Privat

bankid-mobil-illustrasjon

Se opp for svindel!

Svindel kan ramme oss alle. Jo mer du vet om hvordan svindlerne opererer, jo bedre mulighet har du for å beskytte deg – og ikke gå i fella.

Husk å aldri oppgi passord, BankID eller påloggingsinformasjon til andre!

Les mer om svindel

bankid-mobil-illustrasjon

BankID på mobil fases ut

Nå kan du ikke lenger bestille eller fornye BankID på mobil. Men ikke stress – tjenesten vil fortsatt fungere en stund til.

For deg som er kunde i SpareBank 1 er engangskode-appen en fullgod erstatning.

Hva betyr dette for deg?


Svindelforsøk ved bruktsalg

Vi går inn i årets travleste handlemåned, og flere velger å kjøpe og selge brukt. Du har kanskje lest om at folk blir svindlet når de kjøper noe på nett? I en ny svindelvariant er det derimot du som selger som blir forsøkt lurt. Dette kan være på nettsider som Finn.no, Tise og Facebook Marketplace. 

Slik foregår svindelen

"Kjøper" foreslår å betale for varen via en egen betalingsløsning, og sender deg en lenke. "Kjøper" påstår at du kan få pengene dine ved å trykke på linken. Denne linken fører til en side hvor du som selger blir bedt om å legge inn kortinformasjon for å få pengene dine. Dette er en phishingside som er kontrollert av svindlerne. 

Les mer om hvordan du unngår å bli lurt

På jakt etter ditt første hjem?

Drømmer du om egen bolig, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Som førstegangskjøper hjelper vi deg med det du trenger for å komme deg inn på boligmarkedet.

Har du fått melding om oppdatering av kundeinformasjon?

For mindreårige | For VPS-konto | For enkeltpersonforetak | For kunder med vanlig bankkonto | Oppdatering av legitimasjonSammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no