serielån ikon

Serielån

Et serielån betales ned på en annen måte enn vanlige annuitetslån. Renteandelen synker i takt med restgjelden, mens avdragsdelen er den samme.

Serielån

Hva er serielån?

Et serielån er et lån hvor terminbeløpet varierer. Selve avdragene er de samme, mens rentebeløpet er variabelt. I starten av nedbetalingsperioden vil terminbeløpet være større, ettersom rentedelen tar en stor del av terminbeløpet. Etterhvert som lånet betales ned vil terminbeløpene bli lavere og lavere, ettersom man betaler mindre renter. Selve avdragene på lånebeløpet holder seg konstante igjennom hele avdragsperioden. 

Passer serielån for meg?

I dag er det lite utbredt med serielån i Norge. De aller fleste som har boliglån med nedbetaling, har dette som annuitetslån.


Med et annuitetslån betaler du samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, gitt at renten er uforandret. Etter hvert som du betaler ned på lånet, blir renteandelen mindre og avdragsdelen høyere.Med et serielån betaler du mindre hver måned etter hvert som du betaler ned på lånet. Renteandelen synker mens avdragsdelen er den samme.


For deg som boliglånskunde, anbefaler vi generelt annuitetslån. Dersom du har råd til å betale de månedlige beløpene som serielånet starter med, kan det lønne seg for deg å velge et annuitetslån med kortere løpetid. Dette er grunnen til at vi ikke tilbyr serielån som boliglån hos oss.

Har du spørsmål angående lån, kontakt oss på chat nede til høyre.

 


Hva lurer andre på?


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no