettslaget. Sameiet/borettslaget har en egen bygningsforsikring, ofte kalt en sameie- og borettslagforsikring. Det vanlige er å betale for denne gjennom fellesutgiftene.

Er du i tvil bør du kontakte styret i borettslaget/sameiet ditt.

Tomannsbolig og rekkehus

Bor du i en selveier tomannsbolig eller rekkehus kan du forsikre den med vanlig husforsikring. Er du en del av et sameie eller borettslag så må du huske å sjekke med styret om bygningen allerede er forsikret.

Vertikaldelte tomannsboliger kan forsikres hver for seg, mens horisontaldelte tomannsboliger må ha felles forsikring.

mann sitter på pcen og bestiller utleieforsikring i husforsikringen sin

Ikke glem innboforsikringen

For å forsikre tingene (innboet) du har i boligen din, må du ha en egen innboforsikring. Dette gjelder uansett om du har enebolig, rekkehus, leilighet eller hytte.

Les mer og sjekk pris på innboforsikring


LOfavør Husforsikring

Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser

Hva lurer andre på?