Privat


Vær obs på ny svindelforsøk!

Vi går inn i årets travleste handelsmåned, og flere velger å kjøpe å selge brukt med hensyn til bærekraft og egen lommebok. Du har kanskje lest om de som har blitt svindlet når de har kjøpt noe på nett?

I en ny svindelvariant er det derimot du som selger som blir forsøkt lurt. Dette kan være på nettsider som Finn.no, Tise og Facebook Marketplace. Du som selger blitt bedt om å legge inn kortinformasjon på en betalingstjeneste for å motta betaling for salget.

Slik kan det skje

«Kjøper» foreslår å betale for varen via en egen betalingsløsning og sender en lenke til deg som selger varen. «Kjøper» påstår at du kan få pengene dine ved å trykke på linken. Denne linken fører til en side hvor du som selger blir bedt om å legge inn kortinformasjon for å få pengene dine. Dette er det de kaller en «phishingside» som er kontrollert av svindlerne.


Har noen prøvd å svindle deg?

Har du en dårlig magefølelse, eller har du oppdaget at du er utsatt for svindel? Ta kontakt med oss med en gang på 915 02095.

Gjerne videresende svindel-eposten til vår tipsadresse nettsvindel@sparebank1.no.

Les mer om hvordan du unngår å bli lurt

Hytte i Gudbrandsdalen

Sammen med EiendomsMegler 1 Lillehammer og Gudbrandsdal kan vi hjelpe deg med hyttedrømmen!

Les mer og realiser hyttedrømmen

Byttehelgen

Har du idrettsutstyr som ikke brukes? Ta med deg utstyret du har lagt på hylla og selg det under Byttehelgen. Det er smart å både kjøpe og selge brukt. 

Hvordan foregår en byttehelg?


Medlem i et LO-forbund? 

Fordelsprogrammet LOfavør gir deg ekstra gode betingelser på blant annet lån, forsikring og eiendomsmegling.

LO logo


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no